Cookie- og Privatlivspolitik
Under sandet skal kæmpe om en Oscar-nominering

Under sandet skal kæmpe om en Oscar-nominering

Efterkrigsfilmen er blevet udvalgt

Stem op!
18
Stem ned!
0
(reset)

Hvert år sender Danmark en film af sted til det amerikanske filmakademi, AMPAS, som skal dyste i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film. Og i år er valget faldet på efterkrigsfilmen Under sandet.

Komitéen, bestående af repræsentanter fra filmbranchen, mødtes den 19. september for at vælge, hvilken af de tre indstillede film - Kollektivet, De standhaftige eller 'Under sandet' - der skulle være dansk repræsentant ved den prestigefyldte Oscar-uddeling i Los Angeles.

Komitéen indstillede enstemmigt Martin Zandvliets 'Under sandet', og fungerende formand for komitéen, vicedirektør ved Det Danske Filminstitut, Claus Ladegaard, udtaler i en pressemeddelelse:

- Alle tre film, som komitéen pegede på i første omgang, demonstrerer dansk films høje niveau og tager samtidig fat i hjørner af den danske historie og kultur, som vi får lyst til at kende mere til.

- Det har været en spændende opgave for komitéen at vurdere og tage stilling til, hvilken af de tre film der har størst potentiale til at friste Oscar-akademiets medlemmer.

'Under sandet' har en pæn chance for at blive nomineret. For det første har AMPAS en forkærlighed for historiske film til nomineringerne i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film, og for det andet har Danmark de seneste 10 år fået fem nomineringer, hvoraf Susanne Bier vandt for Hævnen.

Martin Zandvliets film har ydermere markeret sig stærkt med hovedpriserne ved både Robert- og Bodil-uddelingerne herhjemme.

Vejen til en statuette er dog lang. Først skal filmen udvælges af AMPAS som en af ni shortlistede, udenlandske film. Det sker i december. Derefter indskærpes feltet til de fem nominerede, hvilket bliver offentliggjort den 24. januar næste år.

Oscar-uddelingen finder sted den 26. februar 2017.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Maria

"Under Sandet" sidder stadig friskt i min hukommelse. Det var en meget ubehagelig, men relevant, historie der blev fortalt. Jeg ved selvfølgelig ikke hvad resten af verden disker op med, men i min verden er "Under Sandet" helt klart en vinder!

Wayne

Filmen ligner ikke andre, og den belyser et drama som i nutidens lys virker helt absurd. Man sender jo ikke børn ind for at samle bomber op.

Men det gjorde man dengang. I hadet til alle tyskere fra besættelsesmagten, så virkede det ikke forkert at de "selv" skulle grave deres enge miner op. Selv om de selvfølgelig ikke havde lagt dem personligt.

Pludselig er ellers pæne og ordentlige Danmark, mindst lige så slemme som den tidligere besættelsesmagt.

Filmen er grum og byder på adskillige dillemmaer, og har et virkeligt godt cast.

Jeg tror på den som vinder - hvis Oscar-akademiet da ikke er trætte af krigsfilm, efterhånden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Renéuser/737123
Renéuser/737123

Havde fornøjelsen af at se Valhalla. Fantastisk film, med massere af action, god fortælling og skuespil i høj klasse.

9 timer siden
michael

SÅ den for noget tid siden og nu, lige som dengang, kuldegysninger. synes den er rigtig godt lavet og rigtig godt klippet.

1 dag siden
Antaeus

Det bliver spændende hvad de kan få ud af den. Pippi er jo en af de helt store inden for børne-genren af geniale Astrid Lindgren.

1 dag siden
Antaeus
top

"Alle bør se" er en vild overdrivelse, men her er de bedste.

1 dag siden
TheDayDreamer

Den her trailer er intet mindre end magisk!

2 dage siden

Aktive debatter