Cookie- og Privatlivspolitik
De første anmeldelser

De første anmeldelser

Fantastiske skabninger... og hvor de findes

Stem op!
46
Stem ned!
0
(reset)

I løbet af weekenden har en række internationale medier anmeldt den længeventede Harry Potter-prequel, Fantastiske skabninger... og hvor de findes.

Overordnet set er anmeldelserne positive, og ordene ”opfindsom” og ”underholdende” går igen blandt flere kritikere. Men der er også mere negative røster, som savner balance og ser filmen som flot, men ligegyldig.

Her er et udsnit af anmeldelserne:

The Guardian (5/5 stjerner)
Rowling og Yates har givet os en forrygende godmodig, uprætentiøs og uimodståelig opløftende film.

IndieWire (Karakteren B+)
[...] en af årets bedste blockbusters. [...] Eddie Redmayne står i spidsen for denne opfindsomme prequel, som godtgør håbet om, at Potter-universet fortjener flere kapitler.

TimeOut London (4/5 stjerner)
Denne underholdende første spinoff af Harry Potter-filmene er både opfindsom og genkendelig – og Eddie Redmayne er en sympatisk ny troldmandshovedrolle.

Screen International
På samme måde som de fortryllende film, den er forbundet med, er 'Fantastiske skabninger' bedre, jo mørkere den bliver - specielt i den robuste sidste del, hvor filmen rammer sit fulde potentiale.

The Hollywood Reporter
Det handler ikke overraskende om opfindsomhed og effekter, og denne verden inviterer os indenfor på samme måde som de bedste Potter-episoder.

The Wrap
'Fantastiske skabninger... og hvor de findes' har alt, hvad der skal til for at være en kæmpemæssig familie-blockbuster, men også alle de oppustede fejl. Den rammer ikke helt balancen.

Entertainment Weekly (Karakteren B-)
'Fantastiske skabninger' er over to timer lang eye candy, som føles bedøvende ligegyldig.

Empire (3/5 stjerner)
[Filmen] har så travlt med at bygge en verden, at den somme tider glemmer at have det sjovt.

Total Film (3/5 stjerner)
Fortryller ikke helt på samme måde som de bedste Potter-film, men der er nok spænding og ægte chokeffekter til at tilfredsstille.

Fantastiske skabninger… og hvor de findes får premiere den 17. november.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Dirchuser/935306

Jeg vil bringe lidt balance i de mange roser de øvrige kommentatorer har givet filmen. Min holdning til den er desværre at jeg er skuffet. Filmen mangler et eller andet for at være værd at se. Det jeg savner er muligvis ...

- en stærk troværdig historie der trækker filmen fremad, ligesom de øvrige 8 Harry Potter film),
- nogle karakterer, der har en klar profil og dermed er interessante at følge, ligesom Harry, Ron eller Hermione. De bærende personer Newt og Tina er nørdede og tunge at have med at have med at gøre, udvikles ikke og kommer ikke helt igang og viser flere sider af sig selv. De komiske sidekicks hos søsteren og Kowalski fungerer ok mens skurken gør et ihærdigt job i at forsøge at fylde sin rolle ud uden at det kommer helt op at ringe,
- færre effekter? Måske ligger der en væsentlig forklaring på filmens problem her, da det på mig virker som om at meget tid fyldes ud med fantastisk grafik. Det "trick" virker kun hvis historien og karaktererne er i orden og det er de desværre ikke helt her. Dermed har vi samme problem som Star Wars Phantom Menace også led af - en del lange og uvæsentlige grafikkampe.

Nå ja ... når kedsomheden i biografmørket tager over, begynder man også at finde plothuller og inkonsistente handlinger og dem er der en del af - det er irriterende.

Nå ja 2 ... det er en sej kamp at skulle sammenlignes med 8 andre succesrige film, men det lykkedes sjovt nok med solide bog-oplæg at lave 8 nogenlunde fantastiske film.

Selvom jeg nok er lidt i den ældre ende med mine 44 år, er jeg absolut til falds for effektdrevne film, men Fantastic Beasts kommer ikke helt op at ringe på samme måde som de gamle Harry Potter film - de holdt til gengæld alle sammen mere eller mindre.

Jeg vil give 2 ud af 5 stjerner og håber at næste bud er bedre :)

Aia

Var så heldig at en veninde vandt billetter til galla præmieren, og inviterede mig med! Kunne godt have siddet bedre, men oplevelsen og filmen var der ikke en finger at sætte på. Filmen er så god at jeg hurtigt glemte alt om pladsens placering, og bare nød filmen i fulde drag. Eddie Redmayne passer perfekt som Newt Scamander og viser igen hvor fantastisk en skuespiller han er. Glæder mig meget til at gense filmen i morgen!

Heidi

Var til forpremiere i dag.
Kan varmt anbefales til alle fantasy-elskere.
Jeg var købt fra start til slut ❤️❤️❤️

MCPB

Jeg glæder mig til se film. Spørgsmålet er om jeg kan overholder mit aftalt med datter om at se filmen sammen. Jeg har læst bogen og ved allerede at filmen er ikke som bogen.

Horsi

... at du ikke forveksler bogen The cursed Chil med filmen Fantastic Beast and where to find them? For filmen fortæller om hvordan en bog som var på pensum listen hos Harry blev til og de begivenheder der omgiver den. Mens bogen fortæller om hvad der sker med Harry, Ginny, Ron Hermonia etc. efter krigen mod Voldemort. Ret forskellige tidspunkter og fokus.

Ann-Britt

Hvordan kan du have læst bogen, når den kun er et opslagsværk for Harry Potter og hans kammerater (og os andte, der takke være "De røde næser", fik chancen for at kigge med).
Filmen er jo ikke en filmatisering af en bog, men et filmmanuskript skrevet af J. K. Rowling.

Jacob

Filmene om Harry Potter var langt fra gennemførte fra start til slut, og det samme vil sikkert gøre sig gældende for historien om Newt Scamander, men jeg bliver uden tvivl ligeså stor fan af den sympatiske magizoolog, som med drengen der ikke kunne slåes ihjel. Især hvordan Dumbledores baggrund for alvor vil udspille sig, og hvordan udvidelsen fra tre til fem film nu vil få mulig indflydelse på 'Det Forbandede Barn'.

Ann-Britt

I betragtning af at anmelderne normalt kun synger det høje C, når det er en, for alm. mennesker uinteressant, kunst film, så ser de alle da fantastiske ud, anmeldelserne :)
Nu er jeg en KÆMPE stor fan af J. K. Rowlings fantasi, så selvom de havde været total negative, ville jeg alligevel se filmen ;)
Men det er da rart at se, at selv anmelderne kan nyde et fantastisk eventyr :)
Ærgeligt at jeg nok først kan komme til at se den om et par uger, men glæder mig, DET gør jeg .... og også i den grad :D

Har lige genset en af trailerne. Gåsehud!

Kaj

men det lyder sådan lidt at sige "jeg er KÆMPE fan" når du samtidig skriver at du først vil se filmen om to uger. "har lige genset en af trailerne". Hvilken fan, der lige "genser" en trailer. Fan er ikke noget man, fordi man godt kan lide materialet; det er noget man gør sig fortjent til.

Ann-Britt

For det kunne jo ikke tænkes, at min økonomi er så stram, at det ikke er penge til en biografbillet, vel?
Vi er faktisk mange her i Danmark, der ikke har ret mange penge, og nok ér jeg en KÆMPE STOR FAN af J. K. Rowling, men bytte en biografbillet med en uges mad til mine katte eller til mig, det gør jeg dog ikke.
Men køber den, når den bliver udgivet på DVD, det skal og vil jeg naturligvis.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.