Den bedste Disney-sang er...

NAAAAANTS ingonyama bagithi Baba ♫
Løvernes Konge/Disney
(© Løvernes Konge/Disney)

"En verden af liv" ("Circle of Life" på engelsk) er den allerbedste Disney-sang nogensinde ifølge kino.dk's brugere.

Med 23 % af stemmerne blev Løvernes Konges episke åbningsnummer, som er skrevet af Tim Rice, sunget af Carmen Twillie og indspillet til soundtracket af Elton John, den klare vinder.

Sangens nærmeste konkurrent var "Lad det ske" fra Frost, som fik 13 % af stemmerne, med "Vær en mand" fra Mulan på en flot tredjeplads.

Det er ikke overraskende, at 'Løvernes Konge' tager førstepladsen, da brugerne havde stemt hele tre sange fra filmen i finalen.

"Hakuna Matata" og "Føl hvordan dit liv bli'r fyldt" var begge på top 10-listen, der overraskende hverken inkluderede sange fra Den lille havfrue eller Skønheden og udyret.

Animationsklassikeren fra 1994 er den måske mest populære Disney-film nogensinde - den vandt i hvert fald kino.dk's afstemning i 2014.

Filmen har måske også en særlig betydning lige præcis for os danskere, da historien løst er baseret på William Shakespeares teaterstykke om den danske prins Hamlet, hvis onkel dræbte hans far for selv at blive konge.

Åbningsscenen, som du kan gense ovenfor på originalsproget, begynder med en intro til sangen på det afrikanske sprog zulu, som betyder "Her kommer en løve, Fader / Åh ja, det er en løve / Vi vil sejre / En løve og en leopard kommer til dette åbne sted."

Udover live-action genindspilningen af Skønheden og udyret kan vi i det nye år glæde os til Vaiana: En ny animationsfilm fra Disney, som også byder på nye sange, der - måske - kan udfordre den eksisterende sangkanon.

Resultatet:

1. En verden af liv (Circle of Life) - Løvernes Konge (23 %)
2. Lad det ske (Let It Go) - Frost (13 %)
3. Vær en mand (I'll Make a Man Out of You) - Mulan (12 %)
4. Et helt nyt liv (A Whole New World) - Aladdin (10 %)
5. Føl hvordan dit liv bli'r fyldt (Can You Feel the Love Tonight) - Løvernes Konge (9 %)
6. Det rent og skært nødvendige (The Bare Necessities) - Junglebogen (9 %)
7. Vindens farver (Colors of the Wind) - Pocahontas (8 %)
8. Du er mit hjerteslag (You'll Be In My Heart) - Tarzan (8 %)
9. Hakuna Matata (Hakuna Matata) - Løvernes Konge (6 %)
10. På vej (On My Way) - Bjørne brødre (2 %)