Cookie- og Privatlivspolitik
Marvel-faserne forklaret

Marvel-faserne forklaret

Avengers & Co

Stem op!
91
Stem ned!
0
(reset)

Dette er en artikel der løbende opdateres - artiklen blev første gang udgivet i august 2017.

The Marvel Cinematic Univers (MCU) har med premieren på Avengers: Infinity War indtil videre givet os 19 superheltefilm fordelt over tre såkaldte Marvel-faser, og universet vil kun fortsætte.

Vi giver jer her overbliket over det populære Marvel-univers og dets forskellige faser. 

Iron Man
Fase 1 (2008-2012)

Den første fase af Marvel-universet startede i 2008 med Iron Man.

Marvel havde ikke afsløret planerne om et større univers, før vi mødte Nick Fury i en scene efter rulleteksterne. Lederen af S.H.I.E.L.D., et føderalt bureau som bekymrer sig om global sikkerhed, besøger i denne scene Tony Stark, og Fury nævner her Avengers initiativet for første gang. Dermed var første fase sat i gang.

Fase 1 etablerer universet og præsenterer os for kernekaraktererne Iron Man, Thor, Captain America og Hulk i hver deres solofilm, der også introducerer Black Widow, Hawkeye, Nick Fury og skurken Loki.

MCUs overordnede mytologi om The Infinity Stones nævnes første gang i 'Captain America: The First Avenger' i form af The Tesseract. De seks uendelighedssten vil være gennemgående helt frem til 'Avengers 4'.

'The Avengers' er sidste film i fase 1, og her bliver superheltene for alvor samlet, mens den gale titan Thanos bringes på banen for første gang.

Trivia: Det grønne superheltemonster Hulk bliver i 'The Incredible Hulk' fra 2008 spillet af Edward Norton, men er i efterfølgende film blevet erstattet af Mark Ruffalo.

Fase 1 indeholder følgende film:

Iron Man
The Incredible Hulk
Iron Man 2
Thor
Captain America: The First Avenger
The Avengers

Guardians of the GalaxyFase 2 (2013-2015)

Den anden fase af Marvel-universet fokuserer på følgerne af det store slag i New York fra slutningen af 'The Avengers'.

Fase 2 introducerer de nye superhelte Falcon, Quicksilver, Scarlet Witch, Vision, Ant-Man og et skævt alternativ til The Avengers i form af Guardians of the Galaxy (Star-Lord, Gamora, Drax the Destroyer, Rocket Raccoon og Groot).

Trivia: Som hyldest til Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back indeholder hver Marvel-film i fase 2 en karakter der mister sin hånd eller arm.  

Fase 2 indeholder følgende film:

Iron Man 3
Thor: The Dark World
Captain America: The Winter Soldier
Guardians of the Galaxy
Avengers: Age of Ultron
Ant-Man

Marvel StudiosFase 3 (2016-2019)

Marvel-universet er ved at nærme sig slutningen af fase 3, hvor samfundets mening om superheltene er blevet forværret i kølevandet på hændelserne i 'Age of Ultron'.

I fasens første film 'Captain America: Civil War' opstår decideret borgerkrig mellem superheltene, og i den aktuelle 'Avengers: Infinity War' tilspidses situationen yderligere med heltenes hidtil værste modstander. 'Avengers 4' bliver eftersigende kulminationen på MCU, som vi kender det.

Fasen introducerer nye karakterer som Doctor Strange, Black Panther, Mantis, Spider-Man og Captain Marvel.

Trivia: 'Avengers 4' skulle ifølge planen have været anden del af 'Avengers: Infinity War', men dette blev ændret, da de to film ifølge producenterne føles fuldstændig forskellige. Rygtet siger, at titlen på 'Avengers 4' er en spoiler for 'Infinity War', og der ventes derfor med offentliggørelsen.

Fase 3 indeholder følgende film:

Captain America: Civil War
Doctor Strange
Guardians of the Galaxy Vol. 2
Spider-Man: Homecoming
Thor: Ragnarok
Black Panther
Avengers: Infinity War
Ant-Man and the Wasp
Captain Marvel
Avengers 4

Spider-Man: HomecomingFase 4 (2019-)

Vi ved indtil videre meget lidt om den fjerde fase i Marvel-universet, da informationer her kan afsløre plot-pointer fra endnu ikke udgivne film. Der er blandt andet formodninger om, at en af de helt store superhelte kan miste livet i 'Infinity War' eller 'Avengers 4'.

Formand for Marvel Studios Kevin Feige har udtalt, at annonceringer om yderligere Marvel-film vil komme efter premieren på 'Avengers 4'. Men mon ikke et par af de nye karakterer fra fase 3 såsom Captain Marvel vil indgå heri.

'Spider-Man 2' er dog blevet offentliggjort som del af fase 4 og starten på en ny æra, der også vil indeholde tre unavngivne Marvel-projekter med premiere i 2020 (højst sandsynligt enten Black Panther 2, Doctor Strange 2 og en solofilm til Black Widow). Den ene spot burde dog være afsat til 'Guardians of the Galaxy vol. 3', som instruktør James Gunn har bekræftet med en 2020-premiere.

Fase 4 indeholder foreløbigt følgende film:

Spider-Man 2
Guardians of the Galaxy vol. 3

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bifdrenguser/807306

i tegneserien der er brugt til inspiration får Mephisto smigret sig ind på Thanos, så han er uopmærksom og Nebula stjæler Infinity Gauntlet, og omgør Thanos' handling. I filmen vælger de formentlig at bruge Gamora i stedet for Mephisto. (f.eks. inde i Soul World - hvor Thanos øjensynligt er nu). Efter Nebula har omgjort Thanos' værk får det "perfekte" væsen Adam Warlock gauntlet'en, og tager sig af den. Vi har set Adam Warlock i Guardians of the Galaxy Vol. 2
Og Ja, Dr. Strange har netop set at dette er det eneste mulige successcenario, og fremmer det derfor ved at give Thanos stenen.

Andersuser/992401

Synes godt man kunne tilføje Guardians of the Galaxy Vol. 3 til fase 4, da James Gunn har bekræftet en 2020-udgivelse.

Daniel Hartvig Nielsen

God pointe Anders. Vi nævner godt nok titlen i vores brødtekst, men den er jo så godt som bekræftet ja :)

Mvh.
Hartvig, kino.dk

Tomuser/871401

SPOILER! SPOILER! SPOILER!

Kan jeg ikke se hvordan Spiderman 2 kan fungere, med mindre den da foregår i tiden før infinity war. Nu vil jeg ikke spoile og skrive hvad der sker i infinity war.

ChaosUuser/1380271

Tror du virkelig på at alle de Characters fra MCU er væk? Dr Strange forberedte noget på Thanos home world lidt alle den loop han lavede i Dr Strange lavede i han's første film. Jeg vil gætte på at, for at kunne vinde over Thanos skal de have ham til at tro han har vundet for at kunne besejre ham... Dette er kun gæt men mon ikke det er noget i den stil som avengers 4 starter?

Antaeus

SPOILER SPOILER SPOILER

Efter Infinity War burde man jo afskrive en hel del film og helte for de burde jo ikke kunne lade sig gøre med mindre vi går tilbage i tiden.

At begynde at bevæge sig ud i parallel universer er godt nok latterligt for så er der intet der har konsekvens nogensinde, det kan så altid påstås at det var i et andet parallel univers og alt hvad de gør mister sin troværdighed.

Nu er der jo ret mange superhelte der er døde og genoplivede i tegneserieverdenen. Og hvordan de har forklaret dette har jeg ikke fulgt med i, men for mig holder det næppe. Har de først slået deres helt i ihjel så burde helten være væk for evigt. Så må de i det mindste komme op med en god historie på hvorfor han ikke blev slået ihjel.

Wayne

Da Dr. Strange frivilligt afleverer en infinity sten er det gjort tydeligt at han har en plan. Han er jo den eneste som har set ind i fremtiden. Stenen kan manipulere med tid, som Thanos jo også selv gør. Så måske spoler man simpelthen tiden tilbage?

En anden mulighed er Thanos selv - for hans soft spot er jo hans datter Gamora, som han måske fristes til at bringe til live. Han kan vel skabe lige så meget som han kan destruere?

Tredje mulighed kunne være en mægtigere fjende end ham selv - nemlig Galacticus, som kunne dukke op på scenen. Han kan simpelthen få brug for Avengers i kamp på sin side.

Antaeus

SPOILER
Ja, jeg er enig i at den eneste mulighed bør være at tidsstenen bliver brugt ellers kan de godt annullere en stor del af Marvel universet og den er vi jo nok ikke så mange der tror på.

Og den historie kan jo skrives på mange måder så det er vel bare at vente og se hvad de har i støbeskeen og håbe på at det er noget godt.

Johnnyuser/335920

alligevel kommer tilbage i løbet af Avengers 4?

Lassicuser/582638

Du har en pointe men det er bekræftet at fase 4 kommer til at være MEGET anderledes end de andre faser så hvem ved - måske kommer Spiderman 2 til at foregå i et eller andet alternativt univers? Jeg tror vi kan forvente at Avengers 4 kommer til at vende fuldstændigt op og ned på Marvels MCU.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Jeg har godt hørt om at det skulle blive titlen, og med til historien høre at den oprindeligt var ‘Avengers: Infinity Gauntlet’.

10 timer siden
Christine Marie Roederer

Hej Ester,
Jo, det kunne hun sagtens! Tak for input :)

Mvh Christine

12 timer siden
Daniel Bentien

Ja, du kan altid regne med, at mails, der kommer fra @kino.dk er ægte.

12 timer siden
Christian

Julen er altid en god anledning for at tage børnene med i biografen og denne film ser ikke ud til at skuffe :)

13 timer siden
Christian

Hvis i altid bruger samme mail må der være en man skal have tillid til eller?

13 timer siden

Aktive debatter