Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1992

Årets bedste film 1992

Stem og vind fribilletter

Stem op!
183
Stem ned!
0
(reset)

1992 stod i mesterinstruktørernes tegn, og det viste sig allertydeligst ved Oscar-uddelingen, hvor Clint Eastwood høstede både prisen for Bedste film og Bedste instruktion for Unforgiven.

Men også Francis Ford Coppola (Dracula), Spike Lee (Malcolm X), Michael Mann (The Last of the Mohicans) og Tim Burton (Batman Returns) bidrog til fornemmelsen af et stærkt instruktørår.

Samtidig debuterede to af de instruktører, der skulle blive deres generations største navne. Quentin Tarantino grundlagde sin særlige stil med Reservoir Dogs, mens David Fincher delte vandene med sin Alien 3.

'Beauty and the Beast', der vandt den seneste afstemning om den bedste film fra 1991, blev efterfulgt af Aladdin, der fortsatte Disneys nye guldalder og bl.a. bød på en uforglemmelig stemmepræstation fra Robin Williams.

Alverdens kærlighedshungrende publikummer blev serviceret med den romantiske thriller The Bodyguard, og endelig var der underholdende retssalsdrama med Tom Cruse og Jack ("you can’t handle the truth!") Nicholson i A Few Good Men.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lene

Bare fordi... Jeg knuselsker den film. Kevin Kostner er med, Whitney synger fantastisk og så er det bare en film, som man kan se igen og igen og igen...

Anna

The Bodyguard - en romantisk klassiker med smukke hovedroller og tidsløs musik!

OleManUtd

Det må helt klart været den film fra året 1992, jeg har desuden selv været med til at lave en re-make af den sene med politimanden som bliver tortureret af Michael Madsen. Jeg spillede selv politimanden i den sene, så ved hvordan det føles at skulle sætte i den stol i lang tid. FED FILM...!!

pia emilie

en fantastisk og god film med spænding i, som sagtens kan ses rigtig mange gange

Jeanette

Reservoir Dogs. Jeg elsker dialogen i denne film. Der er ingen som Quentin Tarantino når det gælder fede skæve replikker og uforglemmelige scener. Hvem husker ikke Steve Buscemi der "spiller violin" for servetricerne og brokker sig over at han skal være Mr.Pink. Eller Michael Madsen's fede stjernepsykopat spil under torturscener.Desuden nyder jeg soundtracket fra tid til anden. Ja han kan også et eller andet med musik ham Quentin
Aladdin er en af de bedste Disneyfilm, Clint Eastwood's Unforgiven er et godt bud , men Reservoir Dogser min vinder.

Mariannuser/527377

Stemte på The Bodyguard, da det er en uforglemmelig film, selv så mange år senere

ania

Det er bare en super dejlig film...god historie og lækkert musik...

janniuser/122723

Aladdin var fantastisk, sjov og flot og med et super stemmervalg både i den originale version og den danske.

TSK

Kevin Costner er med

Selvjustitsministeruser/774336

Når Clint'en er på toppen er han svær at slå, og han er på toppen her. De fleste af de andre er gode, men ikke i nærheden af Clint's mesterværk

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

DJN
DJN

Altså, jeg er MCU-fan, men hvis dette er hvad de disker op med, så er det da at gøre grin med folk :D

8 timer siden
Daniel Bentien

Ja, det er svært at skjule sin begejstring over filmen, og selvom det må siges at være et populært valg, er der i min optik en grund til, at P.F.

14 timer siden
Julius

Fedt med et QT-spotlight. Det er svært at sætte ord på hvor fænomenalt et værk, Pulp Fiction faktisk er, men du gør det godt her, Daniel.

16 timer siden
Neesai

Hvis man for en gang skyld ikke skal være skuespiller eller kendt på anden vis for at kunne komme med til en gallapremiere (hvis der bliver holdt e

18 timer siden
Daniel Bentien

'Kill Bill' er også forrygende, og vi kommer til den senere i vores blog-serie.

18 timer siden

Aktive debatter