Cookie- og Privatlivspolitik
It sætter massiv rekord

It sætter massiv rekord

Stephen King-gyseren storsælger

Stem op!
36
Stem ned!
0
(reset)

I denne weekend havde gyseren It premiere i de amerikanske biografer, og Stephen King-filmatiseringen indtjente hele 117 mio. dollars.

Estimaterne i sidste uge lå på ca. 60-70 mio. dollars, så der er tale om en heftig overperformance fra filmens side.

'It' har dermed slået rekorden for bedste åbningsweekend til en gyser i USA, men samtidig har filmen fået den bedste åbning for nogen film i september, den bedste efterårsåbning og den næstbedste åbning for en R-rated film nogensinde (efter Deadpool).

Filmen er tilmed godt på vej til at blive den største gyser i USA, og den er pt. nr. 7 på listen. Skal den overtage 1. pladsen, er det den 18 år gamle The Sixth Sense, der i USA solgte billetter for 293,5 mio. dollars.

Herhjemme er filmen åbnet med 63.000 billetter, hvilket er rigtig flot for en gyser. Til sammenligning solgte The Conjuring 57.578 billetter i hele sin levetid i biografen.

Årsagen til klovne-gyserens succes skal findes flere steder. For det første er det positivt, at man har satset på den højeste censur, så Stephen Kings blodige historie bedst muligt kommer til live på lærredet. Samtidig er det en ret trofast fortolkning af forlægget, og endelig er karakter-designet af Pennywise ramt spot on.

It er aktuel i de danske biografer.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

I takt med at biografbilletter koster mere og mere fordi pengene bliver mindre og mindre værd så kan man blive ved med at komme med disse dumme-rekorder, som er faktuelt forkerte.

Når en billet om 20.000 år koster en millard kroner så skal der bare sælges et par billetter og så kan den tage rekorden.

Kino bliver ved med at køre forkert i dumme-vognen, måske fordi det ikke er sjovt endnu engang at skrive at den bedst indtjenende gyser er stadig stadig stadig Jaws fra 1975 og den bedst indtjenende film er stadig stadig stadig Borte med Blæsten fra 1939.

Jaws har indtjent svarende til over 2 mia dollars i nutidens penge.
Den Sjette Sans, som skulle ligge nummer 1 ifølge Kino, er ikke engang i nærheden af Jaws succes.

Er det virkelig stilen, Kino, at vi skal blive ved med at præsenteres for så dumme og direkte forkerte nyheder?????

Danny Kriegbaum

It var en virkelig god adaptation som både virker for folk som ikke har læst bogen og for folk som har læst bogen

Rasmus/Musen

Det er så godt gået for den gyser der.
Ikke så tit, at en gyserfilm ligefrem får så god kritik OG så mange billetter solgt på samme tid. Men det kan vist kun være en god ting, hvis gysergenren bliver ved på denne måde. Vi har BRUG for Gode gysere, og det mener jeg Bestemt at vi har brug for.

I hvert fald, så er det super flot gået, og det kan filmfolkene bag være stolt af.
SÅDAN!
;-)

Chome Dillster

Min lillebror så filmen, og nu tørre han ikke tale mere. Når jeg tænker mig om kan det også være fordi jeg ændrede hans ringetone til en lydfil af mig der siger "Seb, du lugter af død hund og fermenteret lort ud af munden" , og ringede til ham uafbrudt i tre timer. Det er svært at sige.

Uanset hvad anbefaler jeg, ligesom 9 ud af 10 tandlæger, denne film.

Johnnyuser/335920

men at det er over en fordobling i forhold til de første prognoser, det er der vel stadigvæk ingen der forstår. Dette er faktisk den første gyser, som jeg har tænkt mig at se endnu engang i biografen, og det tror jeg faktisk også kan gøre sig gældende for mange andre der har set filmen. Derfor tror jeg heller ikke, på trods af den store åbning, at faldet i næste weekend bliver så stort som man ellers kunne forvente.

De fleste af nutidens gysere virker kun gennem deres jump-scares, og når man har set dem engang er der ikke rigtigt noget mere at få ud af filmen. IT er så meget mere. Der er fantastisk kemi og skuespil, og der er de små detaljer, hvor man ikke når at opfange alle ved første gennemsyn. Selve historien er fascinerende og fortjener flere gennemsyn.

Horsi

R er ikke den højeste censur i USA. Den højeste er NC-17 hvor ingen under 17 er tilladt. Den er så lidt brugt at den nærmest er kosmetisk. Ikke desto mindre findes den og det betyder at R er næst højest.

rene

findes der film der har fået nc-17 rating

Horsi

Ja der findes nogle få, nogle ganske få. Men mange biografer vælger helt at afstå fra vise filmene simpelt hen fordi ikke sælger billetter nok. Når du ikke må havde nogen under alderen 18 i salen har du jo vinket farvel til alle børne familierne. NC-17 står for No one 17 and under premitted. Mange af de film der har fået den rating har senere retuneret til editing for at få det sat ned til R fordi filmene sjældent sælger ret mange billetter så det er ganske få der har den rating. Den er for voldsom i forhold til at skabe en profit. Selvom jeg så alle dage vil argumentere at det amerikanske rating system er fuldstændig vandvittigt og det smitter af på det danske.

M

Jeg blev også overrasket, da jeg så de heftige numre fra IT i morges. Men på den anden side er jeg ikke.

Fra den 25. august og frem til den 8. september oplyste Boxofficemojo, at biograferne havde haft en giga tørkeperiode. Der var næsten ingen, som tog i biografen. De daværende film kunne (vidst) samlet ikke tjene over $50mio. henover de to weekender, eller særligt meget henover hverdagene. Det er 15år siden de amerikanske biografer har klaret sig så sløvt.
Jeg indrømmer dog gerne, at jeg overhovedet ikke havde set det komme, at filmen ville tjene over $110 mio. på de tre dage (mit skud var på $90 mio.)!

Men "hypen" på IT, den gode omtale, to uger uden interessante premierefilm, men også manglen på konkurrence har medført en giga succes.

rene

tror en anden grund er af der er meget langt mellem bare middelmådige gyser, så når der endelig kommer en valfarter folk i biffen. det er et spørgsmål om at konkurrencen for gyser er ikke så stor.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

CINEMANDRUP

Sikke en herlig nyhed. Absolut yndlings franchise for mig.

1 dag siden
Daniel Bentien

Det kan ses på TV2 og streames på TV2 Play. Den røde løber starter kl. 00.30 dansk tid.

Mange hilsner
Daniel

1 dag siden
Rizzo

Men stadig ikke et kvæk om hvor man kan se showet i år. Kunne I ikke lige give et praj?

1 dag siden
Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

3 dage siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

4 dage siden

Aktive debatter