Cookie- og Privatlivspolitik
Antboy-instruktør får filmpris

Antboy-instruktør får filmpris

Erik Ballings Rejselegat

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Instruktøren bag de tre Antboy-film, Ask Hasselbalch, er modtageren af Erik Ballings Rejselegat, der uddeles én gang om året, og består af en præmiesum på 50.000 kroner. Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

- Dette års prismodtager er en filminstruktør og derudover en ægte cineast, der med sin entusiasme og forståelse for mediet såvel som publikum har formået at sætte sit præg på dansk film med noget så sjældent som en stærk trilogi, der falder i publikums smag, lyder en del af motiveringen fra årets prisudvalg.

Hasselbalch er uddannet instruktør fra den alternative filmskole Super 16, og spillefilmsdebuterede i 2013 med filmatiseringen Antboy, baseret på Kenneth Bøgh Andersens børnebøger. Sidenhen har han lavet efterfølgerne Antboy: Den røde furies hævn og Antboy 3.

Erik Ballings Rejselegat blev indstiftet af Nordisk Film Fonden i forbindelse med Nordisk Films 100-års jubilæum i 2006. Legatet uddeles hvert år i forbindelse med Nordisk Films fødselsdag og tidligere modtagere har bl.a. været Nikolaj Arcel og Susanne Bier

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Renéuser/737123
Renéuser/737123

Havde fornøjelsen af at se Valhalla. Fantastisk film, med massere af action, god fortælling og skuespil i høj klasse.

9 timer siden
michael

SÅ den for noget tid siden og nu, lige som dengang, kuldegysninger. synes den er rigtig godt lavet og rigtig godt klippet.

1 dag siden
Antaeus

Det bliver spændende hvad de kan få ud af den. Pippi er jo en af de helt store inden for børne-genren af geniale Astrid Lindgren.

1 dag siden
Antaeus
top

"Alle bør se" er en vild overdrivelse, men her er de bedste.

1 dag siden
TheDayDreamer

Den her trailer er intet mindre end magisk!

2 dage siden

Aktive debatter