Ben Affleck genindspiller Agatha Christie-historie

Klassisk retssalsdrama
Billede
(© Argo/Warner Bros.)

Ben Affleck skal ifølge Deadline instruere og spille med i en ny filmversion af Agatha Christies 'Witness for the Prosecution', der på dansk har titlen 'Anklagerens vidne'.

Novellen blev første gang udgivet i 1925 under navnet 'Traitor Hands' og blev efterfølgende udsendt i nye versioner, senest i en samling fra 1948 under navnet 'Witness for the Prosecution and Other Stories'.

Plottet finder sted i en retssal, hvor Leonard Vole er anklaget for mordet på en ældre, rig kvinde. Anklageren ser ud til at have trumfkortet, idet Voles hustru vidner mod ham, men intet er afgjort, før forsvarsadvokaten har været på banen.

Historien er allerede blevet filmatiseret af Billy Wilder i 1957, og hans veloplagte drama blev nomineret til seks Oscars.

Agatha Christies værker er tilsyneladende i høj kurs i filmbranchen for tiden, og Kenneth Branagh arbejder netop nu på en ny udgave af Mordet i Orientekspressen.

Ben Affleck er ellers en travl herre for tiden. Ud over at være nærmest fast inventar i kommende DC Comics-filmatiseringer som Batman instruerer han selv en solofilm om den kappeklædte superhelt.

The Accountant er næste Affleck-film i de danske biografer, mens han arbejder på Live by Night med Scott Eastwood og Zoe Saldana. 

Witness for the Prosecution har endnu ingen premieredato.