Cookie- og Privatlivspolitik
Christopher Nolan: Dunkirk er ikke en krigsfilm

Christopher Nolan: Dunkirk er ikke en krigsfilm

Instruktøren om filmens aldersgrænse

Stem op!
94
Stem ned!
0
(reset)

Til sommer er Christopher Nolan aktuel med Dunkirk, der er mere en spændingsfilm end en krigsfilm. Det fortæller instruktøren til Associated Press med udgangspunkt i filmens censur.

Nutidens krigsfilm lægger ikke fingre imellem, når der kommer til at skildre slagmarkens rædsler. Mel Gibsons Hacksaw Ridge var (ikke overraskende) en blodig affære, og sådan har det været, siden Steven Spielberg satte nye standarder for realistisk krigsførelse med Saving Private Ryan.

Du skal dog ikke forvente samme stil i Christopher Nolans imødesete 'Dunkirk', der ellers handler om den storstilede evakuering af de allierede soldater.

Filmen har fået en PG-13-rating i USA, der ofte svarer til den danske 11 års-vurdering fra Medierådet. Vurderingen fra MPAA skyldes "intense krigsscener" men altså ikke "intense, realistiske, grafiske og blodige billeder", som beskrivelsen bl.a. lyder af 'Hacksaw Ridge'.

- Alle mine blockbusters har været PG-13, og jeg har det godt med at arbejde indenfor den ramme. 'Dunkirk' er ikke en krigsfilm. Det er en overlevelseshistorie og først og fremmest en spændingsfilm, fortæller instruktøren og fortsætter.

- Selvom der er et højt intensitetsniveau, beskæftiger filmen sig ikke nødvendigvis med de blodige sider af kamp, der er blevet så godt skildret i mange andre film.

Når navnet er Christopher Nolan, er det da heller ikke svært at forestille sig en intens filmoplevelse, som ikke satser på detaljeret vold og blodige scener.

To af hans film, The Dark Knight og Inception, har dog fået en 15 års-vurdering herhjemme til trods for en PG-13-rating i USA. Det vides endnu ikke, hvor den danske vurdering lander.

Christopher Nolan beskriver desuden 'Dunkirk' som hans hidtil mest menneskelige film, fordi den handler om overlevelse. Historien vil eftersigende portrættere evakueringen fra tre forskellige perspektiver.

Dunkirk får dansk biografpremiere den 20. juli.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Horsi

Det amerikanske rating system er fuldstændig ubrugeligt, så hold op med at hylde PG-13 som en god ting kino. Jeg mener også at der er svært at forestille sig Nolan uden store kamp scener og komplicerede story lines.

Ses i biffen, skal film!

Havde egentligt ingen interesse for at se 'Dunkirk', men nu har jeg.

Dejligt at en film som 'Hacksaw Ridge (2016)' kan tyre en spand blod i hovedet af mig som tilskuer, så jeg kan indse (også selvom jeg gerne skulle have pænt styr på) hvor skræmmende krig egentligt er... Tja, jeg er faktisk ikke meget for film fra denne blod-fikseret og ensformige genre. Men hvis Christopher Nolan kan ændre lidt på den (efter min mening) trættende præmis der ligger i begrebet: "Krigsfilm", ved at fokusere mere på det intense i folks desperate indsats for at overleve, og fokusere mindre på om blod-bazookaerne virker, kunne jeg godt overveje at sige: "Ses", til det antal kroner billetter til 'Dunkirk' vil koste.

Jacob

Jeg kunne godt være lidt nervøs for Christopher Nolan er med til, at glorificerer krig ved netop ikke at vise krig er blodigt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.