Cookie- og Privatlivspolitik
13 film du skal se i 2018

13 film du skal se i 2018

Guide til næste år i biografen

Stem op!
72
Stem ned!
-3
(reset)

Filmudbuddet næste år ser stærkere og stærkere ud, ikke mindst fordi en række store titler er blevet udskudt og nu ligger klar til at kæmpe om publikums gunst.

Vi har taget et kig i premierekalenderen og fundet frem til 13 titler, som ikke er til at komme udenom i 2018.

Filmene er udvalgt på baggrund af, at de har potentiale til at rykke nogle grænser, samtidig med at de har en vis størrelse i kraft af budget, rollelisten eller holdet bag kameraet.

I udvalget har vi set bort fra efterfølgere og seriefilm, hvilket bl.a. er gået ud over Fifty Shades Freed, Afdeling Q-filmen Journal 64 og Fantastiske skabninger... og hvor de findes 2.

Backstabbing for Beginners
Fordi danske Per Flys første, store engelsksprogede film ligner et skarpskåret spændingsdrama, hvor en ung FN-udsending opdager korruption i Irak efter Saddam Husseins fald.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Fordi vi har savnet en rigtig glansrolle til Frances McDormand, og hendes enlige mor til en myrdet pige, der sætter tre politianklagende skilte op i vejkanten, lader til at blive præcis et regulært comeback for Fargo-skuespilleren. Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

Downsizing
Fordi vi endnu ikke er blevet skuffede, når Alexander Payne har instrueret en film, og hans fornemmelse for grænselandet mellem drama og komik er enestående. Samtidig er historien om en mand, der vil skrumpe sig selv til Ant-Man-størrelse, tilpas underlig til at virke interessant.

Molly's Game
Fordi Aaron Sorkin står bag nogle af filmhistoriens bedste manuskripter, og det nu er hans tur til at sætte sig i instruktørstolen. Den imponerende rolleliste, med bl.a. Jessica Chastain, Idris Elba og Kevin Costner, trækker yderligere op.

The Current War
The Current War
Fordi vi elsker skuespillerne Benedict Cumberbatch og Michael Shannon, og vi meget gerne vil se de to dygtige herrer i en højspændt battle om, hvorvidt vekselstrøm eller jævnstrøm er vejen frem. Hmm… måske mest det første.

Red Sparrow
Fordi skuespiller-instruktør-duoen Jennifer og Francis Lawrence allerede kender hinanden fra Hunger Games-serien, og deres nye thriller har et interessant plot med romantik og dobbeltagenter.

Ready Player One
Ready Player One
Fordi den længeventede filmatisering af gaming-romanen kan blive banebrydende for filmfortællinger i digitale universer. At Steven Spielberg instruerer, gør bestemt heller ikke noget.

The Papers
Fordi to Spielberg-film på to måneder virker for godt til at være sandt - og sikkert også er det. En af filmene når formentlig at rykke sin premieredato, men uanset hvad virker 'The Papers', der er med i Biografklub Danmark, til at være lidt af et drømmescenarie med både Tom Hanks og Meryl Streep på rollelisten.

Breathe
Fordi Andrew Garfield altid leverer solide præstationer, og en rolle som en lam mand, der kun har tre måneder til at leve i, sagtens kunne betyde en Oscar-nominering til skuespilleren. Vi ser samtidig frem til at overvære Andy Serkis’ første spillefilm som instruktør, inden hans Jungle Book: Origins får premiere. Også en Biograklub Danmark-titel.

Meg
Meg
Fordi monsterfilm er i høj kurs, og vi har fuldt udviklingen af hajromanfilmatiseringen, siden vi første gang hørte om den, med spænding. At Jason Statham har hovedrollen, var måske ikke vores umiddelbare bud, men bestemt ikke et tosset valg.

The House That Jack Built
Fordi alle Lars von Triers film er interessante, uanset om man kan lide dem eller ej. Og fordi vi er nysgerrige for at finde ud af, hvordan den danske instruktør tackler en seriemorderfortælling a la Jack the Ripper.

Mortal Engines
Mortal Engines
Fordi Peter Jackson og resten af Ringenes Herre-holdet står bag kameraet på en filmatisering af Philip Reeves science fiction ungdomsroman. Og fordi YA-bølgen har brug for et nyt boost, hvis den skal formå ikke at skylle ud med badevandet.

Bohemian Rhapsody
Fordi det er på tide med en spillefilm om Queen-forsangeren Freddie Mercury, og Rami Malek fra tv-serien 'Mr. Robot' ligner det perfekte, om end lidt overraskende, valg til hovedrollen.

Der er selvfølgelig mange flere film på vej i 2018, og du kan se en komplet liste i vores kommende film-sektion.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Carsten Gottliebuser/133896

og for Børn,familien og barnligesjæle Disney/Pixar Coco.

obiwankenobi

ud af filmene på listen her er det udelukkende bohemian rhapsody (wowza en overraskelse hva?!) jeg glæder mig til. da den først blev annonceret var jeg utroligt nervøs for hvordan den ville blive tacklet, eventuel whitewashing, queer erasure og andre uhyrligheder hollywood elsker - men velvidende at både brian may, roger taylor og jim hutton alle har været komplet involverede i processen har jeg store forhåbninger for det endelige produkt. det er skuffende at de ikke har fået en inder til at spille freddie, men en egypter er klart bedre end en eller anden hvid kliché. so excited!!!

DMH

Er der nogle der ved om den kommer i biografen og om det bliver i år eller næste år? Den har
amerikansk premiere 18. August.

Antaeus

Jeg kunne ikke finde en eneste film på listen jeg ved jeg skal se, men et par stykker som måske trækker.

Apeironuser/283208

Trier´s The House That Jack Built er den suverænt mest interessante film i 2018.
I en ørken fuld af film-middelmådighed, crowd-pleasing, popcorn, eskapisme og underholdnings-fetischisme rager Trier op som noget så sjældent som en original film-auteur - i ordets egentlige betydning.
Der er Trier - og så er der alle de andre.

Ann-Britt

Den eneste film, der ikke engang blev nævnt rigtig, men som jeg SKAL se er, Fantastic Beasts and where to find them 2
Benedict Cumberbatch er ellers en skuespiller, der godt vil kunne trække mig i biografen, men filmen lyder ....

Johnnyuser/335920

der linker den sammen med King Kong og Godzilla, så er jeg med, men jeg har dog ikke særlig høje forventninger til selve filmen. De seneste år er vi blevet oversvømmet af the Sharknado Wave, så mine forventninger til endnu en haj-film ligger på et rimeligt lavt niveau.

Af de ovenover stående film er det Ready Player One jeg ser mest frem til.

Mortal Engines virker interessant, og Peter Jackson kan måske tilføje noget nyt til den efterhånden gennemtæskede YA genre, men her er forventningerne dog dæmpet lidt efter at have set Hobitten-trilogien.

Horsi

Der tydeligvis er skrevet af en på kino der enten ikke er interesseret, ved noget om eller er fuldstændig ligeglad med superhelte film. Der er to superhelte film som jeg synes opfylder kriterierne i rigelige mængder og som derfor kunne være med.

Black Panther.
Verdens første sorte superhelt solo film. Med en rolleliste der består af 90 procent af enten Afrikanere eller Americaner Afrikanere og foregår i Afrika med et opfundet sprog dertil er det en film der rykker grænserne for hvad der er set tidligere dermed kvalificer bar.

Avengers Infinity War
Samler efter sigende samtligere Marvel helte vi kender plus Kaptajn Marvel og har efter sigende et budget der sammen med Avengers 4 bliver til 1 mia. dollars. Dette slår den tidligere rekort holder Pirates of the Caribean 4 for enkelt film og Hobitten triologien når man ser på film der bliver skudt back to back. Altså lever den op til kriterierne.

Camilla

Men Horsi - De går vel under kategorien efterfølgere, hvorfor de - som der står øverst i indlægget - ikke nævnes heri, som bl.a. Fifty Shades osv...

Horsi

Først. Ja jeg overså den lille del af artiklen.

Når det er sagt så opfatter jeg stadig Black Panther for at være en solo film selvom den foregår i et sammenhængende univers og bygger en lille smule på Civil War.

Avengers Infinity War er en mere gråzone case idet den bygger på tidligere events og samler hold der allerede var introduceret i tidligere film. Selv da tror jeg ikke var her set noget tidligere der vil komme tæt på det her.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.