Cookie- og Privatlivspolitik
16 ting du (måske) ikke vidste om Bridget Jones

16 ting du (måske) ikke vidste om Bridget Jones

Trivia om single-kvinden

Stem op!
67
Stem ned!
0
(reset)

Bridget Jones' Baby er aktuel i biografen, og for at fejre Bridgets triumferende tilbagevenden har vi samlet 16 facts om den romantiske filmtrilogi, som du måske ikke vidste i forvejen.

1. Bridget Jones-filmene er løst baseret på Helen Fieldings bogserie af samme navn, men allerførst var Bridget en karakter i Fieldings anonyme avisklumme om singlelivet i London.

2. Efter to'eren På randen af fornuft fik premiere i 2004, fornyede Fielding avisklummen, og Bridget lever nu tre parallelle liv: Et i filmene, et i bøgerne, og et i klummen, som stoppede i 2006.

3. Den tredje Bridget Jones-bog, 'Vild med ham', tager en tragisk drejning: Mark Darcy dør, og efterlader Bridget alene med deres to børn. Heldigvis følger 'Bridget Jones' Baby' historien fra avisklummen, hvori Bridget bliver gravid, og ikke ved hvem der er far til barnet.

Bridget Jones' Diary/UIP

4. I klummen var det dog Daniel Cleaver, og ikke Patrick Dempseys karakter Jack, der var den anden mulige far.

5. Det var også meningen, at Daniel Cleaver skulle vende tilbage i 'Baby'. Men Hugh Grant valgte at takke nej til filmen, og så blev Mark Darcys (Colin Firth) romantiske rival i stedet den amerikanske rigmand Jack.

6. Rollen som Bridget Jones blev kun tilbudt Renée Zellweger efter filmholdets førstevalg Toni Collette takkede nej. Collette spillede overfor Hugh Grant i 'About a Boy' året efter.

7. Renée Zellweger blev nomineret til en Oscar for 'Bridget Jones’ Diary', men tabte til Halle Berry, som vandt for rollen i 'Monster’s Ball'.

Bridget Jones' Baby/UIP

8. For at forberede sig til rollen og lære at tale med britisk accent gik hun undercover på et britisk forlag under navnet Bridget Cavendish. Hun klarede det tilsyneladende så godt, at de efterfølgende tilbød hende et job.

9. Sally Phillips var en af mange britiske skuespillerinder der blev overvejet til rollen som Bridget, men hun fik i stedet rollen som Bridgets bandeglade veninde Shazzer.

10. Helen Fielding baserede karakteren Shazzer på sin bedste ven Sharon Maguire, som instruerede 'Bridget Jones' Dagbog', og er tilbage som instruktør i 'Bridget Jones' Baby'.

11. Den første bog, 'Bridget Jones' dagbog', er en moderne genfortælling af Jane Austens 'Stolthed og fordom'.

Bridget Jones' Diary/UIP

12. Mark Darcy er baseret på Austens Mr Darcy, som i Stolthed og fordom-miniserien blev spillet af Colin Firth. Det var derfor oplagt, at den ”rigtige” Mr Darcy skulle spille med i Bridget Jones-filmene, og Firth sagde heldigvis ja.

13. Både Colin Firth og Hugh Grant er nævnt i Fieldings bøger, og i 'På randen af fornuft' interviewer Bridget oven i købet en fiktiv udgave af Firth. Den scene kunne af gode grunde ikke være med i filmen.

14. Colin Firth og Hugh Grants slåskamp i 'Bridget Jones’ Dagbog' var ikke koreograferet på forhånd.

15. Bridget Jones-serien er den første rom-com trilogi i dette årtusinde, og den første udenlandske filmtrilogi udelukkende instrueret af kvinder.

16. Ifølge Colin Firth kan der komme en 4’er, hvis der er nok interesse.

Bridget Jones' Baby er aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Har faktisk kun set den sidste af Bridget film men var temmelig morsom.....

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

2 dage siden
Jesper

But whyyyy ???!!!! :-S

4 dage siden
Stine Teglgaard
Ja!

Min personlige er:

1: There Will Be Blood
2:Phantom Thread
3:The Master
4: Magnolia
5: Boogie Nights

4 dage siden
Bjarke Friis Kristensen

Det er jeg ikke klar over var tilfældet. Vi har nu slettet kommentaren, da vi netop ikke vil hylde den slags. Mange tak / Mvh. Bjarke, kino.dk

4 dage siden
Camie

Hej Bjarke
Er Kino.dk nu begyndt at belønne SEO?

4 dage siden

Aktive debatter