Cookie- og Privatlivspolitik
Fra Tomb Raider til Uncharted

Fra Tomb Raider til Uncharted

7 kommende spilfilmatiseringer

Stem op!
42
Stem ned!
0
(reset)

Det er stadig svært at filmatisere et computerspil. Det lykkes ikke Assassin’s Creed at bryde forbandelse, men Hollywood har naturligvis ikke tænkt sig at give op.

Filmene er ofte en god forretning (der findes seks Resident Evil-film af en årsag), men vi mangler stadig at se filmudgaven af et computer- eller videospil, der for alvor begejstrer både publikum og gamere.

Vi ser nærmere på syv kommende filmatiseringer.

Tomb Raider ©Square Enix
Tomb Raider
Spilserien om Lara Croft fik et reboot i 2013, der genfortalte arkæologens oprindelseshistorie. Nu er det filmseriens tur til at blive genstartet. Denne gang med Alicia Vikander i titelrollen.

Status: Optagelserne er startet. Instruktøren er Roar Uthaug, der stod bag den norske katastrofefilm, Bølgen. Den tredje Tomb Raider-film har været på tale siden 2009, men i marts 2018 ser den endelig ud til at blive en realitet.
 
Rampage ©Activision
Rampage
I spillet styrer man George, Lizzie og Ralph. Tre mennesker der er blevet forvandlet til en kæmpegorilla, en kæmpeøgle og en gigantisk varulv. Nu handler livet i stedet om at hamre løs på skyskrabere og styrte de stakkels bygningskonstruktioner i grus. Med andre ord et monster-mashup fyldt med ødelæggelse.

Status: Dwayne Johnson er ombord, og computerspillet skal instrueres af Brad Peyton. Han har tidligere instrueret Johnson og massiv destruktion i katastrofefilmen San Andreas. Projektet er stadig i udvikling, men planen er premiere i april 2018.

Sonic the Hedgehog ©Sega
Sonic the Hedgehog
Filmatiseringen af 'Super Mario Bros.' var en katastrofe, men nu får platformsgenren en ny chance i form af et blåt pindsvin. En markant hurtigere størrelse end den trinde italienske blikkenslager. Filmen bliver en blanding af live action og CGI.

Status: Filmen er stadig i udviklingsfasen, og den planlagte premiere i 2018 virker usikker. Debutanten Jeff Fowler skal instruere, og Tim Miller (der instruerede Deadpool) er producent.

Minecraft ©Mojang
Minecraft: The Movie
Fanbasen er enorm, og der arbejdes naturligvis på en filmatisering af det populære og stærkt kreative sandkassespil. Om filmen kommer til at handle om at udforske, bygge eller overleve, vil tiden vise, men en kombination ligger lige for. Om det bliver en blanding af CGI og live action er uvist.

Status: Rettighederne er købt af Warner Bros., der næppe komme til at forhaste det endelige produkt. Dertil er potentialet for stort. Rob McElhenney skal instruere, og Steve Carell er på tale til hovedrollen. Filmens premiedato hedder pt. den 22. maj 2019.

Detective Pikachu ©The Pokémon Company
Detective Pikachu
Animerede Pokémon-film i spillefilmslængde er ikke noget nyt, men det er et live action-eventyr baseret på 'Great Detective Pikachu' til Nintendo 3DS.

Status: Rob Letterman (Goosebumps) skal instruere. Der mangler stadig en premieredato, men produktionen forventes at starte hurtigst muligt. Der skal smedes, mens Pokémon Go stadig er varmt.

The Last of Us ©Sony Computer Entertainment
The Last of Us
Det intense spil, om en mand og en piges rejse gennem et virus-inficeret og temmelig ubehageligt USA, kombinerer bl.a. Resident Evil-spillene med stemningen i The Road. ’The Last of Us’ virker særligt oplagt som film, fordi spillets handling og historie i princippet kan filmatiseres 1:1.

Status: Spillets oprindelige forfatter, Neil Druckmann, har skrevet et manuskript, og Sam Raimi producerer. Sidstnævnte udtalte for nyligt, at projektet står stille pga. uoverensstemmelser mellem forfatteren og Sony. En biografpremiere på denne side af 2020 virker således usandsynlig. Maisie Williams har været nævnt som pigen Ellie.

Uncharted 4/Sony Interactive Entertainment
Uncharted

Lara Croft møder Indiana Jones i den måske mest oplagte spilfilmatisering af dem alle. Nathan Drakes eventyr kan næsten føles som en film.

Status: Projektet har været lige så længe undervejs som den næste Tomb Raider-film, og vanskelighederne overgår dem, der ramte 'Assassin's Creed'. Instruktøren er lige nu Shawn Levy, men guderne må vide, hvornår filmen ser dagens lys. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
 

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
michael

JA Ac havde sine fejl. men personligt kunne jeg godt lide den. spil universet er i forvejen så velformuleret(i de gamle spil i det mindste) i mine øjne at filmen ikke nødvendigvis har nogen behov for at give os en ny start. de der er fans af spillene vil kunne se mange af de små ting som "ikke-fans" nok ikke vil forstå.
vil måske strække det lidt og samligne det med world of warcraft. der skal du også være fan for virkelig at få alt med, men nød selv filmen uden at have spillet WoW før.

point is: lidt unfair at sige at Ac ikke klarede det, for personligt synes jeg den gjorde.

Mette Lærkesø Andersen

Hmmmmm... Der skal i virkelig tage jer sammen hvis i skal gøre den film god, fordi spillene er fantastiske! Så det ville være en skam at ødelægge dem, selvom jeg glæder mig til at se den på film.

Last of us, kan blive rigtig god hvis gjord ordentligt!

Johnnyuser/335920

Jeg kender ikke selve spillet, men med Dwayne "The Rock" Johnson om bord har den allerede fået et + på kontoen.

Af de andre spilmatiseringer på vej er jeg kun interesseret i "The Last of us". For min skyld behøver man ikke engang tage udgangspunkt i historien i spillet. Den kender jeg, og hvis jeg vil opleve denne igen, så kan jeg gennemføre spillet igen. Man kunne tage fat på at udforske andre dele af universet, som man kun får et lille indblik i i spillet, som ildfluerne, militær styret.

Jeg er stor fan af The walking dead, men noget jeg savner herfra er en historie om hvordan nogle af de forskellige skurke får magten og kontrollerer lokalsamfundene.

Noget af det der mange gange går galt ved spilmatiseringerne, er at man forsøger at tage en historie, der egner sig til et spil, som strækker sig over 20-30 timer og så få den presset ned i et filmformat på ca. 2 timer.

Klaus

Det lover desværre ikke godt for NOGEN film, hvis de har instruktøren af San Andreas tilknyttet...

Wayne

Tomb Raider - den første film lykkes fint, mens nr. 2 var direkte kedelig. Generelt synes jeg det er sjældet at overførsler til film, fra spil fungere særligt godt.

Ideen med selv at kunne styre forsvinder jo helt.

HamDerClaususer/164887

Dog glæder jeg mig til at se hvad de kan gøre ved The Last Of Us...
Spillet er uden sammenligning et af de absolut bedste spil jeg nogensinde har spillet.
Så vel fortalt og fuld af følelser.

Hvis du kan fremkalde bare en brøkdel af hvad jeg fik ud af spillet så er jeg klar til premieren på filmen uden tvivl!

Uncharted kunne også være ret spændene, men gør det nu bedre end Assassins Creed tak!

Jacob

Jeg er i hvert fald en smule skeptisk hvad angår 'Tomb Raider', og jeg kan let forestille mig noget i stil med 'Assassin's Creed'. Den film var de fleste inden udgivelsen oppe og kører over, sammen med 'Warcraft'. De to må efterhånden have lært os ikke, at sælge skindet før bjørnen er skudt.

'Minecraft' kunne måske følge en lignende opskrift som 'LEGO Filmen', og så ser jeg da frem til at Picachu dukker frem på det store lærred i en mere realistisk udgave.

Morten Stig

Spillet er opbygget af historie og karakterudvikling, to elementer der danner hjørnesten i producering af film og TV. Bærer man det med over, kommer man (næsten) automatisk udenom det problem der har præget de andre film, hvilket er en generel mangel på personlighed.

Spørgsmålet er dog, om The Last Of Us bare skal være en direkte kopi fra spillet af, for man kan som sådan ikke rigtig ændre historiens gang. Og dertil stiller jeg spørgsmålstegn til, om en simpel kopiering er nok til at kunne tilfredsstille publikum.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

signeuser/778263
signeuser/778263

Mine valg (Scream; døden på nilen; jurassic park; den der lever stille; hvidstengruppen II) skal nok primært forklares ud fra de nostalgiske følels

5 timer siden
Zenna

Det var ikke i 1963 at den seneste Cleopatra-film blev indspillet... min personlige favorit er den fra 1999 med Leonor Varela. Pinligt

7 timer siden
Kasper

2022 er et kæmpe film år for film fans.

9 timer siden
Casper

THOR 4: LOVE AND THUNDER, THE BATMAN, SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE - PART ONE, DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS og BLACK PANTHER

10 timer siden
Heidi

Glæder mig til at se flere en 5 men mine hurtig 5 valg er:

10 timer siden

Aktive debatter