Cookie- og Privatlivspolitik
Antboy-instruktør får filmpris

Antboy-instruktør får filmpris

Erik Ballings Rejselegat

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Instruktøren bag de tre Antboy-film, Ask Hasselbalch, er modtageren af Erik Ballings Rejselegat, der uddeles én gang om året, og består af en præmiesum på 50.000 kroner. Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

- Dette års prismodtager er en filminstruktør og derudover en ægte cineast, der med sin entusiasme og forståelse for mediet såvel som publikum har formået at sætte sit præg på dansk film med noget så sjældent som en stærk trilogi, der falder i publikums smag, lyder en del af motiveringen fra årets prisudvalg.

Hasselbalch er uddannet instruktør fra den alternative filmskole Super 16, og spillefilmsdebuterede i 2013 med filmatiseringen Antboy, baseret på Kenneth Bøgh Andersens børnebøger. Sidenhen har han lavet efterfølgerne Antboy: Den røde furies hævn og Antboy 3.

Erik Ballings Rejselegat blev indstiftet af Nordisk Film Fonden i forbindelse med Nordisk Films 100-års jubilæum i 2006. Legatet uddeles hvert år i forbindelse med Nordisk Films fødselsdag og tidligere modtagere har bl.a. været Nikolaj Arcel og Susanne Bier

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

ALEX
DK?

Vides det om hvorvidt og hvornår filmene kommer til DK?

4 timer siden
Miss Hearts

Så kom en ny mere indholdsrig trailer til Downton.

5 timer siden
Jacob

Jeg må sige at jeg overrasket over det ikke er GoT-skaberne, der skal stå bag KOTOR-trilogien.

2 dage siden
Christian

De har allerede meldt ud da de begyndte optagelserne at dette vil være en reboot som starter hvor Terminator 2 slutter.

3 dage siden
Jacob

Det ser umiddelbart rigtig fedt ud, og super fedt at have Linda Hamilton tilbage. Hun er ikke blevet mindre krigerisk med årene.

3 dage siden

Aktive debatter