Cookie- og Privatlivspolitik
Alt du skal vide om sexskandalen i Hollywood

Alt du skal vide om sexskandalen i Hollywood

Filmbyens største stjerner er involveret

Stem op!
13
Stem ned!
0
(reset)

En af den nyere tids største skandaler har ramt Hollywood! Vi samler her op på sagen om stormogul-produceren Harvey Weinstein, der står anklaget for sexchikane, voldtægt og magtmisbrug overfor flere prominente kvinder. En skandale som kun synes at vokse i omfang for hver dag der går.

Hvem er Harvey Weinstein? Den 65-årige producer har en lang og frugtbar karriere i Hollywood, hvor han som buisnessman med stort b, har banet vejen for flere kæmpe talenter som tæller instruktør Quentin Tarantino og skuespillerne Matt Damon og Ben Affleck.

Weinstein, hvis film-cv indeholder kæmpe titler, har også været en flittig gæst ved diverse prisuddelinger og filmfestivaller. Således har han, først med produktionsselskabet Miramax og senere i The Weinstein Company, været involveret i et utal af Oscar-vindere fra Good Will Hunting over Shakespeare in Love til The Artist. Men komedier som Bad Santa og gysere som Scream har også været forbi den magtfulde producents skrivebord. 

Derfor er Harvey Weinstein blevet et synonym med Hollywood og ikke mindst the Oscars.

Hvordan begyndte det hele? Sagen begyndte for alvor at rulle sidste fredag, da New York Times berettede om hvordan Harvey Weinstein gennem de sidste 30 år har fået dysset adskellige sager om sexchikane ned med penge og magt.

En af de mange kvinder, som trådte frem var Divergent-skuespillerinden Ashley Judd, der fortalte om hvordan Weinstein under optagelserne til filmen Samleren inviterede hende op til sit hotelværelse, hvor han tog imod Judd i badekåbe, bad hende om en massage og tvang hende til at se ham gå i bad.

Efterfølgende stod bl.a. tv-journalisten Lauren Sivan frem i Huffington Post og fortalte, at Harvey Weinstein for 10 år siden havde onaneret foran hende. 

Hvordan forholder Weinstein sig? Efter anklagerne så dagens lys, trak Hollywood-manden hurtigt følehornene til sig og gik på orlov. I en pressemeddelelse erkendte producenten, at hans opførsel havde været utilstedelig og undskyldte.

Men lige lidt hjalp det, for om søndagen fik Harvey Weinstein en fyrreseddel fra sit eget produktionsselskab The Weinstein Company, hvor bestyrelsen, hvor bl.a. hans bror Bob Weinstein sidder, smed den garvede producent på porten. 

Hvordan blev Matt Damon og Ben Affleck involveret? Flere kendte navne er blevet nævnt i sagen, og mens flere, herunder Leonardo DiCaprio, tog afstand på bl.a. twitter, blev Matt Damon og Russell Crowe navne i nye anklager, som fortalte at Hollywood-skuespillerne angiveligt tilbage i 2004 skulle have dækket over Weinstein, da en journalist forsøgte at grave noget skidt frem på den magtfulde herre.

Damon dementerede dog anklagerne med, at han ikke havde henvendt sig til den pågældende journalist med henblik på at hvidvaske Weinstein, hvis handlinger han tager afstand fra, og forsat afviser at have været vidende om.

Hårdere gik det ud over Ben Affleck, der efter offentligt at have taget afstand fra sin tidligere kollegas handlinger, måtte krybe til korset onsdag på twitter og undskylde for en episode tilbage i 2001, hvor Affleck under optagelserne til et MTV-program befamlede skuespillerinden Hilarie Burton.

Anklager om voldtægt. Da katten for alvor var ude af sækken, dukkede flere forfærdelige historier op, og bl.a. har tre kvinder, herunder den italienske skuespillerinde Asia Argento (xXx), anklaget Harvey Weinstein for voldtægt.

De nye anklager var dråben for Weinsteins kone igennem 13 år, Georgina Chapman, som i kølvandet på de friske historier forlod sin mand - grundet hans "utilgivelige handlinger". Det tyder på, at det har været for meget for produceren, for ifølge flere medier har husstanden haft besøg af politiet pga. en "familie stridighed", og efter datterens udsagn har Weinstein "selvmordstanker".

Lindsey Lohan forsvarer, mens Jolie, Paltrow, Delevigne og mange flere kommer med nye anklager. Midt i al turmulten har skuespillerinden Lindsay Lohan, nærmest som eneste person, været ude og forsvare den 65-årige producent, som hun bl.a. har arbejdet sammen med på Scary Movie 5. Næsten som modsvar har uhyggeligt mange kendte skuespillerinder trådt frem og fortalt deres historie. 

Den lange liste tæller bl.a. Angelina Jolie, som havde en episode med Weinstein i sin ungdom og sidenhen undgik ham, Gwyneth Paltrow, der som 22-årige i forbindelse med filmen 'Emma' også blev inviteret op på producentens hotelværelse, model Cara Delevigne, som blev tvunget til at kysse en anden pige, Heather Graham og Lea Seydoux.

Er Weinstein kun toppen af isbjerget? Et billede af en usund kultur er ved at tegne sig i Hollywood, og i et nyt interview med BBC fortæller den dobbelte Oscar-vinder, skuespillerinden Emma Thompson, at hun mener, at Weinstein kun er toppen af isbjerget, og et symbol på et magtliderligt system af chikane og nedgørelse af kvinder. 

Skuespiller Terry Crews (White Chicks) fortæller dog også, at han som mand har været udsat for sexchikane af en unavngiven producent. Men frygten for at miste sit job, gjorde at Crews holdt det hemmeligt. 

Ifølge flere medier er de nye historier om Weinstein måske kun starten på, hvad der kan dreje sig om flere hundrede chikane sager. Weinsteins magtmisbrug har ifølge journalist Josh Dickey været en offentlig hemmelighed længe i Hollywood, og der er mange flere af "ham".

Hvordan ser fremtiden ud? Fremtiden for Harvey Weinstein i Hollywood er slut, navnet er simpelthen blevet giftigt. Det kan også betyde, at den Oscar-interessante The Current War med Benedict Cumberbatch, som er produceret af The Weinstein Company, kan blive ramt i det kommende pris-ræs. 

En større og tilsyneladende tiltrængt oprydning i Hollywood og dens magtbalance er formentlig også på vej, og som sagen udvikler sig, bliver man kun mere chokeret for hver ny historie, som ser dagens lys.

 

Her er et udvalg af film, som Harvey Weinstein har været involveret i:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Synes som dig det er ikke en sex skandale men ord som : Overgreb, manipulation , krænkelse af hvem det måtte have været han har udført div. overfor !!

Tror heller ikke han måtte være den eneste, som i andre tilfælde når først der er slået hul på bylden vælter det ud....

Hvis i husker filmen : Spotlight(præster overgreb på børn) som er fakta i den forstand det er foregået, stadig sker, som med Weinstein foregår i det skjulte......

Forstår så bare ikke det har kunne gemmes væk i så mange år!!!

Lasseuser/249033

Det irriterer mig lidt at alle danske medier omtaler det som en "sexskandale". Det får det til at lyde som om at Weinstein har været utro eller der er blevet lækket et sextape eller noget. Som om der er foregået noget frækt, og her kommer alle de saftige detaljer. Det er jo meget, meget værre end som så.

Alle mulige forskellige kvinder er blevet seksuelt krænket eller decideret voldtaget af Weinstein. Det ville derfor være mere passende at kalde det "Sexkrænkelsessagen" eller "Krænkelsesskandalen". Eller hvad med bare "Alle mulige kvinder er blevet sexuelt krænket af Harvey Weinstein" eller "Mænd er svin".

Lad mig forklare: Det som er skandaløst er ikke, at der der foregået noget seksuelt. Det som er skandaløst og forfærdeligt er at det er foregået uden de kvindelige deltageres ønske eller accept. Og, at Weinstein tilsyneladende har kunnet dække over at det er foregået fordi han er enormt indflydelsesrig i filmbranchen.

Horsi

Hollywood har flere problemer. Det første er et misbrugsproblem af folk. Dette er af både mænd og kvinder. Mænd har det problem at bliver de seksuelt misbrugt er der en enorm stigmatisering og hvis de siger noget ryger jobbet. Nogle mænd mener så også at kvinder må gramses på når det passer dem og kan bare betale dem af. Jeg frygter at der er meget sandhed i at det kun er toppen af isbjerget. Jeg tror mange netop ikke tør tale om det de oplever af frygt for karrieren.

Der ud over så har nogle stjerner også misbrugsproblemer og der er jo flere eksempler på folk der i forskellige dele af systemet er blevet helt bimse og tror de kan tillade sig alt.

Jeg tror at der altid vil være en del dårlige æbler i sådan system for mange kan ikke holde til den idolisering. Når du hele tiden får at vide er du er fantastisk, du kan ikke gøre noget som helst galt vil folk måske også ændre sig og selv tro at alt de gør er fantastisk selvom de måske gør forfærdelige ting. Det faktum at der fra tid til anden ruller disse slags skandaler taler i hvert fald for at noget galt i systemet i mindst et led.

Heidi

Det er allerede gået ud over The Current War. I følge theplaylist.net, så er filmen taget af kalenderen. Den skulle have limited release i US i november og så ellers world wide release i januar. Der står intet om, om filmen er fuldstændig skrottet eller hvad der sker. Men det er noget rigtigt ØV! Kender flere der så den i Toronto under TIFF, så jeg har virkelig set frem til filmen. Kan kun håbe den ikke er fuldstændig skrinlagt. Men hvis den er, så ja...

https://theplaylist.net/bob-weinstein-weinstein-company-20171013/?utm_so...

Spørgsmålet er også, hvor mange andre kommende film der bliver ramt, selvom nogle er gået ram forbi. Så vi har ikke hørt det sidste og da især ikke nu hvor flere og flere står frem.

Det er selvfølgelig ærgerligt for filmene der bliver ramt, men det er på tide der bliver ryddet op i den syge kultur der åbenbart hersker og har hersket i Hollywood. Det der er foregået og foregår er på ingen måde i orden og man bliver mere og mere chokeret over de ting der kommer frem.

Jakobuser/377996

Dårlig stil af den forsideansvarlige at vælge et billede til denne historie, hvor Leonardo Dicaprio er på. Han er på intet tidspunkt blevet nævnt i forbindelse med Weinsteins sexsager.

Segoyuser/116755

Helt enig, Leonardo Dicaprio har intet at gøre på det foto..........
Vil mene de fleste ville tage afstand som der skrives han har gjort Leonardo...

Kino.dk i må da have et kun af Weinstein:-)

Daniel Hartvig Nielsen

Hej Jakob. Tak for din kritik.
Leonardo DiCaprio er helt rigtigt ikke blandet ind i sagen, men som vi skriver i artiklen, så er han en af de store stjerner, som har været ude og tage afstand til Weinstein.

God weekend,
Mvh Hartvig

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

christina

Jeg har kun en ting at SIGE, og det er GENIALT!

9 timer siden
Markuser/565992
Markuser/565992

Jeg mener, at den første visning af "Se7en" var som Premiere Surprise i Scala-biograferne. Det var den allerførste af slagsen. Sal 1 var proppet.

18 timer siden
Cecilie

Og det bliver et stort fedt NEJ!!!! herfra. Tom Cruise når ikke RDJ til sokkeholderne.

21 timer siden
Katrine Graves

Der mangler hans præstation i filmen: EN KORT,EN LANG

1 dag siden
Stine Teglgaard

Som Ki også skriver, så er det vist ret sikkert, at det er hovedet.

1 dag siden

Aktive debatter