Cookie- og Privatlivspolitik
De 10 bedste stop motion-film

De 10 bedste stop motion-film

Stem på din favorit

Stem op!
58
Stem ned!
0
(reset)

Dukkefilm, claymation eller stop motion. Kært barn har mange navne, men er alle nuancer af en fascinerende nichegenre.

Uanset diverse moderne hjælpemidler er stop motion-film en usædvanlig omhyggelig side af filmhistorien, som alle i princippet kan kaste sig over, hvis de gider flytte møjsommeligt rundt på figurer og optage det hele med en mobiltelefon. Med andre ord er det let at komme i gang, men noget nært umuligt at mestre.

Det kan være en nærmest frustrerende oplevelse at tænke på, hvor meget tid der må være brugt. Da vi tilbage i 2011 besøgte Aardman Studios i Bristol, under indspilningerne af Piraterne!, var der 350 mennesker på arbejde hver eneste dag, og sådan havde det været i årevis. Vi talte med en kvindelig dukkefører, der havde brugt en hel arbejdsdag på at løfte kaptajnens ene øjenbryn, og så vil man nødig forestille sig, hvor mange timer der er brugt på et søslag eller en talende papegøje.

Måske derfor er de bedste i verden fordelt på få studier, der nu om dage tæller Aardman, Laika og diverse Tim Burton-projekter. Tilbage i 80erne mestrede Tjekkoslovakiet den modellerbare genre gennem abstrakte og surrealistiske værker, Norge er stærkt repræsenteret ved Bjergkøbing Grand Prix, imens Prop og Berta er blandt de danske eksempler.

Kubo - den modige samurai er seneste skud på stammen. Laika Entertainment har de seneste år leveret en række mere eller mindre mørke dukkefilm (CoralineParaNormanÆsketroldene) fyldt til randen med filmiske referencer, og det amerikanske selskab ser ud til at fortsætte stilen.

Men hvilken stop motion-film er den bedste? Nedenfor kan du se vores Top 10 og stemme på din egen favorit.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Harmonicauser/926845

Det store grøntsagskup er langt fra deres bedste film - deres tre første film er klart mine favoritter, og de forkerte bukser burde være på listen i stedet.

dalecooper

der mangler den bedste i mine øjne. Jeg er fuldstændig vild Cowboy, Indianer og Hest - The Movie, og synes den fortjener at blive nævnt. Et undervurderet mesterværk, som fik 10/10 fra mig på IMDB

Michael

Helt enig, serien og også filmen har så meget charme og sjov, der kan nydes i alle aldre, man kan også mærke at holdet bag serien har moret sig med historierne og stop motion, den får mig til at grine hver gang, og det herlige er at afsnittene ikke varer længere end 5 minutter hvis man ikke har tid til mere, men hvis man kan lide serien kan man med garanti også lide filmen.

HeleneColor

Stop-motion har jeg en stor kærlighed til, så det er næsten umuligt at påtage sig opgaven med at udpege "den bedste"

Jeg har sådan set stemt på "The Nightmare Before Christmas", da det var min første intro til Tim Burton - og min begejstring til stop-motion blev bare fordoblet ekstra meget... Kan selve også lide universet til karakterne, og self historien
- Det er sådan set en af mine ynglings stop-motion film :)

Jeg er også stor fan af stop-motions filmene Fantastic Mr. Fox, Coraline og Walter & Trofast

Men jeg synes der mangler nogle stop-motion film til listen som:
- Corpse Bride
- Frankenweenie
- Æsketroldene
- ParaNorman......har sikkert glemt nogle, men ja. De her bør man hellere ikke glemme :)

Segoyuser/116755

Æsketroldene er der da :-))
Men Frankenweenie ikke den er altså god hæhæ

HeleneColor

...jeg var vist lige hurtig der :'D

Antaeus

The Muppet Christmas Carol er da ellers oplagt på den top 10.

Der er mange gode film.
Bjergkøbing Grand Prix fik min stemme

Tullemor76

Øh tror ikke at Muppet filmene passer ind i temaet da de ikke var stop motion. Det var så vidt jeg ved stang dukker. De "rørte" sig hele tiden........

Antaeus

Jeg læste dukkefilm, men jeg kan godt se de ikke lige passer ind i stop motion.

Segoyuser/116755

Den har jeg , har flere julefilm som ses når den tid kommer, HAR du en du altid ser til jul?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.