Her er Oscar-værten 2017

Jimmy Kimmel debuterer
Jimmy Kimmel Live/Disney
(© Jimmy Kimmel Live/Disney)

Den amerikanske talkshow-vært Jimmy Kimmel har bekræftet på Twitter, at han skal være vært for årets Oscar-prisuddeling, som løber af stablen i februar 2017.

Det er første gang, Kimmel skal afvikle den prestigefyldte begivenhed. Dog har han tidligere har været vært på flere lignende shows, deriblandt to årgange af tv-verdenens store prisuddelingsceremoni The Emmys.

Kimmel overtager værtsrollen fra komikeren Chris Rock, som stod for showet sidste år. Den garvede tv-vært virker som et sikkert valg, i høj grad på grund af hans erfaring med lignende prisuddelinger.

Han har dog sin Oscars-debut på et udfordret tidspunkt: Sidste års show fik det laveste seertal i otte år, delvist på grund af den omfattende Oscars So White-kampagne, der satte fokus på filmakademiets tendens til overvejende at nominere hvide skuespillere til de store priser.

Denne problemstilling dominerede Chris Rocks komiske indslag i 2016-showet, og gad vide, om ikke også Jimmy Kimmel vil finde en måde at gøre grin med det på - især fordi han ikke var bleg for at give The Oscars lidt kritik under hans Emmy-monolog tidligere i år.

Årets nomineringer er endnu ikke blevet afsløret, men de premiereaktuelle film Arrival og Min far Tony Erdmann er begge spået til stor Oscars-succes.

Den 89. Oscar-uddeling finder sted natten mellem den 26. og 27. februar.