Cookie- og Privatlivspolitik
10 Harry Potter-historier vi gerne vil se på film

10 Harry Potter-historier vi gerne vil se på film

Marauders, Snape, Dobby og meget mere

Stem op!
77
Stem ned!
-1
(reset)

Som de fleste Harry Potter-fans allerede ved, får Fantastiske skabninger... og hvor de findes 2 premiere til november næste år. Til forskel fra den første film, der primært handlede om monstersamleren Newt Scamander, kommer den næste til at handle mere om en ung (eller yngre i hvert fald) Dumbledore og ærkefjenden Gellert Grindelwald. 

Og det er kun den anden i rækken af hele fire kommende Fantastiske skabninger-film. Derudover er der også det anmelderroste britiske teaterstykke, 'Harry Potter og det forbandede barn', der handler om Harrys søn Albus og hans skolegang, og for nylig blev traileren til den fanskabte Voldemort: Origins of the Heir-film offentliggjort.

Men selvom vi er glade for udvidelsen af universet, er der dog mange flere vinkler, der lægger op til fremragende spinoff-film.

(Spoileralert: Nedenstående kan afsløre den overordnede handling fra Harry Potter- filmene og bøgerne samt 'Harry Potter og det forbandede barn'). 

Harry Potter og halvblodsprinsen/© Warner Bros.1. Voldemorts oprindelse
På baggrund af Dumbledores minder ved vi allerede, hvordan Tom Riddle opførte sig i sine unge år, hvilket bl.a. inkluderede at berøve sin yndlingslærer, Professor Schnobbevom, for information omkring horcruxer, dræbe uskyldige mennesker og starte en hær af undersåtter. Men hvad skete der præcis efter, han forlod Hogwarts og Borgin & Burkes, og drog til udlandet? Det håber vi, at vi får svar på i den nye 'Voldemort: Origins of The Heir'.

Måske kan vi også få svar på nogle af de ubesvarede spørgsmål om Ham Som Ikke Må Benævnes og Bellatrix, siden deres forhold virker ret kompliceret. Ikke nok med det, så går der også fanteorier om, at Fru Lestrange og Mørkets Herre fik et barn sammen.

Hvad der præcis afsløres om Lord Voldemort i den kommende fortælling, vides endnu ikke. 


Dumbledore/© fanart
2. Dumbledore som ung
Takket være bl.a. Rita Rivejerns biografi af Hogwarts-overhovedet, skolekammeraten Elphias Doge og Albus' egen bror, Aberforth, kender vi lidt til Dumbledores liv før Harrys historie startede. 

Vi vidste fx, at han i en kort periode var venner med den udenlandske mørke troldmand Gellert Grindelwald, Bathilda Bagshots nevø, og at han har mistet det meste af sin familie, bl.a. lillesøsteren Ariana, som gik bort under venskabet med Grindelwald.

Alt dette gør os kun mere nysgerrige på, hvordan Dumbledore egentlig blev til den imponerende troldmand, han var, hvordan hans skoletid forløb, og hvorfor han var den eneste troldmand, Lord Voldemort nogensinde frygtede.

Mange af vores spørgsmål håber vi på at kunne få svar på i 'Fantastiske skabninger... og hvor de findes 2'.

 

The Marauders/© Fanart
3. The Marauders Era
Der er ingen Harry Potter-spinoff-snak uden at nævne The Marauders, skaberne af Røverkortet. I årevis har fans tigget og bedt om Marauder-historier om Harrys far, James Potter, og hans bedste venner, Sirius Black, Remus Lupus og Peter Pettigrew, uden at have fået deres ønske opfyldt.

Vi er bestemt enige i, at der burde være mere opmærksomhed på drengene, der slog Weasley-tvillingernes frækhed med længder. Og ikke nok med at vi ville elske at høre mere om deres skolegang, hvordan de fire forholdsvis forskellige drenge fandt sammen, hvordan James fik Lily overtalt til at gå ud med ham, hvordan de skabte Røverkortet, blev animagusser, havde fuldmånenætter i det hylende hus og pryglede Severus Snape, så ville en film (eller filmserie) om The Marauders kunne forklare og vise meget mere end det.

Bl.a. Harrys første år med sine forældre, inden han blev Den Udvalgte, brænder vi for at se. Også mere og dybere information omkring den første troldmandskrig og Lily og James’ død tager vi også gerne imod samt Lilys sære venskab med Severus Snape og Sirius’ uudholdelige familie, inklusiv broren Regulus Arcturus Black, der var alt for glad for mørkets kræfter. 

I stedet for at acceptere, at der endnu ikke er nogen officielle projekter om The Marauders, har seriens fans selv være i gang med at være kreative. En tumblr-bruger har skabte et outline til en tv-serie og utallige fanskabte trailers er gennem årene blevet offentliggjort på YouTube. 

Franchisens fans er ret enige om, hvem der burde have spillet Harrys far og hans venner. Fx er Aaron Taylor-Johnson et populært valg til James Potter, Ben Barnes til Sirius Black, Andrew Garfield til Remus Lupus og Karen Gillan til Lily Evans. Er du enig?

 

Severus Snape/© Fanart
4. Severus Snape
Enten elsker man ham, ellers hader man ham, men vi kan ikke komme udenom, at Severus Snape er en vigtig karakter i Harry Potter-universet. Igennem Snapes egne minder ser vi en smule af hans fortid, hvor han bl.a. var bedste venner med Harrys mor, blev pint og plaget af hans far og begyndte at hænge ud med ’dødsgardistslænget’. Men hvor ville vi gerne vide mere om manden, der var med til at vælte Lord Voldemort af tronen.

Dette perspektiv kunne også nemt flettes ind i en Marauder-sammenhæng, da Snape er på alder med Harrys forældre og derfor har gået på skolen sammen med dem. Her ville det også være på sin plads at se den episode, hvor James Potter redder Snapes liv, efter Sirius har lokket ham til at følge efter dem ned i tunellen under Slagpoplen, der fører til det hylende hus.

Hvis der nu skulle komme en Severus Snape-spinoff, er vi dog alligevel sikre på, at ingen kan spille rollen så godt som Alan Rickman

 

Hogwarts/© Fanart
5. Hogwarts' stiftere
Som de fleste andre elever - udover Hermione Granger selvfølgelig - har vi ikke læst ’Hogwarts’ Historie’ og ved derfor heller ikke meget om, hvordan skolen egentlig opstod.

Vi ved det basale: De fire stiftere, Godric Gryffindor, Salazar Slytherin, Helga Hufflepuf og Rowena Ravenclaw, grundlagde stedet og stod for hver deres kollegie. Salazar skabte et hemmeligt kammer dybt under skolen og blev uvenner med de andre tre, inden han forlod stedet.

Men hvor kendte de hinanden fra? Hvor fik de ideen til at skabe Hogwarts? Og hvor lærte de selv deres færdigheder fra, hvis ikke de gik i skole? Var de de første hekse og troldmænd, der kendes til? Stod de selv for al undervisningen? Og hvad med Ministeriet for magi - var det allerede grundlagt inden Hogwarts? Hvis ikke, hvordan fandt stifterne så frem til de magiske børn, der startede på skolen? Så mange spørgsmål, så få svar.

Måske findes der allerede teorier omkring mange af disse spørgsmål, men hvem vil alligevel ikke gerne se fire hekse og troldmænd opbygge den mest kendte magiske skole nogensinde?

 

Neville Longbottom/© Fanart
6. Neville Longbottom
Søde, uheldige Neville skal heller ikke glemmes. Neville, der kunne have været Den Udvalgte, hvis Voldemort havde tolket profetien anderledes, og som ligesom Harry ’mistede’ sine forældre i en ung alder til en doloroso-forbandelse.

Selvom vi elsker Harry, kunne det være spændende at opleve fortællingen fra Nevilles synsvinkel og se, hvordan det er at vokse op som ’ikke god nok’. Ikke god nok hos familien, der smed ham ud af vinduet for at få ham til at vise tegn på magi, ikke god nok hos sin bedstemor, der sammenligner ham med faren og ikke god nok til at brygge eliksirer (eller mange af de andre fag bortset fra botanik). Alligevel vokser Neville gennem filmene, og det viser sig at han både er modigere og sejere end ved første øjekast.

Da vi følger Harry, Ron og Hermione i Harry Potter og Dødsregalierne - Del 1, ved vi ikke meget om, hvad der foregår på Hogwarts, hvor DA (Dumbledores Armé) prøver at stå op imod de to dødsgardister, Carrow-tvillingerne, der hærger skolen og torturerer eleverne. Derfor kunne vi godt tænke os en mere uddybende historie fra Nevilles point of view - især af det syvende og sidste år.

 

Harry Potter og de vises sten (illustreret udgave)/© Jim Kay
7. Draco Malfoy
Udover Nevilles syn på sagerne, kunne vi også godt tænke os at følge tyrannen, Draco Malfoy. Harry Potter-fans er vilde med den blonde antagonist, og en tumblr-bruger har fundet på ”Harry Potter-bøgerne ifølge Draco Malfoy”, som J.K. Rowling desuden selv har tweetet, der bl.a. involverer ”Draco Malfoy og det afviste håndtryk” (første bog), ”Draco Malfoy og året hans far vil høre om” (fjerde bog) og ”Draco Malfoy og året han indså, at han havde været en douchebag” (syvende bog).

For selvom Malfoy er Slytherin-elev, er han exceptionel modbydelig, og det må der være en grund til. Vi mistænker hans snobbede far, der tilsyneladende aldrig synes, han er god nok (lidt ligesom med Neville). Og selvom han er the bad guy, så slipper vi altså ikke for at have ondt af ham, for drengen, der i tredje film blev forvandlet til en fritte, har det ikke altid nemt. Uden at spoile for meget kan vi her nævne noget med en hemmelig opgave, Den Ubrydelige Ed og en trussel om død. 

 

Dobby/© Pottermore
8. Dobby
Kneb du også en enkelt tåre (eller en hel strøm af dem), da Dobby døde? Så kunne du, ligesom os, garanteret godt tænke dig flere film om den lille fyr, der også er Harrys største fan.

Selvom vi hører meget til Dobbys liv gennem både bøger og film, så bliver vi aldrig trætte af alfen. Både hans liv på familien Malfoys herregård, men også hans arbejde på Hogwarts, hvor han hver eneste nat gør rent i Gryffindors opholdsstue i håbet om at støde ind i Harry Potter. 

Men det er ikke kun Dobby, vi synes, er interessant. Også Winkey, Hokey og alle de andre husalfter er spændende. Vi kunne bl.a. godt tænke os at vide, hvordan det i tidernes morgen blev bestemt, at husalferne skulle slavebindes til en familie i al evighed, og se mere til Hogwarts' husalfer, som vi ikke får lov til at møde i film-serien. Til sidst kunne det også have været sejt at se de små væsner tage del i kampen på Hogwarts eller se, hvordan de ville reagere, hvis Hermione og F.A.R. (Foreningen for Alfers Rettigheder) fik dem fritaget fra deres jobs. Noget siger os, at der ville bliver kaos... 

 

Minerva McGonagall/© Fanart
9. Minerva McGonagall
Hvis der er en professor, vi holder lige så meget af som Dumbledore, må det være Harry, Ron og Hermiones forvandlingslærer, Minerva McGonagall. Vi elsker hendes retfærdighed og hendes misbilligelse overfor den skrækkelige professor Nidkjær og spådomslæren Trelawny, der hele tiden forudser Harrys smertefulde og tragiske død.

Ud over Dumbledores og Snapes forhistorier ville vi også stå i kø til biograferne, hvis en film om den imponerende kvinde skulle lande på de store lærreder. Især fordi hun spilles af Maggie Smith.

 

Harry Potter og dødsregalierne - del 2/© Warner Bros.
10. The New Era
Sidst, men ikke mindst, kan vi ikke glemme Harrys børns generation.

'Harry Potter og det forbandede barn' spilles ganske rigtigt i London, men er det nu også nok? Os, der har læst manuskriptet, ved, at det langt fra er så detaljerigt som de oprindelige Harry Potter-bøger, og mange fans kunne nok godt tænke sig at vide, hvad der foregår inde i hovederne på stykkets karakterer, siden vi ikke får noget at vide om det i det offentliggjorte manus.

Vi foreslår derfor endnu en film om Harrys søn, Albus, der måske, måske ikke ender på Slytherin-kollegiet som den første i Potter-familien, på trods af at begge hans forældre var Gryffindor-elever, og måske, måske ikke har en lige så vanskelig skolegang som sin far trods Voldemorts død 19 år tidligere.

Bonus info: Albus Severus Potter starter på Hogwarts den 1. september i år. 

Det var bare nogle af de mange, mange forskellige grene af Harry Potter-universet, vi kunne tænke os at se uddybet i fremtiden. Yderligere savner vi også noget om fx de andre ti troldsmandsskoler, Hagrid og Luna. 

Fantastiske skabninger... og hvor de findes 2 får premiere den 15. november 2018.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camilla

Broad Strokes har lavet to fantastiske fanfilm allerede.

Severus Snape and the Marauders - Et take på hvad det egentlig er der skubber Snape over kanten og joiner Voldemort; En rigtig god film på ca. en halv time med masser af action og fede effekter.

The Greater Good - Opgøret mellem Albus og Gellert der forårsager Ariana's død.

Begge er helt klart værd at se og kan findes på Broad Strokes' youtubeside.

Jacob

Man er godt i gang med at finde økonomisk støtte til en fanfilm, 'Voldemort: Origins of the Heir', som faktisk er godkendt af Warner Bros., men da varemærket Harry Potter er ejet af dem, så må der ikke kunne tjenes penge på den. Den første trailer er online, og det ser faktisk imponerende ud.

Antaeus

Fantastiske Skabninger... var langt fra Harry Potter filmenes kvalitet.
Hvis den serie skal fortsættes så skal de godt nok oppe sig i plot-afdelingen og historiefortællingen for det var godt nok en tynd historie.

Med hensyn til Harry Potter så lad os endelig få nye historier, de holdt langt højere kvalitet og var underholdende.

Michael

Jeg er stor fan af HP universet, og vil selvfølgelig ligesom andre fans se og høre så meget som muligt, men synes ikke rigtig der er brug for nogle af disse historier i hel film, måske 1-2 stks. Men lad nu bifigurer være bifigurer, enten behøver vi ikke deres historie eller så har vi fået fortalt nok.

En film jeg godt gad at se af de udvalgt er Voldemort, spændende karakter og synes det var en skam at Halvblodsprinsen (filmen) ikke fik nok baggrunds historie med om Voldemort, som man hører/ser i bogen.

Ellers synes jeg det pt er fint med Fantastic Beast and where to find them, også kan de finde på noget nyt bagefter.

En anden ting jeg rigtig gad godt at se er en genindspilning af bøgerne, ja det er tidligt, men som en HBO tv-serie hver bog en sæson, vi ville få så mange gode detaljer fra bøgerne + mere, vi kommer tættere på nogle karakterer og ser en mere realistisk forvandling af eleverne fra børn til voksne. Det bliver jo ikke lige foreløbigt at der bliver snakket om en genindspilning men håber at når den dag kommer, at det så bliver til en HBO serie.

Mickey

Maradaus' Era burde helt klart laves til en franchise. Her kan man flette de fleste historier sammen, og man behøver ikke introducerer mange nye karakterer. Her kunne vi få James, Snape, Sirius, Dumbledore, Bellatrix, Neville's forældre osv. Ville elske at udforske mere omkring den første krig mod Voldemort, da der kun bliver henvist kort til den hver gang nogen nævner det i bøgerne. Hvis man lavede Maradaus, så er der også størst chance for at det vil blive gjort ordenligt, og med respekt for universet. Her ville man være tvunget til at holde sig til materialet, frem for at gå PC Hollywood-amok (host host Fantastic Beasts) og dét er sgu at foretrække :)

IM STEPH

Dumbledore og Voldemort er de eneste der burde laves en film om

Christine

Spoiler alert

Sjovt i skriver fanteorier om voldemorts barns herkomst. Eftersom det bliver bekræftet i bog 8 det forbandede barn?

Mickey

Nu forholder det sig bare således, at "The Cursed Child" ikke er canon, så intet i dét manuskript skal tage seriøst ;)

Christine

Nu er det J.K. Rowling der selv har skrevet det, så det skal det vel ;-)

Mickey

Det er jo et manus til et teaterstykke, go der er kæmpe plothuller. Tror bare det skal tages som sit eget stykke, og ikke som en integreret del af de forrige bøger. Ellers kan det sgu ikke tages seriøst ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rizzo

Selvfølgelig er begge parter i denne sag interesserede i at tjene flest mulige penge.

5 timer siden
Simonuser/784166
Simonuser/784166

Jeg er naturligvis på Scarletts parti - film skal ses i biografen, det er en del af vores kultur - og økonomi.

15 timer siden
Frederik Baltser

Argumentet, @Michael, er nu ret lige til.

16 timer siden
Michaeluser/438288
Michaeluser/438288

Jeg tror nu nok de to parter nok skal finde ud af at fordele alle deres penge, men fra et forbrugersynspunkt, så er det mere interessant, når Nordi

20 timer siden
Hans

Efter at have læst bøgerne, bliver det spændende at se. Jeg håber virkelig de kan fange essensen.

3 dage siden

Aktive debatter