Cookie- og Privatlivspolitik
Fantastiske skabninger skifter hovedperson

Fantastiske skabninger skifter hovedperson

Johnny Depp overskygger Eddie Redmayne

Stem op!
31
Stem ned!
0
(reset)

Fantastiske skabninger… og hvor de findes er første film i Harry Potter-universet, der har Eddie Redmayne i hovedrollen. Men nu, hvor Johnny Depp står til at få en større rolle i serien, er det muligvis også den sidste.

Filmen, der fik premiere i november, følger den britiske magizoolog Newt Scamander, som rejser til New York og uheldigvis slipper nogle magiske væsner løs i byen.

Newt bliver dermed blandet ind i en kamp for det magiske samfunds overlevelse. Filmen handler mest om venskabet mellem de fire hovedpersoner, men det bliver antydet, at selveste Grindelwald - Dumbledores ærkerival, som bliver spillet af Johnny Depp - fremover vil få en større rolle i serien.

Seriens producer David Heyman, som også producerede alle otte Harry Potter-film, har nu udtalt til Cinema Blend, at Newt og hans venner fremtidigt skal dele rampelyset med Grindelwald, Dumbledore og en tredje karakter, som vi vil undlade at nævne for læsere, der gerne vil have den overraskelse til gode.

- Jeg tror ikke, [Newt vil være i] centrum af alle filmene. Jeg antager, at han, Tina, Queenie og Jacob vil være med i den næste ... samt Grindelwald og Dumbledore. De vil være hovedpersonerne.

Heyman antyder dermed, at Fantastiske skabninger-serien vil tilsidesætte deres Oscar-vindende hovedrolleindehaver til fordel for et udvidet ensemble af karakterer, som hver vil have deres egen historie.

Fantastic Beasts/Warner Bros.

Dette minder meget om, hvad der skete, da Peter Jackson i sin tid vendte tilbage til J.R.R. Tolkiens univers for at filmatisere 'Hobbitten'.

Jackson valgte at udvide bogens historie - først til to film og senere til en trilogi - for at give mere plads til sidekarakterer som Gandalf, Legolas og Tauriel. Filmserien kom derfor til at handle mindre om hobbitten Bilbo (Martin Freeman) og hans følgesvende, og endte i stedet lidt som en blandet landhandel af bogens handling, bidder af 'Silmarillion' samt små sidespring, Jackson selv havde fundet på.

Dette var som bekendt ikke den mest populære beslutning blandt fanskaren, og Rowlings lignende manøvre kan derfor vække bekymring: Forfatteren har for nylig udtalt, at Fantastiske skabninger-serien er blevet udvidet fra tre til fem film, og at serien afsluttes med Dumbledore og Grindelwalds episke troldmandsduel i 1945.

En filmserie om den unge Dumbledore og hans omtumlede forhold til Grindelwald er jo slet ikke en dårlig idé, ligesom en film om Gandalfs tidligere bedrifter kunne have været interessant.

Men ligesom 'Hobbitten' jo egentlig handler om Bilbo, blev 'Fantastiske skabninger' præsenteret som en historie, der handler om Newt Scamander og hans magiske væsner.

Det bliver interessant at se, om Rowling kan holde fokus på denne karakter og undgå, at det hele kommer til at handle om Johnny Depp.

Filmseriens Dumbledore er endnu ikke blevet castet, selvom Rowling allerede har en favorit til rollen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camilla

Siden mange tegn peger på at Johnny Depp har slået sin hustru, så er jeg personligt ikke specielt komfortabel med at han har en stor rolle i den kommende film, og hvis jeg ser filmen viser jeg et eller andet sted, at jeg er okay med det han angiveligt har gjort og at han bare kan fortsætte uden at det har nogen konsekvenser for ham. Det er også en stor skuffelse at J.K. Rowling, som er en stor fortaler for kvinder, har ignoreret det. Dog undskylder jeg det lidt ved at de allerede havde filmet inden "rygterne" om Depp kom ud.

Jeg undskylder at dette nok ikke falder i god jord hos alle, men det er et vigtigt emne at tænke over.

Nina

Beklager, men det passer ikke. Rowling har selv bekræftet, at Newt forbliver hovedperson, selvom Dumbledore og Grindelwald kommer til at fylde, så vil det stadig primært være Newts historie.

Jonas

Havde fornøjelsen af at se filmen i går i Imperial. Personligt vil jeg gerne se mere til Grindelwald, specielt hans rolle i Anden Verdenskrig, den episke duel mod Dumbledore, som han taber Oldstaven til, og naturligvis også Johnny Depps portrættering af ham. Men der er med garanti mere gods i Newt. Har hørt, at de vil uddybe hans forhold til Leta Lestrange i næste film, og hans arbejde med drager på Østfronten under Første Verdenskrig gad jeg da bestemt også høre mere om! Og så håber jeg for Guds skyld også, at vi ikke har set det sidste til Kowalski og Queenie.

Patrick

Jeg synes egentlig at sammenligningen med The Hobbit er ret dårlig da de har forskellige præmisser. The Hobbit er baseret på en bog som handler om Bilbo og ved at lave det en ensemble film gik de væk fra hjertet af The Hibbit. Fantastic Beasts er en original historie så dens problem bliver ikke at den misforstår dens originale materiale.

FBAWTFT var solid men historien var ikke suoer stærk og jeg har egentlig svært ved at se hvordan Newt skal kunne holde gang i 5 film alene pt. Jeg synes personligt at mere Newt og Dumbledore vil gøre historien mere interessant. Pt ved jeg stadig ikke rigtig hvad den her film serie handler om. Er det Newt og hans væsner, Grindelwald's rise to power eller noget tredje.

Jimmy

jeg er vild med Newt karakteren, og jeg må ærligt talt indrømme at jeg ikke kan huske Grindelwald fra filmen, plus jeg lagde ikke mærke til at det var Johnny Depp der spillede ham.. Men twisted med hans og Dumbledore kampen er god, bare de ikke glemmer den egentlig hovedrolle, Newt! Men det gør de nok ikke, da Rowling har udtalt at hun selv holder rigtig meget af karakteren, Newt..

Anne kirstine

Det ville være rigtigt interessant at gå dybere ned i historien om Dumbledore og Grindelwald, men jeg kan personligt overhovedet ikke lide den Grindelwald vi så i Fantastiske Skabninger, og synes egnetlig heller ikke Johnny Depp passer ind i universet. Designet af Grindelwald er næppe hans ide, men det virker alligevel lidt for meget af tideligere Depp karakterer. Han ligner simpelthen en discount Voldemort

Max

Bortset fra han både har hår og næse! :D

Max

"Jackson valgte at udvide bogens historie - først til to film og senere til en trilogi" Jackson hoppede først på hobbit vognen da Del Toro sprang fra, han var ekstremt utilfreds med resultatet jeg tvivler på det var hans valg at udvide til en trilogi.

Rebekka

I modsætning til Hobbitten, så findes der ikke noget skriftligt forlæg for handlingen i 'Fantastiske skabninger' (+4). Selve bogen er jo et opslagsværk uden handling.

Helt personligt ville jeg være langt mere interesseret i film (eller bøger) om Dumbledores og Grindelwalds historie, alene af den grund at man har hørt brudstykker om den gennem de syv Harry Potter bøger (primært den syvende).

At der rent faktisk eksisterer en storyline kunne muligvis gå hen og blive en fordel for de kommende film. Så fin som 'Fantastiske skabninger' var, føltes selve handlingen en smule tynd.

Jeg er dog helt enig i, at hvis det er den retning, de har tænkt sig at gå i, så er markedsføringen af filmene (som sammenhængende serie) helt skæv.

Jacob

Hvis serien fortsætter under navnet 'Fantastiske Skabninger og Hvor De Findes', så lyder det underligt hvis Newt Scamander bliver en parantes fremover. Forholdet imellem Dumbledore og Grindelwald er ikke nogen ubetydelig affære, og seriens kommende skurk skal selvfølgelig ligesom Lord Voldemort have skærmtid, men håber da magizoologen bliver den samlende karakter i stil med Harry Potter, når nu hans senere lærebog lægger navn til det hele.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jeanette

Så mesterværket “Druk” igår. Magen til livsbekræftende film med so happy ending skal man lede længe efter.

1 dag siden
Bente Røndeuser/87191
Bente Røndeuser/87191

Det bliver vildt. To af mine favoritskuespillere sammen. Har set alle Indiana Jones filmene mindst een gang.

2 dage siden
Christian

Kæft, det kører godt for Mads drengen, ham skal vi sgu være stolte af!

2 dage siden
Bukselak

Ej vel... så hellere en ostemad.

3 dage siden
Daniel Bentien

Mortal Kombat er lige nu planlagt til biografpremiere den 20. maj:

4 dage siden