"Blade Runner 2 er årets bedste film"

Læs de første reaktioner på den ventede science fiction-film
Billede
(© Sony)

Selvom Ridley Scotts Blade Runner har 35 år på bagen, bliver filmen betragtet som en decideret klassiker indenfor sin genre, og et værk som selv nutidige science fiction-film skæver til, når det kommer til scenografi og stemning. Derfor er dens kommende efterfølger også ventet med både længsel og en vis skepsis.

Men nu ser det ser ud til at vi kan ånde lettet op, i hvert fald hvis man skal tro de første Twitter-reaktioner på Blade Runner 2049, der lovpriser Denis Villeneuves film.

Chefredaktøren på filmmagasinet Collider, Steven Weintraub, skriver:

- Alle bør bøje sig for Denis Villeneuves. Han har gjort det umulige og leveret et home-run med 'Blade Runner 2049'. Jeg elskede den ... Selvom man ingen interesse har i filmen, så er det betagende kameraarbejde af Roger Deakins det hele værd. Han er en Gud.

Se også: Afslører Ryan Gosling Blade Runner 3?

Eric Eisenberg fra sitet CinemaBlend kalder den for den bedste film i 2017:

- 'Blade Runner 2049' er fænomenal. Visuelt vanvittig science fiction med noir-rødder, der skinner igennem i dens stramme, forskruede mysterium. Den bedste fra 2017 indtil videre ... der er ingen undskyldning, hvis ikke Roger Deakins vinder en Oscar.

Filmanmelder Jordan Hoffman fra The Guardian er ligeledes overvældet:

- Gode nyheder. 'Blade Runner 2049' er en fantastisk fortsættelse og udvidelse af originalen. Jeg forventede ikke meget, men endte med at ELSKE den (selv [Jared] Leto!).

Meget andet er ikke sluppet ud om den ventede science fiction-thriller, der kommer til at foregår i år 2049 - en dystopisk fremtid, hvor en politibetjent kommer på sporet af en mystisk hemmelighed, som han skal bruge en tidligere blade runners hjælp til at opklare. Harrison Ford gentager sin rolle som Rick Deckhard, og får følgeskab af Ryan Gosling.

Blade Runner 2049 får premiere den 5. oktober.