Her er manden der skal spille Freddie Mercury

Filmen om Queen-forsangeren
Billede
(© Agencies)

Den 35-årige amerikanske skuespiller Rami Malek skal spille rocklegenden Freddie Mercury. Det skriver Deadline.

Rollen som den karismatiske forsanger for Queen, der døde i 1991 af aids, var ellers oprindeligt planlagt til komikeren Sacha Baron Cohen.

Angiveligt forlod Borat-stjernen projektet pga. uoverensstemmelser med bandet, idet Cohen helst så en film om Mercurys kontroversielle liv, mens Queen ville have, at forsangeren dør halvvejs inde i filmen for dernæst at efterlade bandet i svære overvejelser om fremtiden.

Noget tyder på, at Queen fik deres vilje, men om historien bliver opbygget præcist efter denne formel, er naturligvis uvist på nuværende tidspunkt.

Mercury-rollen var for en stund forbi Ben Whishaw, men er nu landet hos Rami Malek, der er kendt fra den populære tv-serie 'Mr. Robot', som han bl.a. har vundet en Emmy for. På film gav han en forrygende præstation i indie-dramaet Short Term 12, og han var morsom som egyptisk farao i Night at the Museum.

Filmen, der har fået titlen 'Bohemian Rhapsody' efter bandets opera-lignende kæmpehit, skal instrueres af Bryan Singer, der derved ændrer fokus fra superheltene X-Men.

51-årige Singer varmer i år allerede op til den musikalske genre med 'Broadway 4D', hvor Christina Aguilera spiller hovedrollen. Musicalen er dog ikke planlagt til dansk biografpremiere.

Manuskriptet forfattes af Anthony McCarten, der blev Oscar-nomineret for drejebogen til den biografiske Teorien om alting sidste år.

Bohemian Rhapsody skal indspilles næste år, men premieredatoen afventes.