Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1991

Årets bedste film 1991

Stem og vind fribilletter

Stem op!
151
Stem ned!
0
(reset)

1991 var et stærkt år for amerikansk film. The Silence of the Lambs modtog som den første thriller nogensinde alle de fem største Oscar-priser og blev hyldet vidt og bredt.

Boyz n the Hood var banebrydende for afroamerikansk film, instruktøren John Singleton blev den hidtil yngste Oscar-nominerede i sin kategori, og resultatet banede vejen for flere unge skuespilleres filmkarrierer, bl.a. rapperen Ice Cube. 

Tre mesterinstruktører var på banen det år. Oliver Stones JFK skildrede efterspillet på præsident John F. Kennedys mord, Ridley Scott leverede feministisk roadtripThelma & Louise, og Martin Scorsese genindspillede thrilleren Cape Fear med en uhyggelig Robert De Niro i hovedrollen.

Disney udsendte en af selskabets mest populære tegnefilm med Beauty and the Beast, der blev genindspillet i år i en endnu mere indbringende udgave.

Samtidig cementerede James Cameron og Arnold Schwarzenegger deres status som Hollywoods ultimative blockbuster-par med den dyreste og teknisk mest banebrydende actionfilm til dato. Ja, vi taler selvfølgelig om Terminator 2: Judgment Day.

I den mere kunstneriske afdeling viste Coen-brødrene for alvor deres talent med Barton Fink, der modtog guldpalmen i Cannes, og polske Krzysztof Kieslowski slog igennem med pariserfortællingen Veronikas to liv.

Danmark er repræsenteret af Krummerne, der blev en kæmpesucces i biografen med 859.000 solgte billetter, mens der lige præcis ikke er blevet plads til andre berømte film som Den store badedag og Drengene fra Skt. Petri.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
TorbenWood

Terminator 2 er min personlige favorit. Den fedeste biografoplevelse for mig i mine unge dage. James Cameron og Arnold Schwarzenegger var begge på deres højeste dengang.

Skønheden og Udyret og Ondskabens Øjne var de tætteste konkurrenter hos mig. Også to fortræffelige film.

Ulla

I sandhed et filmår - 1991. Blandt alle de fantastiske evergreens er og bliver Thelma og Louise den, der gjorde størst indtryk. Banebrydende tema med kvinder - og hvilke kvinder! - på roadtrip med fatal og uventet afslutning. Morsom, underholdende, overraskende. Brad Pitt i starten af sin karriere er også værd at nævne. Den holder til gensyn, jeg ser den stadig. Og som Erik må jeg nødvendigvis nævne den vidunderlige Marianne Faithfull med "The Ballad of Lucy Jordan". Den holder til genhør, og jeg hører den tit - meget tit!

Mille

Min stemme går helt klart til Disney-klassikeren! Dejlig historie, fantastiske sange og en god morale. Har altid elsket den og vil altid blive ved med det.

Erik F

Stemmer på denne fantastiske roadmovie om de to skønne kvinder der tager sagen i egen hånd og bare suser derud af.
Tak for at filmen har mod til at lave en slutning, der ikke stryger publikum med hårene, og tak for det stemningsskabende soundtrack -blandt andet "Ballad of Lucy Jordan" med Marianne Faithfull.

Jeppe

Den totale fornemmelse af intimidering fra Hannibal, og den nærmest psykotiske intensitet vidner om filmhåndværk ud over det sædvanlige. Derfor mit valg.

jan KAuser/347337

jfk - historien nyfortolket

Thomas

Det kommer lidt bag på mig at Terminator 2 kun er nummer 3, men jeg var 12 år gammel og MEGA Arnold fan da den kom ud, så den har nok en speciel plads i mit hjerte.

Jeg har for nylig genset JFK, efter ikke at have set den i ca 15 år, og blev overrasket over hvor manipulerende den egentligt er.

Stefan

Der er intet som slår de gode gamle Disney-klassikere! Beauty and the Beast er netop blevet genindspillet, men selv den gamle udgave tog kegler, og jeg må sige at den fortjener min stemme for at været en film fra alles barndom som alle altid har elsket!

H. I.user/305713

Silence of the Lambs er lige uhyggelig hver gang man ser den - og selv i en ret moden alder sidder jeg og holder hånden foran ansigtet ind imellem :-)
Rigtig gode karakterskuespillere - og instruktion.

Henninguser/296889

Mellem Boyz n the Hood, The Silence of the Lambs og Terminator 2: Judgment Day, endte min stemme efter nogen overvejelse hos The Silence of the Lambs.

Silence of the Lambs er den dag i dag stadig en fantastisk film, effektfuld og velspillet, og ikke mindst cementerede den Dr. Hannibal Lecter som en af filmhistoriens kendte figurer :D
En gennemført film!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.