Cookie- og Privatlivspolitik
Sommerens 17 største film

Sommerens 17 største film

Vores bud på sæsonens bedst sælgende film

Stem op!
32
Stem ned!
-1
(reset)

Varmen har tyvstartet årstiden, men ret beset begynder sommeren først den 1. juni, hvor sommerudvalget kickstartes i biografen. 

Her er vores bud på de 17 premierefilm i juni, juli og august, som vi tror sælger flest billetter i 2017.

Klik på titlen for at læse mere.

Walt Disney Pictures
Biler 3
Lynet McQueens to første film solgte henholdsvis 270.000 og 300.000 billetter, og interessen for Biler-relateret merchandise er ikke faldet siden. Denne gang har Pixar tilmed bedt Bumle om at træde i baggrunden for at undgå det useriøse resultat, som man så i spionfilmen 'Biler 2'.

UIP 
Grusomme mig 3
Gru og hans Minions har med to Grusomme mig-film og et spinoff solgt tæt på 900.000 billetter i de danske biografer, så mon ikke eks-superskurkens tredje eventyr bliver et tilløbsstykke for børnefamilier og barnlige sjæle landet over?

Nordisk Film
Aldrig mere i morgen
Erik Clausens nyeste værk tackler et altid nærværende emne, nemlig døden. Den 75-årige filmskabers forrige film, Mennesker bliver spist, solgte 235.000 billetter, mens Ledsaget udgang fra 2007 hev 300.000 danskere ind i mørket, så forventningerne til den folkekære filmskaber er store.

Warner Bros.
Dunkirk
Christopher Nolan tiltrækker en bred skare i de danske biografer (Inception solgte fx over 500.000 billetter). Instruktørens kommende krigsfilm handler om en historisk evakuering under Anden Verdenskrig, og har derfor hverken Batman eller hjernevridende science fiction i sigte. Til gengæld byder filmen med sikkerhed på episke slag og en tårnhøj production value.

Sony Pictures
Spider-Man: Homecoming
Edderkoppen er tilbage og yngre end nogensinde. 20-årige Tom Holland, der overtager Sonys superhelt, er relativt ukendt, men universets nye samspil med Marvel-gutterne og karakterens stærke brand bør sikre ’Homecoming’ en lukrativ sommer i biografen.

Warner Bros.
Wonder Woman
Rygterne siger, at DC’s nye superhelte-univers endelig har fået en film, der kan matche Marvels. Amazonekrigeren lander i biografen efter en massiv kampagne og en vellykket gæsteoptræden i Batman v Superman, så mon ikke hun lever op til the all boys club?

20th Century Fox
Abernes planet: Opgøret
Afslutningen på den skelsættende trilogi bør være et must for de 200.000 danskere, der så de forrige film. Opgøret er samtidig instrueret af Matt Reeves, der med Revolutionen beviste, at fortællingen om de intelligente primater går langt dybere end blot menneske versus abe-action.

UIP
Bjarne Reuters Kidnapning
Enhver, der har gået i folkeskole, er stødt på Bjarne Reuters litteratur, og filmatiseringerne har heller ikke været decideret få. Nyeste skud på stammen tager udgangspunkt i forfatterens børnebog fra 1975, der ligner en hyggelig biografoplevelse for hele familien.

UIP
Transformers: The Last Knight
Michael Bays filmserie om robotbilerne fra det ydre rum formår gang på gang at tiltale et rabalderhungrende publikum. Film nr. 5 ligner ingen undtagelse med nye skæbnesvangre konflikter og mange (mange!) action-sekvenser på dagsordenen.

Nordisk Film
Den bedste mand
Sommeren '92 solgte 300.000 billetter, og i år kommer bokseren Jørgen ”Gamle” Hansen under kærlig behandling. Danske film for det modne publikum har det generelt hårdt i sommerperioden, men Den bedste mand kan med sit biografiske element og velbalancerede blanding af humor og alvor blive undtagelsen, der bekræfter reglen.

UIP 
The Mummy
Universals nye monster-univers starter med Tom Cruise og en arkæologisk forbandelse. Adventure-gyseren deler titel med Brendan Fraser-filmen fra 1999 (200.000 billetter), men er ikke en genindspilning. Kombinationen mellem action, nedtonet uhygge og komiske optrin, ser dog ud til at være en solid sommerformel.

 

UIP
The Dark Tower
Stephen Kings mest ambitiøse romanserie kommer til live i danske hænder, når Nikolaj Arcel instruerer Matthew McConaughey og Idris Elba i en fantasy-western om kampen mellem det gode og det onde. Filmatiseringen er om noget længe ventet, og med trailerens flotte modtagelse in mente, kunne ’The Dark Tower’ blive en regulær sommersucces.

 

20th Century Fox
Filmen om Kaptajn Underhyler
Animationsfilmen om to drenge, der forvandler deres onde rektor til en superhelt, ser tilpas skæv ud til at gøre barnlige sjæle nysgerrige. At titlen så samtidig er vanvittigt iørefaldende i børneøre, kan kun yderligere hjælpe på billetsalget.

 

Scanbox
Tulipanfeber
Periodedramaet om en hemmelig forelskelse mellem en kunstner og hans muse bør tiltale det ældre publikum, der ovenikøbet kan se filmen gennem Biografklub Danmark. Klubbens titler har det oftest sværest sidst i forløbet, men med Alicia Vikander i hovedrollen, udvides målgruppen automatisk.

 

Warner Bros.
Annabelle 2: Skabelsen
Gysere lider ikke under sommervarmen, da fans af genren og unge mennesker generelt gemmer skrækken til sent på aftenen. Sidste sommer sørgede Lights Out og Nattens dæmoner 2 for at hive publikum ind til aircondition og popcorn. I år satser vi på den grumme dukke Annabelle.

 

UIP
Baywatch
Opskriften fra 21 Jump Street føres videre til ”filmatiseringen” af 90ernes ikoniske serie ’Baywatch’ med en grov komisk drejning på et velkendt univers. De unge strømere gik fra at sælge 73.000 billetter til 178.000 på fortsættelsen, hvilket tyder på, at publikum tog konceptet til sig. Går det lige så vel for Dwayne Johnson og Zac Efron i røde badebukser, markerer ’Baywatch’ startskuddet for sommerens repertoire.

 

UIP
Emoji Filmen
En hel film om gule smileys, lyder tilpas originalt og samtidig så urealistisk, at man straks tænker på animationsfilmen om Gjøl-troldene, Trolls, der med et lige så vanvittigt koncept solgte 268.000 billetter herhjemme. Børnefamiliernes sommeraftener væk fra deres smart phones kan i så fald sagtens ende med at blive brugt i biografen.

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Tomuser/871401

"Valerian and the city of a thousand planets" - den ser også ud til at blive en af sommerens block busters. Atomic Blonde og baby Driver synes jeg også mangler på jeres liste.

TorbenWood

Alle tre film du nævner synes jeg også ser spændende og lovende ud. Tre film som bestemt kunne lokke mig i biografen.

Desværre er der ikke mange der tror på, at nogen af de nævnte titler vil sælge billetter i særlig stort omfang. Atomic Blonde og Baby Driver er film for en mere specifikt målgruppe, som nok ikke vil appellere den "almindelige" borger. Desuden er det stærkt tvivlsomt at filmselskaberne bag, vil markedsføre disse film på samme niveau som de store blockbusters.

Valerian må til gengæld siges at være en blockbuster. Med et budget på 197 millioner euro (ca. 220 millioner dollars) er der satset stort på projektet. Det er vildt svært at spå hvordan filmen klare sig, men hvis vi herhjemme i Danmark tror at Erik Clausen's nye film Aldrig Mere I Morgen vil sælge flere billetter end Valerian, så er risikoen for at den flopper rimelig stor.

Segoyuser/116755

Måske nogen er det i penge, men om de/den så er en af de film som er super god noget andet, penge er nu engang ikke alt.....eller mere aktion gør film bedre....

Dog er der et par stykker at se : Wonder Woman, Apernes Planet håber den ikke går over gevind men en god afslutning. Mummy sammen med min brormand ...så en eller 2 måske.

TorbenWood

Tegnefilmene Grusomme Mig 3 og Biler 3 skal nok blive store hits. Min søn vil rigtig gerne se dem begge i biografen, så jeg får nok også selv fornøjelsen af at se dem.

Jeg har set de første fire Transformers film i biografen, så 5'eren burde jeg også gå ind og se. Samtidig er jeg meget begejstret for Spider-Man, og er ret nysgerrig efter at se hvad Marvel får ud af ham. Begge film skal nok blive store successer.

Dunkirk, Wonder Woman og Abernes Planet skal ligeledes nok blive nogle solide hits. Jeg er ikke sikker på om jeg selv kommer i biografen for at se dem, men jeg skal selvfølgelig aldrig sige aldrig. Især Christopher Nolan plejer at lave seværdige biografoplevelser.

De tre danske film kommer jeg nok ikke i biografen for at se. Med de høje priser vi har i biograferne, vil jeg som regel vælge de amerikanske scifi-eventyr film først. Havde jeg flere midler mellem hænderne, eller var billetterne lidt billigere, ville jeg nok oftere se danske film. Den Bedste Mand er nok den jeg helst vil se.

Jeg tvivler stærkt på at The Mummy bliver en interessant film at se. Jeg synes ikke trailerne har overbevist mig om noget stort, og jeg er ikke sikker på om filmen overhovedet får så stor succes, som den ellers lægger op til. Filmens budget skulle eftersigende være omkring 125 millioner dollars. Det tjener den nok hjem igen. Men samlet set tjener den nok ikke mere end omkring 300 millioner dollars hjem. Så den bliver nok en af de mindre succesfulde blockbuster denne sommer.

Men overordnet set er der mange spændende og lovende titler at vælge imellem denne sommer. Også mindre film som Baby Driver og Atomic Blonde har vakt min interesse.

En anden potentiel blockbuster denne sommer er The Dark Tower. Kunne gå hen og blive et overraskende hit. En film jeg personligt glæder mig til at se.

Simon

Dunkirk, Apernes Planet og så har udmeldingerne fra dem der har set Wonder Woman været overvældende positive, så jeg tror jeg skal se min første superhelte film i flere år. Det er ellers ikke min genre, med mindre Nolan eller Burton instruerer.

Jonas

Regner stærkt med at se:

- Dunkirk
- Spider-Man: Homecoming
- Wonder Woman
- Den bedste mand

Måske bør jeg også give Biler 3 en chance. Trailerne har virket meget lovende indtil videre.

Jacob

Nogen er der dog større forhåbninger til end andre.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.