Cookie- og Privatlivspolitik
Antboy-instruktør får filmpris

Antboy-instruktør får filmpris

Erik Ballings Rejselegat

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Instruktøren bag de tre Antboy-film, Ask Hasselbalch, er modtageren af Erik Ballings Rejselegat, der uddeles én gang om året, og består af en præmiesum på 50.000 kroner. Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

- Dette års prismodtager er en filminstruktør og derudover en ægte cineast, der med sin entusiasme og forståelse for mediet såvel som publikum har formået at sætte sit præg på dansk film med noget så sjældent som en stærk trilogi, der falder i publikums smag, lyder en del af motiveringen fra årets prisudvalg.

Hasselbalch er uddannet instruktør fra den alternative filmskole Super 16, og spillefilmsdebuterede i 2013 med filmatiseringen Antboy, baseret på Kenneth Bøgh Andersens børnebøger. Sidenhen har han lavet efterfølgerne Antboy: Den røde furies hævn og Antboy 3.

Erik Ballings Rejselegat blev indstiftet af Nordisk Film Fonden i forbindelse med Nordisk Films 100-års jubilæum i 2006. Legatet uddeles hvert år i forbindelse med Nordisk Films fødselsdag og tidligere modtagere har bl.a. været Nikolaj Arcel og Susanne Bier

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Segoyuser/116755
Segoyuser/116755

Waiting on the wall med Sam Smith.

37 minutter siden
DJN
Nej
DJN

Han læser nok ikke.
Men nu var det jo heller ikke p.gr.af filmsmagen, han skulle spærres inde.

16 timer siden
Marianne

Men ligefrem spærre ham inde, fordi han har en anden filmsmag? Nej, vel.

18 timer siden
Marianne

Jeg brød mig ikke meget om Moonlight, selvom den fik en Oscar for bedste film - men det er The Academy, der bestemmer.

18 timer siden
Michael

I min verden, hvis vi kun går udfra titel sangen, burde "From Russia With Love" ikke være med, da den kun fremgår i rulleteksterne, men da afstemni

18 timer siden

Aktive debatter