Cookie- og Privatlivspolitik
Guide 2017: Danske film

Guide 2017: Danske film

21 kommende titler

Stem op!
41
Stem ned!
0
(reset)

Dansk film er rigt repræsenteret næste år. Tendensen peger i retning af især filmatiseringer af bestsellere, men der er også en række efterfølgere til populære filmsucceser på premiereplanen.

Genremæssigt spænder udvalget sig fra drama, thriller og komedie over familiefilm til et enkelt science fiction-bidrag.

Alt i alt er der tale om 21 film, som på nuværende tidspunkt er planlagt til premiere næste år. Se listen og stem på den, du glæder dig mest til nederst.

Dræberne fra Nibe
Ole Bornedal har tidligere skildret livet i det jyske, da han udsendte den mørke fortælling Fri os fra det onde, men den nye film er en sorthumoristisk historie om to mænd, der hyrer en russisk lejemorder til at skaffe deres hustruer af vejen.

Underverden
Det kriminelle miljø i København er omdrejningspunktet for et sjældent dansk bidrag til actiongenren - en hævnfortælling om en velhavende kirurg, der mister sin bror til brutale forbrydere og nu tager sagen i egen hånd. Filmen er instrueret af Fenar Ahmad, der debuterede forrige år med Ækte Vare.

Al magt til folket
Instruktøren bag den roste Putins kys er tilbage med en ny politisk dokumentar om de første år med det demokratiske eksperiment, hvor 163 politisk uerfarne "almindelige mennesker" blev valgt ind i det italienske Parlament.

Alle for tre
Med over 750.000 billetter i alt til de to første komedier er det intet under, at brødrene Ralf og Timo er tilbage i biografen med nye plattenslagerier. Denne gang møder de deres søster, som bliver spillet af Sonja Richter, og det bringer dem på et nyt eventyr i Italien.

 

Far til fire - på toppen/Nordisk Film

Far til fire - på toppen
Far til fire-serien er efterhånden blevet genstartet en del gange, og nu er der igen et nyt hold på banen. Martin Brygmann spiller Far, Thomas Bo Larsen har rollen som Onkel Anders, og børnene er også blevet udskiftet. Plottet sender familien til Norge, hvor Far skal have kureret sin højdeskræk for at kvalificere sig til et nyt job.

Mesteren
Det københavnske kunstnermiljø er omdrejningspunktet for dramaet, hvor to kunstnere mødes for første gang. De er far og søn, og deres familiære forhold kommer på tværs af deres ambitioner og forestillinger om tilværelsen. Søren Malling og Jacob Oftebro har rollerne som de stridende parter.

Aminas breve
Jonas T. Bengtsson fik BG Banks debutpris for romanen bag den nye film, hvor en paranoid skizofren ung mand forsøger at finde den kurdiske pige Amina, som han har haft brevkontakt med på en lukket afdeling. Esben Smed, der imponerede som John Faxe Jensen i fodboldfilmen Sommeren '92, har hovedrollen.

 

Dan-Dream/Per Arnesen

Dan-Dream
For første gang står Frank Hvam og Casper Christensen bag en film sammen, som ikke er Klovn-relateret. Dan-Dream handler om at blæse på Janteloven og foregår blandt en gruppe iværksættere i starten af 1980erne. Deres opfindelse er forløberen til Tesla: En eldrevet bil, der desværre aldrig fik samme succes som den amerikanske pendant.

Du forsvinder
Man kan forvente gribende dramatik i filmatiseringen af Christian Jungersens roman. Nikolaj Lie Kaas spiller en respekteret skoleleder, der får en tumor i hjernen, som ændrer hans personlighed drastisk. Da han foresager en stor skandale, opstår spørgmsål: Var det sygdommen eller hans frie vilje? Familien, deriblandt hans hustru spillet af Trine Dyrholm, må nu tackle situationen.

3 ting
Danske skuespillere klarer sig generelt godt i udlandet, og to af dem med størst succes er samlet i en ny spændingsfilm. Nikolaj Coster-Waldau spiller en kriminel, der vil udlevere nogle serbiske forbrydere til politiet, og Birgitte Hjort Sørensen er den mytiske kvinde, Camilla.

 

Den bedste mand/Nikola Predovic

Den bedste mand
Danske boksefilm er ikke hverdagskost, men det nye drama har en biografisk tilgang, som bør tiltale andre end fans af den underrepræsenteret genre. Mikkel Boe Følsgaard spiller bokseren Jørgen "Gamle" Hansen, der er over the hill, men vil tilbage i ringen, da en ung konkurrent melder sig på banen.

Kidnapning
Bjarne Reuters børnebog ligger til grund for en ny familiefilm om Anders, der har en fattig far, en mor på hospitalet, og en onkel, der altid kommer på en dårlig idé. Fx var det ham, der engang foreslog, at Anders og hans brødre skulle kidnappe en millionærsøn, så de kunne få en god løsesum.

QEDA
Filmen, der tidligere har haft titlen 'Fang Rung', foregår i år 2095 og er et vaskeægte science fiction-drama om en efterretningschef, der rejser tilbage i tiden for at løse et alvorligt miljøproblem. Max Kestner står for instruktionen, og det er hans første spillefilm efter flere anerkendte dokumentarer på cv’et, senest Amateurs in Space.

Gud taler ud
Jens Blendstrup skrev den selvbiografiske roman i 2004, og den fangede ifølge anmelderne meget præcist og humoristisk en dæmonisk far i et aarhusiansk forstadsmiljø. Filmversionen instrueres af Henrik Ruben Genz, der slog igennem med Frygtelig lykkelig i 2008.

 

Darling/Marek Septimus Wieser

Darling
En af dansk films mest interessante skuespillere, Danica Curcic, spiller en verdenskendt ballerina, der pludselig må opgive sin karriere som følge af en hofteskade. Samtidig dukker et nyt stjernefrø op, og misundelsen overtager hendes knuste liv. Det virker oplagt at sammenligne med Black Swan, men vi forventer, at det danske drama har en overraskelse eller to i ærmet.

Min søsters børn og robotten
Efterårsferien er intet uden familiefilm, og Min søsters børn er klar med et nyt kapitel til børn i alle aldre. Handlingen er endnu ikke offentliggjort, men ud fra titlen må vi forvente, at Onkel Erik og børnene møder en robot. Det interessante bliver, om der er tale om en venlig af slagsen i stil med Robin Williams' 'Robotmennesket', eller om det er en led karl som The Terminator...

 

Den utrolige historie om den kæmpestore pære/A.Film

Den utrolige historie om den kæmpestore pære
Jakob Martin Strids elskede børnebog er oplagt til en animationsfilm, og nu har folkene bag Terkel i knibe netop sådan én på vej. Det er historien om Sebastian og Mitcho, der tager ud på en rejse for at redde Solbys borgmester.

Familien Jul 3
Lige nu er det naturligvis højsæson for julefilm, og Familien Jul - I nissernes land spiller for fulde huse i disse dage. Til næste år udkommer tredje kapitel, der igen må forventes at byde på nisserier med Hugo, Pixy og resten af familien.

Så længe jeg lever
I 2007 udsendte Ole Bornedal to film (Vikaren og Kærlighed på film), og nu, ti år senere, gør instruktøren det såmænd igen. Hvor den første er en komedie, er nr. 2 et biografisk drama om den folkekære sanger, John Mogensen, der som 29-årig bliver idol som en del af kvartetten Four Jacks. Ellers altid komiske Rasmus Bjerg står overfor sin første seriøse hovedrolle.

Julemandens datter
Det er noget med Julemanden. Og han har en datter. Derudover ved vi ikke mere om filmen, der skal tage kampen op imod Familien Jul 3 som julens danske familieoplevelse i biografen.

Bitterfissen
Hvorvidt der er tale om en biografi om den danmarkskendte blogger Bitterfissen Bethany (alias Jeanett Veronica Hindberg) eller bare fortællingen om en bitter kvinde, er indtil videre ukendt. Uanset hvad skiller titlen sig ud fra mængden, og det bliver interessant at se, hvad vi har i vente.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonas

Har lige set den vanvittigt stemningsfulde trailer til Aminas breve, så den måtte løbe med sejren. Ellers skal jeg se Underverden og Journal 64 - muligvis også Dan-Dream, Alle for tre og Den bedste mand.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Henrik

At en film skal laves så lang, at de så kun beskriver halvdelen af første bog på 3 timer, den gamle film kunne beskrive hele historien på 2 timer.

1 dag siden
Wayne

Rogue Squadron - er det eneste der er konkrete planer for.

1 dag siden
Aslanuser/577644
Aslanuser/577644

Kan ikke helt forstå den bølge af mandlige roller som af en eller anden grund absolut skal udskiftes med kvinder?

2 dage siden
jonas

Noget af det dårlige plot-development jeg nogensinde har været vidne til

2 dage siden
Henrikuser/250533
Henrikuser/250533

Dune overgik mine vildeste forventninger. Har ikke læst bøgerne, men er vild med science fiction.

2 dage siden