Cookie- og Privatlivspolitik
Overblik: Alle Marvels 4 faser forklaret

Overblik: Alle Marvels 4 faser forklaret

Vi forsøger at holde styr på alle superhelte-filmene

Stem op!
140
Stem ned!
0
(reset)

Dette er en artikel, der løbende opdateres - artiklen blev første gang udgivet i august 2017 og senest opdateret den 13. august 2021.

The Marvel Cinematic Universe er med Black Widow gået ind i fase 4, hvor Spider-Man: Far From Home fra 2019 udgjorde sidste del i fase 3. 

Vi forsøger således her at give et overblik over Marvel-universet og dets - indtil videre - fire faser. Klik på titlerne for at læse mere om den enkelte film.

Iron Man

Fase 1 (2008-2012)

Den første fase af Marvel-universet startede helt tilbage i 2008 med Iron Man, hvor Robert Downey Jr. charmerede alt og alle i titelrollen.

Marvel havde ikke afsløret planerne om et større univers, før vi mødte Nick Fury i en scene efter rulleteksterne. Lederen af S.H.I.E.L.D. - et føderalt bureau, som bekymrer sig om global sikkerhed - besøger i denne scene Tony Stark, hvor Fury nævner Avengers-initiativet for første gang. Dermed var første fase skudt medrivende i gang.

Fase 1 etablerer universet og præsenterer os for kernekaraktererne Iron Man, Thor, Captain America og Hulk i hver deres solofilm, der også introducerer Black Widow, Hawkeye, Nick Fury og skurken Loki.

En af MCU's overordnede mytologier den om de såkaldte The Infinity Stones, som der findes seks af i alt. De nævnes første gang i Captain America: The First Avenger i form af The Tesseract. De seks uendelighedssten kom - som de fleste vil vide - til at spille en helt afgørende rolle i flere efterfølgende film og ikke mindst i fase 4.

The Avengers er sidste film i fase 1, og her bliver superheltene for alvor samlet, mens den gale titan Thanos bringes på banen for første gang.

Måske flere kan have glemt, at det grønne superheltemonster Hulk blev spillet af Edward Norton i The Incredible Hulk fra 2008. Den karakter blev som bekendt efterfølgende erstattet af Mark Ruffalo.

Fase 1 indeholder følgende film:

Iron Man (2008)
The Incredible Hulk (2008)
Iron Man 2 (2010)
Thor (2011)
Captain America: The First Avenger (2011)
The Avengers (2012)

Fase 2 (2013-2015)

Den anden fase af Marvel-universet fokuserer på følgerne af det store slag i New York fra slutningen af 'The Avengers'.

Fase 2 introducerer bl.a. de nye superhelte Falcon, Quicksilver, Scarlet Witch, Vision, Ant-Man og et skævt alternativ til The Avengers i form af Guardians of the Galaxy med det umage hold bestående af Star-Lord, Gamora, Drax the Destroyer, Rocket Raccoon og Groot.

Som hyldest til Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back indeholder hver Marvel-film i fase 2 en karakter, der mister sin hånd eller arm.  

Fase 2 indeholder følgende film:

Iron Man 3 (2013)
Thor: The Dark World (2013)
Captain America: The Winter Soldier(2014)
Guardians of the Galaxy(2014)
Avengers: Age of Ultron (2015)
Ant-Man (2015)

Fase 3 (2016-2019)

I Marvel-universet er samfundets mening om superheltene blevet forværret i kølevandet på hændelserne i 'Avengers: Age of Ultron' fra slutningen af fase 2.

I første film af fase 3 finder man Captain America: Civil War, hvor der opstår en decideret borgerkrig mellem superheltene. I Avengers: Infinity War tilspidses situationen yderligere med heltenes hidtil værste modstander i form af den almægtige Thanos. Det hele kulminerede som bekendt i den efterfølgende Avengers: Endgame, der i den grad også kan siges at smide MCU i en ny retning.

Fase 3 har bl.a. introduceret nye karakterer som Doctor Strange, Black Panther, Mantis, Spider-Man og Captain Marvel.

Fase 3 indeholder følgende film:

Captain America: Civil War (2016)
Doctor Strange (2016)
Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)
Spider-Man: Homecoming (2017)
Thor: Ragnarok (2017)
Black Panther (2018)
Avengers: Infinity War (2018)
Ant-Man and the Wasp (2018)
Captain Marvel (2019)
Avengers: Endgame  (2019)
Spider-Man: Far From Home (2019)

Spider-Man: Homecoming

Fase 4 (2021-)

Vi er med 'Black Widow' trådt ind i fase 4 af MCU, der i alt - hvis planen holder - kommer til at indeholde intet mindre end hele 11 film. Det største antal titler i faserne indtil videre.

Det er dog ikke alle film, man ved lige meget om. Men bl.a. byder fase 4 på en række gamle kendinge i en række opfølgere på diverse solofilm. Herunder slænget fra Guardians of the Galaxy-filmene, mens bl.a. også Doctor Strange, Captain Marvel, Thor, Spider-Man og Ant-Man vender tilbage i nye film.

Der venter dog også helt nye karakterer op i det enorme superhelteunivers. Det sker med bl.a. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings og Eternals.

Fase 4 indeholder følgende film:

- Black Widow (2021)
- Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
- Eternals (2021)
Spider-Man: No Way Home (2021)
Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)
Thor: Love and Thunder (2022)
Black Panther: Wakanda Forever (2022)
- The Marvels (2022)
Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)
Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)
Fantastic Four (instruktør, skuespillere, plot og premiere er endnu ukendt)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Albert

Stark og Thanos er ikke døde de kæmper i soul world sammen med adam warlock stark kommer tilbage og det gør thanos også

Bifdrenguser/807306

i tegneserien der er brugt til inspiration får Mephisto smigret sig ind på Thanos, så han er uopmærksom og Nebula stjæler Infinity Gauntlet, og omgør Thanos' handling. I filmen vælger de formentlig at bruge Gamora i stedet for Mephisto. (f.eks. inde i Soul World - hvor Thanos øjensynligt er nu). Efter Nebula har omgjort Thanos' værk får det "perfekte" væsen Adam Warlock gauntlet'en, og tager sig af den. Vi har set Adam Warlock i Guardians of the Galaxy Vol. 2
Og Ja, Dr. Strange har netop set at dette er det eneste mulige successcenario, og fremmer det derfor ved at give Thanos stenen.

Zackuser/992401

Synes godt man kunne tilføje Guardians of the Galaxy Vol. 3 til fase 4, da James Gunn har bekræftet en 2020-udgivelse.

Daniel Hartvig Nielsen

God pointe Anders. Vi nævner godt nok titlen i vores brødtekst, men den er jo så godt som bekræftet ja :)

Mvh.
Hartvig, kino.dk

Tomuser/871401

SPOILER! SPOILER! SPOILER!

Kan jeg ikke se hvordan Spiderman 2 kan fungere, med mindre den da foregår i tiden før infinity war. Nu vil jeg ikke spoile og skrive hvad der sker i infinity war.

ChaosUuser/1380271

Tror du virkelig på at alle de Characters fra MCU er væk? Dr Strange forberedte noget på Thanos home world lidt alle den loop han lavede i Dr Strange lavede i han's første film. Jeg vil gætte på at, for at kunne vinde over Thanos skal de have ham til at tro han har vundet for at kunne besejre ham... Dette er kun gæt men mon ikke det er noget i den stil som avengers 4 starter?

Antaeus

SPOILER SPOILER SPOILER

Efter Infinity War burde man jo afskrive en hel del film og helte for de burde jo ikke kunne lade sig gøre med mindre vi går tilbage i tiden.

At begynde at bevæge sig ud i parallel universer er godt nok latterligt for så er der intet der har konsekvens nogensinde, det kan så altid påstås at det var i et andet parallel univers og alt hvad de gør mister sin troværdighed.

Nu er der jo ret mange superhelte der er døde og genoplivede i tegneserieverdenen. Og hvordan de har forklaret dette har jeg ikke fulgt med i, men for mig holder det næppe. Har de først slået deres helt i ihjel så burde helten være væk for evigt. Så må de i det mindste komme op med en god historie på hvorfor han ikke blev slået ihjel.

Wayne

Da Dr. Strange frivilligt afleverer en infinity sten er det gjort tydeligt at han har en plan. Han er jo den eneste som har set ind i fremtiden. Stenen kan manipulere med tid, som Thanos jo også selv gør. Så måske spoler man simpelthen tiden tilbage?

En anden mulighed er Thanos selv - for hans soft spot er jo hans datter Gamora, som han måske fristes til at bringe til live. Han kan vel skabe lige så meget som han kan destruere?

Tredje mulighed kunne være en mægtigere fjende end ham selv - nemlig Galacticus, som kunne dukke op på scenen. Han kan simpelthen få brug for Avengers i kamp på sin side.

klaus

jeg tror også dr strange spiller en stor rolle i infinity war, ved at gi stenen til thanos, og dem som forsvinder er med i den plan, for ellers kan jeg ikk se hvorfor spiderman 2 kommer efter, med mindre de har lagt den efter, men at selv filmen foregår lige før infinity war..

Antaeus

SPOILER
Ja, jeg er enig i at den eneste mulighed bør være at tidsstenen bliver brugt ellers kan de godt annullere en stor del af Marvel universet og den er vi jo nok ikke så mange der tror på.

Og den historie kan jo skrives på mange måder så det er vel bare at vente og se hvad de har i støbeskeen og håbe på at det er noget godt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.