Cookie- og Privatlivspolitik
Bedst & værst: M. Night Shyamalan

Bedst & værst: M. Night Shyamalan

Deltag i afstemningen

Stem op!
41
Stem ned!
0
(reset)

Det har formentlig ikke været specielt morsomt for M. Night Shyamalan at følge publikum og kritikernes dom de sidste mange år.

Karrieren startede ellers så godt.

Efter et par mindre spillefilm ('Praying for Anger' og 'Wide Awake') brød han gennem lydmuren med The Sixth Sense, og var han ikke en moderne Hitchcock, var han i hvert fald noget i den retning. Unbreakable fulgte efter, og med Signs demonstrerede han fortsat sit talent for rendyrket spænding.

Akilleshælen blev dog hurtigt en usædvanlig forkærlighed for plot twists. Hvad der overraskede i 'The Sixth Sense' blev efterhånden et forventet kendetegn, der måske fungerede nogenlunde til en begyndelse, men som efterhånden blev en overflødig nødvendighed.

The Village syntes at gøre udslaget. En ellers ferm spændingsfilm (med en fin kritik af politisk og medieskabte skræmmebilleder) blev skæmmet af en insisterende ”overraskelse”, som de fleste havde regnet ud, mens der stadig var slik i bland-selv posen.

Herefter var Shyamalan nærmest dømt ude på forhånd. De næste to film, Lady in the Water og The Happening, fik ikke ligefrem publikum i bedre humør, og The Last Airbender gjorde kun ondt værre. Instruktøren havde endelig opgivet de store plotdrejninger, men eventyret kunne ikke hamle op med andre film i samme genre. After Earth led samme skæbne, og begge film virkede forældede allerede fra premieredagen.

Måske derfor vendte M. Night Shyamalan tilbage til gysergenren. The Visit blev hans mindst udskældte film i årevis, og selvom det ikke lyder specielt positivt, var det et skridt i den rigtige retning. En retning der synes at fortsætte med Split, hvis man skal tro Rotten Tomatoes.Split er aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Henrik Vinther

Synes det er ærgerligt at folk har misforstået Lady in the Water fuldstændig. Synes klart det er hans bedste film. Den er jo fyldt med kreativitet og charme. Den handler om styrken ved historiefortælling, om at finde mening i det trivielle og om at finde sig selv. Denne artikel forklarer fint alle metaforerne i filmen: http://you-deserve-this.blogspot.se/2012/08/the-meaning-behind-lady-in-w...

Den diskuterer teorien om at alle filmens karakterer symboliserer en del af hovedpersonens personlighed.

Nogle af de få der gav Lady in the Water den anerkendelse den fortjener er kritikerne fra det franske filmmagasin Cahiers du Cinema, som stemte den ind som 6. bedste film fra 2006: http://alumnus.caltech.edu/~ejohnson/critics/cahiers.html#y2006

Når man ser hvilke andre film der generelt kommer højt på deres lister, kan man spekulere i om Lady in the Water ikke blev markedsført til det forkerte publikum. Den har mere tilfældes med en europæisk kunstfilm end en sommerblockbuster.

Hvad angår Shyamalan generelt, synes jeg han havde en glimrende stime med filmene fra The Sixth Sense til Lady in the Water. Siden har han ikke lavet noget imponerende. Glæder mig dog stadig til at se Split.

Hans ringeste film må være The Last Airbender.

Ardimon

The village :-D.. Jeg kan huske hvor skuffet jeg travede ud fra biografsalen...

GiwizZeni

- er en af de absolut sjoveste film jeg nogen sinde har set!!!
Det er bare mærkeligt at den skulle være en gyser/thriller....

Wayne

at The Last Airbender "Vinder".

Måske ikke fordi det er den værste film - men mere fordi den virkelig ramte forbi fans af serien.

Hvis The Happening var annonceret som komedie, så kunne jeg måske have levet med den :-)

Ses i biffen, skal film!

Manden' bedste: 'Unbreakable' (med 'The Sixth Sense' lige i hælene).

Manden' værste: Den der dansefilm, hvor alle i filmen fremføre nogle tåkrummende dansemoves, for at kunne fremkalde nogle billige-at-se-på (trods budget på $150 mio.) lignende visuelle effekter - *aka. 'The Last Airbender'. Føj.
... ikke underligt at min interesse for serien ikke var eksisterende, kort tid efter jeg så makværket.

Men jeg glæder mig (mere end noget andet menneske) til 'Split'!

Horsi

Jeg tror du har byttet rundt på bedste og værste i din overskrift i forhold til hvad du skriver neden under.

Ses i biffen, skal film!

Men ja, glemte lige at starte min kommentar ud med et: "jk (just kidding)".
Tænkte lige jeg ville at hentyde til Shyamalan' anderledes plot twist, i min overskrift.

Horsi

Ja så tager jeg det i mig igen

DJN

er den værste af hans jeg har set, dog har jeg ikke set After Earth, The Last Airbender, Wide Awake og Praying With Anger :)

Segoyuser/116755

After Earth: Den er bare ikke god efter min holdning.....værst.

Den 6 sans: er den bedste.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Rasmus/Musen

Disney har lavet Vaiana om en ensom kvinde på vandet, der søger efter nye eventyr.

1 dag siden
Rasmus/Musen

Sikke en beslutning(jeg tænkte selv, det nok aldrig ville stoppe det vanvittige univers).

1 dag siden
Daniel Bentien

Jeg fik aldrig kvitteret for din og Waynes meget nyttige feedback på vores streamingguide. Mange tak for det.

2 dage siden
Wayne

Det er ikke stort - men sjovt.

3 dage siden
Wayne

Det ligger tæt blandt de to Spiderman film, for mit vedkommende.

3 dage siden

Aktive debatter