It sætter massiv rekord

Stephen King-gyseren storsælger
Billede
(© It/Warner Bros.)

I denne weekend havde gyseren It premiere i de amerikanske biografer, og Stephen King-filmatiseringen indtjente hele 117 mio. dollars.

Estimaterne i sidste uge lå på ca. 60-70 mio. dollars, så der er tale om en heftig overperformance fra filmens side.

'It' har dermed slået rekorden for bedste åbningsweekend til en gyser i USA, men samtidig har filmen fået den bedste åbning for nogen film i september, den bedste efterårsåbning og den næstbedste åbning for en R-rated film nogensinde (efter Deadpool).

Filmen er tilmed godt på vej til at blive den største gyser i USA, og den er pt. nr. 7 på listen. Skal den overtage 1. pladsen, er det den 18 år gamle The Sixth Sense, der i USA solgte billetter for 293,5 mio. dollars.

Herhjemme er filmen åbnet med 63.000 billetter, hvilket er rigtig flot for en gyser. Til sammenligning solgte The Conjuring 57.578 billetter i hele sin levetid i biografen.

Årsagen til klovne-gyserens succes skal findes flere steder. For det første er det positivt, at man har satset på den højeste censur, så Stephen Kings blodige historie bedst muligt kommer til live på lærredet. Samtidig er det en ret trofast fortolkning af forlægget, og endelig er karakter-designet af Pennywise ramt spot on.

It er aktuel i de danske biografer.