Cookie- og Privatlivspolitik
Alien - Bedst til værst

Alien - Bedst til værst

5 film rangeret

Stem op!
39
Stem ned!
-1
(reset)

Filmhistorien byder på mange grumme skabninger fra det ydre rum, men et væsen står alligevel ud som det værste. Eller bedste, om man vil. Xenomorph, eller bare alien, er universets klammeste rovdyr, lige fra fødslen som krabbelignende facehugger til voksenstadiet med et ekstra kæbeparti og exoskelet.

I anledning af dagens premiere på Alien: Covenant har vi rangeret de fem tidligere film i serien. Vi har med vilje ikke taget de to spin-offs, Alien vs Predator og AVP: Requiem, med, da de i vores optik ikke indgår i den egentlige Alien-kanon.

Stem på din egen favorit forneden og skriv gerne i kommentarfeltet, hvorfor du har stemt, som du har gjort.

Alien/20th Century Fox
1. Alien (1979)
Den første og fortsat den bedste. Rumgyseren var revolutionerende i sin stil og stemning, og Ridley Scotts genistreg bestod bl.a. i at holde væsnet skjult så længe som muligt. På dette tidspunkt havde publikum nemlig stadig det måske mest ækle filmmonster til gode, og da det endelig viste sig, kunne alle i biografen høre dig skrige. H.R. Gigers kulissedesign og brugen af lys, skygge og røg gjorde, at Xenomorphen føltes som en del af sine omgivelser, så publikum blev tvunget til at nærstudere baggrunden for uhyrets tilstedeværelse. Den klaustrofobiske stemning og regulære uhygge betød, at man helt glemmer de forældede effekter, og tilbage står et af filmhistoriens genrehøjdepunkter.
Billetsalg i DK: 128.019

Aliens/20th Century Fox
2. Aliens (1986)
Hvor etteren var en nervepirrende gyser, drejede James Cameron sin efterfølger i en langt mere action-orienteret retning. Det kom bl.a. til udtryk gennem hovedkarakteren Ellen Ripley (Sigourney Weaver), der gik fra at være handlekraftigt, men skræmt offer i etteren til at være en vaskeægte action-heltinde. Samtidig indsatte Cameron langt flere rumvæsner (deraf titlen) samt en kæmpemæssig dronning. Filmens force ligger i dens intensitet, især når rumsoldaternes bevægelsesfølere opfanger de skjulte Xenomorphs, og ikke mindst de efterfølgende angreb, som splitter gruppen ad. Og som modsvar til macho-tju-bang-delen er der en rørende pointe i pigen Newts karakter, der ender som en erstatningsdatter for Ripley.
Billetsalg i DK: 76.559

Prometheus/20th Century Fox
3. Prometheus (2012)
Mange hadede Ridley Scotts tilbagevenden til det univers, han selv skabte i 1979. Måske fordi den føltes så langt fra udgangspunktet, som det ikke desto mindre blev sammenlignet med. Prometheus er den film i serien med den stærkeste fornemmelse af hardcore science fiction, men den går bestemt heller ikke på kompromis i de scener, der skal chokere - bare tag scenen, hvor Noomi Rapace skal udføre en alien-abort på sig selv. Det er body horror i yderste potens, der får én til at krumme tæer. På trods af det høje ambitionsniveau laver Scott lidt for mange fodfejl i sit karaktergalleri til at filmen føltes rigtigt vellykket. Vi føler dog, at skabelsesberetningen var uberettiget hårdt udskældt.
Billetsalg i DK: 91.302

Alien 3/20th Century Fox
4. Alien 3 (1992)
Et af de mest kendte eksempler på uoverensstemmelser mellem filmselskab og instruktør. Resultatet er som forventet en usammenhængende affære med flere plothuller, mangelfuld karakterudvikling og ujævn fremdrift i handlingen. Alligevel kan 'Alien 3' noget særligt, og David Finchers bidrag udmønter i seriens mest rå og dystre kapitel. Ripley er om muligt endnu mere badass end i toeren, ikke mindst pga. den kronragede isse og yderligere ar på sjælen, og slutningen må siges at være den mest deprimerende i franchisen.
Billetsalg i DK: 146.185

Alien: Resurrction/20th Century Fox
5. Alien: Resurrection (1997)
Med den skæve franskmand, Jean-Pierre Jeunet, ved roret fik Alien-serien sit mærkeligste kapitel. Universet er nu fyldt med bizarre karakterer, sort humor og ikke mindst en Ripley, der nu er halvt menneske, halvt Xenomorph. Det, at hun ikke længere viser følelser og bliver skræmt, gør det tilsvarende sværere at investere i karakteren, som man ellers har fulgt i tykt og tyndt siden 1979. Nummer fire i serien er en film, som ikke rigtig ved, hvad den vil med franchisen, især fordi dens europæiske stil ikke rigtig klæder universet, og slutningen var intet mindre end en eklatant skuffelse. I Danmark blev filmen en succes ved billetlugerne, men i det vigtige amerikanske marked skuffede 'Resurrection', hvilket betød, at der skulle gå hele 15 år, inden biografpublikummet igen kunne se en officiel film i serien.
Billetsalg: i DK: 170.671

Alien: Covenant er aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Batgirl.

1 Aliens. spækket med humor action explosioner og så en horde af Aliens,der bare venter på at sætte tænderne i dig.

2 Alien. Elsker bare når de når frem til det Mystery Ship,der ligger nærmest uskyldig blandt klipperne på Darwin IV. Men så uden at vide det går de ind i løvens hule.
3 Alien 3. Ganske fin film og underholdende til start til slut og tag igen udgangspunkt ude i enmandsland.

4 Alien: resurrection. ikke værst og castingen redder filmen.Men godt de stoppet efter den i 1997 og ikke lavet flere. Så man ikke trak den så langt ud som Friday th13 med hele 8 i rækken. Awesome Ron Pertman medvirker.

5 Alien: covenant. Så der frisk nyt blod for det nyeste kapitel af alien. Hvor The Crew vælger den lette løsning frem for krævende og lige til. Som der så for et ophav af konsekvenser for alle.

6 Prometheus. Prøver at give fødslen på hvordan Xenomorph opstod og der kommer da nogle gode ideer undervejs. Men ja den kunne nok godt også havde klaret det på 100 min.

Goddag alle nørd venner :)

Johnnyuser/335920

og klaustrofobiske omgivelser, og så gælder det også her, lige som ved Jaws at less is more, dvs mindre eksponering af væsnet, derfor vil min top 2 altid være:

1. Alien
2. Alien 3.

Aliens er en fin aktion film, men dog langt fra det som jeg ænsker af en alien film, så derfor bliver det en 3. plads, og det var så det.

Prometheus kan jeg med nød og næppe anerkende eksisterer, selv om historien ikke giver nogen mening, utallige plotholes og ingen mindeværdige karakterer som i de andre film.

Den sidste film anerkender jeg slet ikke eksistensen af, og siden jeg så den har jeg håbet på en magisk kur, der for evigt kan fjerne alle minderne om denne film.

Alexander

Jeg vil kaste min mønt på "Alien"... den første - den originale (ikke Directors Cut), for den skræmte i dén grad livet af mig... Jeg vil godt vedgå, at "Aliens" står tæt på - men den er - i mine øjne - ikke ligeså skræmmende som "Alien"...

Rommeuser/446006

Jeg havde hørt lidt dårligt om den, men hvor slemt kunne det være.
Arrrgh mega giga meget slemt åbenbart. Den der har skrevet historien her har vist ikke set de første aliens film og/eller Prometheus. Selv resurrection er klasser bedre end Covenant i mine øjne.
Det er i titlen en alien film så den skulle ses. Men i modsætning til Prometheus og Alien 1 og 2, så bliver den nok kun set denne ene gang.
Far er IKKE sur, far er død skuffet....

Claususer/141708

Jeg havde skruet forventningerne ned ovenpå anmeldelserne, men blev glædeligt overrasket.
Modsat hvad mange mener, synes jeg at Alien universet bliver fornyet, og man bliver overrasket/skræmt, som det sig hør og bør :) Jeg tør næsten ikke tænke på hvilke ulykker der rammer i opfølgeren.
Covenant kommer som alle de andre Alien film ikke i nærheden af den første film, men det er absolut en af de bedre, og klasser over Prometheus

Henriette69

ser sådan ud:

1 Alien
2 Aliens
2 Alien 3 (synes den er så fed, med sit mørke og dyster univers, så derfor
deler den 2. pladsen med Aliens)
4 Prometheus (synes jeg faktisk også var mega fed, ganske anderledes
end de 3 første)
.
.
.
.
.
.
5 Resurection (den værste lortefilm)

Skal se den nye på mandag, og kan godt fornemme der er mange delte meninger. Den skal dog have chancen for at overraske, og film skal jo ses i biografen :)

peter

(1)Aliens
(2)Alien
(3)Alien 3
(4)Alien Ressurection
(5)Prometheus
Og (6) Covenant skuffer
Så den er den svageste
Led....desvære selv om den Og var en god film .

steenuser/813330

1. Aliens
2. Alien
3. Alien resurrection
4. Prometheus
5. Alien 3

Game over man! Game over! Den fedeste replik ever! i alle Alien filmene, den er bare så sigende for hvor meget på sk.... de er når de står overfor de bæster.

Kim

1. Alien
2. Prometheus
3. Aliens
4. Alien 3

(Har ikke set Alien: Covenant endnu - skal se den i aften)

Antaeus

De to første er mesterværker og her følger min prioritering.
1. Aliens
2. Alien

Jeg er ikke vild med drejningen, men den er stadig underholdende.
3. Alien 3

De er ikke værd at skrive om
4. Prometheus
5. Alien : Resurrection

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lotte

Jeg vidste heldigvis at den ikke var 'afsluttet' og var kun glad for, at der ikke var en cliffhanger men derimod et løfte om en spændende part 2.

20 timer siden
Sørenuser/768514
LOL
Sørenuser/768514

Nej, det var sørme ikke en Hunger Games film...

1 dag siden
Henrik

At en film skal laves så lang, at de så kun beskriver halvdelen af første bog på 3 timer, den gamle film kunne beskrive hele historien på 2 timer.

2 dage siden
Wayne

Rogue Squadron - er det eneste der er konkrete planer for.

3 dage siden
Aslanuser/577644
Aslanuser/577644

Kan ikke helt forstå den bølge af mandlige roller som af en eller anden grund absolut skal udskiftes med kvinder?

3 dage siden