Susanne Bier vinder Emmy-pris

Danskerens amerikanske hattrick
Billede
(© Les Kaner)

I nat modtog Susanne Bier en Emmy for sin instruktion af mini-serien 'The Night Manager'. Hun er den første dansker, der modtager en Emmy, en Golden Globe og en Oscar.

Det emmer af international spionage i den luksuriøse mini-serie med Tom Hiddleston i hovedrollen. Kronen på værket blev instruktør-prisen, og Susanne Bier kan nu placere en Emmy ved siden af den Oscar og den Golden Globe, hun modtog for Hævnen.

Hermed rykker den 56-årige dansker atter et trin op på den internationale rangstige, og prisen gør ikke Susanne Biers chancer for at instruere en stor Hollywood-film mindre.

Spørgsmålet er, om hun overhovedet er interesseret i den slags, men det mest åbenlyse prestigeprojekt er 'Bond 25'. For det første er 'The Night Manager' præget af en række 007-inspirerede elementer, og for det andet ville det klæde Bond-serien at få sin første kvindelige instruktør.

'The Night Manager' blev desuden hædret for "Bedste score i en miniserie" på en aften domineret af 'Game of Thrones', der gik hjem med hele 12 priser.