Cookie- og Privatlivspolitik
Marvel-faserne forklaret

Marvel-faserne forklaret

Avengers & Co

Stem op!
51
Stem ned!
0
(reset)

The Marvel Cinematic Univers (MCU) har indtil videre givet os 16 superheltefilm fordelt over tre såkaldte Marvel-faser, og vil i løbet af de næste to år give os mindst syv flere.

Forvirret? Vi giver jer her overbliket over det populære Marvel-univers og dets forskellige faser. 

OBS: Sidste del af artiklen indeholder rygter om endnu ikke udgivne Marvel-film.

Iron Man
Fase 1 (2008-2012)

Den første fase af Marvel-universet startede i 2008 med 'Iron Man' og bliver også kaldt for ”Avengers Assemble”.

Marvel havde ikke afsløret planerne om et større univers, før vi mødte Nick Fury i en scene efter rulleteksterne. Nick Fury fra S.H.I.E.L.D., et føderalt bureau som bekymrer sig om global sikkerhed, besøger i denne scene Tony Stark, og Fury nævner her Avengers initiativet for første gang. Marvel-universets første fase var sat i gang.

Fase 1 etablerer universet og præsenterer kernekaraktererne Iron Man, Thor, Captain America og Hulk i hver deres solofilm, der også introducerer Black Widow, Hawkeye, Nick Fury og skurken Loki.

MCUs overordnede mytologi om The Infinity Stones nævnes første gang i 'Captain America: The First Avenger' i form af The Tesseract. De mystiske sten er gennemgående helt frem til 'Avengers 4'.

'The Avengers' er fasens sidste film, og her bliver superheltene for alvor samlet, mens den gale titan Thanos bringes på banen for første gang.

Trivia: Det grønne superheltemonster Hulk bliver i 'The Incredible Hulk' spillet af Edward Norton, men er i efterfølgende film blevet erstattet af Mark Ruffalo.

Fase 1 indeholder følgende film:

Iron Man
The Incredible Hulk
Iron Man 2
Thor
Captain America: The First Avenger
The Avengers

Guardians of the GalaxyFase 2 (2013-2015)

Den anden fase af Marvel-universet fokuserer på følgerne af det store slag i New York fra slutningen af 'The Avengers'.

Fase 2 introducerer de nye superhelte Falcon, Quicksilver, Scarlet Witch, Vision, Ant-Man og et skævt alternativ til The Avengers i form af Guardians of the Galaxy (Star-Lord, Gamora, Drax the Destroyer, Rocket Raccoon og Groot).

Trivia: Som hyldest til Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back indeholder hver Marvel-film i fase 2 en karakter der mister sin hånd eller arm.  

Fase 2 indeholder følgende film:

Iron Man 3
Thor: The Dark World
Captain America: The Winter Soldier
Guardians of the Galaxy
Avengers: Age of Ultron
Ant-Man

Marvel StudiosFase 3 (2016-2019)

Marvel-universet er på nuværende tidspunkt midtvejs i fase 3, hvor samfundets mening om superheltene er blevet forværret i kølevandet på hændelserne i 'Age of Ultron'.

I fasens første film 'Captain America: Civil War' opstår decideret borgerkrig mellem superheltene. 'Avengers 4' bliver eftersigende kulminationen på MCU, som vi kender det.

Fasen introducerer nye karakterer som Doctor Strange, Black Panther, Mantis, Spider-Man og Captain Marvel.

Trivia: 'Avengers 4' skulle ifølge planen have været anden del af 'Avengers: Infinity War', men dette blev ændret, da de to film ifølge producenterne føles fuldstændig forskellige. Rygtet siger, at titlen på 'Avengers 4' er en spoiler for 'Infinity War', og der ventes derfor med offentliggørelsen.

Fase 3 indeholder følgende film:

Captain America: Civil War
Doctor Strange
Guardians of the Galaxy Vol. 2
Spider-Man: Homecoming
Thor: Ragnarok
Black Panther
Avengers: Infinity War
Ant-Man and the Wasp
Captain Marvel
Avengers 4

Spider-Man: HomecomingFase 4 (2019-)

Vi ved indtil videre meget lidt om den fjerde fase i Marvel-universet, da informationer her kan afsløre plot-pointer fra endnu ikke udgivne film. Der er blandt andet formodninger om, at en af de helt store superhelte kan miste livet i 'Infinity War' eller 'Avengers 4'.

Formand for Marvel Studios Kevin Feige har udtalt, at annonceringer om yderligere Marvel-film vil komme efter premieren på 'Avengers 4'. Men mon ikke et par af de nye karakterer fra fase 3 såsom Captain Marvel vil indgå heri.

'Spider-Man 2' er dog blevet offentliggjort som del af fase 4 og starten på en ny æra, der også vil indeholde tre unavngivne Marvel-projekter med premiere i 2020 (højst sandsynligt Guardians of the Galaxy Vol. 3, Black Widow og Doctor Strange 2).

Fase 4 indeholder foreløbigt følgende film:

Spider-Man 2

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

Bo

hvad med de marvel serier fra netflix?

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Christine Dyrskjøt Elmstrøm

Selvom Marvel serierne foregår i det samme univers som filmene og bliver påvirket af dem, bliver de oftest talt om som to forskellige ting.

I forhold til filmuniverset behøver man ikke have set serierne for at følge med, derfor er kun filmene inkluderede her :-)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Rasmus/Musen

Hmm... Hvornår har superhelte været mere populære i tidens forløb? ALDRIG! Det er nemlig derfor, at vi skal se så meget til dem. Det er netop den nye sensation for vores tid, og vi har brug for det lige nu!

Specielt, hvis man er Marvel fan, så vil heltene ikke gå ned lige med det samme. For der er MASSER af planer forude. Spændende idéer kan der blive til. Men hvem af vores helte går mon først ned? Det er ikke til at vide overhovedet.

Lad os da håbe, at filmskaberne kan holde vejret hele den lange vej. Ellers er vi da gået helt fortabt i filmverdenen.

Yearh, kom så helte. Kæmp til det sidste.
Kæmp til dagens ende.
:-)

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Mickey

Hvis man ser på de forskellige films succes siden man startede i 2000, så har både de første Spider-Man film, X-Men & Batman været større succeser end flere af de nyere film i MCU. Men konkurrencen på superhelemarkedet er selvfølgelig også større idag end dengang, så det forklarer selvfølgelig lidt måske ;)

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Rasmus/Musen

Det er netop derfor, at universet hele tiden bliver større og større. Der er nemlig flere og flere folk, som bliver interesseret for genren, og derfor bliver de store filmstudier også nødt til at udvikle deres univers mere og mere.
Sådan er det bare.

Men hey, lad os glæde os over det. Der er jo SÅ meget at se frem til de næste mange år forude,
;-)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

VIPER

-Jeg ville gerne sige "Spoiler Alert", men jeg aner jo ik' hvad MCU har fundet på i årets forhåbentlig fedeste film!

4 timer siden
jan
jan

De 3 film jeg ikke har set er:

16 timer siden
Jacob

Jeg ligger hovedet på blokken og siger at Thor ryger, da jeg er ret sikker på Hemsworths kontrakt udløber med ‘Infinity War’.

23 timer siden
Gilbert

Hej Julie

1 dag siden

Aktive debatter