Cookie- og Privatlivspolitik
Nye filmtendenser: Seriemorderne er tilbage!

Nye filmtendenser: Seriemorderne er tilbage!

Trier, Tarantino & DiCaprio går samme vej

Stem op!
31
Stem ned!
0
(reset)

Superhelte, troldmænd og fremmede galakser har længe været det hotteste i biograferne, og kigger man på premierekalenderen de næste par år frem, er de formater næppe på retræte. Alligevel titter en ny tendens engang imellem hovedet frem i forsøg på at blive det nye store. Nyeste skud på stammen: Seriemorder-thrilleren.

Om tendensen peger på en udvikling væk fra det fantasiske, skal vi ikke kunne sige, men flere af de kommende projekter bygger på virkelige og grufulde begivenheder, der om noget adskiller sig fra familievenlige Marvel, Disney og Star Wars.

Her er et udvalg af seriemorder-film på vej:

41 Shadows
May God Save Us

Den nye spanske thriller om to kriminalbetjente, der skal fange en seriemorder i Madrid sammenlignes af en anmelder med David Finchers mesterværk Seven fra 1995, og er produceret af holdet bag den vellykkede Marshland.
Biografaktuel

UIP
Snemanden

Realismen bunder ikke dybere her, end at ’Snemanden’ bygger på en bestseller-krimi af norske Jo Nesbø. Handlingen er dog stadig relativ jordnær med en katten-efter-musen-fortælling om en politimands (Michael Fassbender) søgen efter en seriemorder, der vælger at myrde, når sneen falder. Instruktøren bag Lad den rette komme ind står bag den storeslåede Hollywood-filmatisering af et yderst nordisk projekt.
Premiere den 12. okotber

The House that Jack Built
The House that Jack Built

Lars von Trier kan meget vel stå for det mest excentriske indslag på denne liste. Matt Dillon spiller en seriemorder, der forsøger at færdiggøre sit blodige mesterværk, mens ordensmagten haler ind på ham. Hans ofre består indtil videre af Riley Keough, Sofie Gråbøl, Uma Thurman og Siobhan Fallon, mens Bruno Ganz spiller en anden større rolle.
Premiere den 29. november 2018

Charles Manson / Wikipedia
Quentin Tarantinos Charles Manson-projekt

Står Trier ikke for den mest originale vinkel, gør Quentin Tarantino det nok. Mesterinstruktørens næste projekt blev for nyligt afsløret som værende en film om Charles Manson. En af vestens mest berygtede mordere, var nærmere en kultleder, der sendte sine følgere ud på blodige optog. Hvordan Tarantino griber den historie an, bliver spændende. Brad Pitt, Jennifer Lawrence og Samuel L. Jackson er alle på tale til at medvirke.
Afventer premieredato

My Friend Jeffrey Dahmer
My Friend Jeffrey Dahmer

Den amerikanske seriemorder, der dræbte, åd og forulempede 17 mænd i 70erne frem til 90erne er tidligere blevet spillet af Jeremy Renner i 'Dahmer', og blev i 2012 gjort til hovedkarakter i Derf Backderfs grafiske novelle. Sidstnævnte er nu blevet filmatiseret, og ser ud til at kunne minde om Gus van Sants imponerende ’Elephant’ fra 2003.
Afventer premieredato

Ted Bundy / Wikipedia
Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile 

Seriemorderen, der for alvor slog fast, at alle - selv den pæne og succesfulde nabo - kan leve et morderisk skyggeliv, portrætteres denne gang af all american Zac Efron. Filmen vil følge Bundys langtidskæreste, der simpelthen nægtede at tro på sandheden om sin partner.
Afventer premieredato

H.H. Holmes / Wikipedia
Devil in the White City

Erik Larsons bog om seriemorderen H.H. Holmes, der under verdensudstillingen i 1893 dræbte op imod 200 mennesker har længe været højt på Martin Scorseses liste over drømmeprojekter. At Leonardo DiCaprio nu har meldt sig på rollelisten, gør det ikke mindre spændende.
Afventer premieredato

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Preben

Klasse klasse! Jeg elsker tennis! Mon ikke snart der kommer en film om Padel tennis? En sport der i den grad har gjort tennis sexet igen.

1 dag siden
Trine

Nøj hvor jeg glæder mig!!!

1 dag siden
The Joker

Hold da op med at pyller! Det er en film med zombier. Det er en B-FILM FFS. Det er fiction.

1 dag siden
Jacob

Udsættelse af endnu en storfilm, samt talrige produktioner sat på ubestemt pause.

2 dage siden
Rasmus/Musen

Film er fedest i biografen, sådan er det simpelthen bare!

4 dage siden

Aktive debatter