Cookie- og Privatlivspolitik
Derfor kan Warcraft 2 være på vej

Derfor kan Warcraft 2 være på vej

Udskældt spilfilmatisering sælger billetter

Stem op!
118
Stem ned!
0
(reset)

Der har aldrig været tvivl om, at Legendary Pictures fra starten planlagde Warcraft som første kapitel i en større filmfranchise.

Nu, hvor computerspilsfilmatiseringen er åbnet verden over og i dag får premiere i USA, kan man gøre sig lidt klogere på, om det overhovedet er realistisk med en fortsættelse.

Box Office Guru estimerer, at 'Warcraft' får en beskeden amerikansk åbning på omkring 24 mio. dollars. Dette estimat bygger højst sandsynligt på, at filmen ikke har fået mange roser med på vejen fra anmelderne. Alligevel tror vi på, at Duncan Jones' fantasy-film får den efterfølger, fans håber på.

Med onsdagens rekordhøje åbning i Kina, der indtjente 90 mio. dollars på kun to dage, ligger den internationale indtjening pt. på 168,6 mio. Selve produktionsbudgettet på 160 mio. dollars er dermed hjemme - og det er uden at medregne USA og ca. 40 yderligere lande, hvor filmen først nu får premiere.

Successen i Kina skal ikke undervurderes. Hollywood har for længst fået øjnene op for Asiens mest købestærke marked, der bl.a. har løftet størstedelen af billetsalget til film som Transformers: Age of Extinction, Fast & Furios 7 og senest Angry Birds. Vi kan med andre ord forvente flere film specifikt målrettet det kinesiske marked fremover.

Herhjemme har 'Warcraft' fået de samme dårlige anmeldelser som i udlandet, men over 90.000 danskere har alligevel allerede set filmen på to uger. Dertil hører, at fans overordnet virker tilfredse med filmatiseringen. Modsat de professionelle anmeldere (Politikens undtaget) lyder dommen fra ca. 1.500 kino.dk-brugere i hvert fald langt mere positiv med et ratings-gennemsnit på 5,2 stjerner.

Pointen er, at dårlige anmeldelser næppe standser en vordende franchise, hvis tallene på bundlinjen er imponerende nok. Ellers ville det være svært at forklare Transformers- og Fast & Furious-serierne. Legendary Pictures har endnu ikke udtalt sig om planerne for en Warcraft-fortsættelse, men mon ikke der kommer en udmelding, når regnestykket er gjort op?

Warcraft er aktuel i de danske biografer.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mathias

Jeg håber virkelig vi får en 2'er, men hvis det ikke kan lade sig gøre, så øv. Men så håber jeg vi får en director's cut. Der er blevet klippet omkring 40 minutters scener fra, så forhåbeligt får vi de manglende scener :D

Christian

Nu skal det også siges at der er mange film som ikke kommer over det produktionsbudgetet som er.. Så er næsten 100% sikker på der kommer en Warcraft 2 om nogle år, Men vi skal også huske at der er DVD/downloads når de udgiver det så der vil også komme lidt moneys ind.. Men det vel nu være dum af Legendary hvis de ikke går vider med Warcraft bare fordi de ikke møde deres store budget.

Bennyuser/85564

Det var en super godt lavet film, og historien holder også for dem som ikke spiller Warcraft.
Men der er så meget handling, der mangler at blive udspillet, at det ville svare lidt til at stoppe ringenes herre når hobitterne er nået kroen.
Og den måde som filmen slutter på, er jo også klar til en 2'er som må komme. :-)

Simon

Men Stine nu ved du formentligt godt, at biograferne tager sin del, plus at der ligger marketingsudgifter oveni, så man plejer at sige at en film skal tjene det dobbelte af produktionsbudgetet for at være i det område, hvor den er profitabel.(De præcise regnskaber er meget komplicerede og indeholder også skattefradrag og andre regnskabsmæssige spidsfindigheder og kan varriere meget)

Profitabel kan den selvfølgeligt vise sig at blive med en bedre indtjening end forventet i USA, men hvis langt hovedparten af indtjeningen ligger i Kina, skal filmen op at tjene det 4-dobbelte af produktionsbudgetet, for at være rentabel, da høje skatter på udenlandsk producerede film i Kina gør, at Hollywoodproducenterne allerhøjst kan trække 25% af indtjeningen på det kinesiske marked ud af landet.

Det er også derfor at vi fra Hollywood ser flere forsøg på at skabe co-produktioner med Kina, hvor en del af optagelserne og finansieringen kommer fra Kina, da man så kan bruge den meget favorable beskatning på kinesiske film, og derfor trække væsentligt mere af overskuddet ud af Kina.

Dennis

Hvis jeg har læst rigtigt så er der en løsning på det "problem" i og med at Legendary er blevet opkøbt af et kinesisk firma så de kan komme rundt om de 25% regelen, mener at den hiver 40% i stedet for. Det er stadig en stejl at bakke at klatre men filmen har vist sig at være tough og populær både blandt fans af franchisen og nytilkommende som bare godt kan lide fantasy så den skal nok hive hvad der er brug for og mere hjem :)

Stine Teglgaard

Tak for feedback. Det er selvfølgelig kun gætterier, om der kan komme en fortsættelse, og ja systemet med skatter er så komplicerede, at vi må vente og og se.
Det er dog stadig ikke håbløst med USA og plus 30 lande afventende samt de estimerede flotte tal fra Kina.
At en kinesisk andel betyder, at filmen skal tjene 4 x budgettet er jeg dog ikke ekspert i, så måske vi skal have en blog fra dig snart om de komplicerede systemer... Tror jeg mange ville finde interessant læsning.
Skriv til mig, hvis det har interesse :)
Mvh Stine

Horsi

Det er ganske interessant sådan noget. Det sted som der bliver talt om bliver kaldt break even (udgifter og indtægt balancere på nul) og for de store blockbuster skal altså tjene sig selv ind to gange før de bliver profitable.

Det rejser et ganske uhyggeligt spørgsmål for Warners. Den netop overståede Batman V Superman tjente 872 millioner dollars. Der går rygter om at budgettet gik helt op til 410 og så kommer marketing. Måske er den en underskudsforretning? Selv hvis 250 er der budgettet er 872 ikke meget når der er kørt så enormt meget marketing i den som der er. Det er i alle tilfælde en tricky kunst at gætte på sådan noget. Det eneste bud jeg har set på break even point er 550 for Warcraft.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Michael

Hold fingrene fra James Bond.
Lad nu vær med at ødelægge en så lang filmhistorie.

2 dage siden
Astrid T.

Jeg forstår ikke, hvorfor det her indlæg ligger her?

3 dage siden
Nikolaj

Ja, noglegange ændrer ens Bond smag sig bare, og efter at have set No Time to Die bliver den nye liste hermed:
1. Dr. No

5 dage siden
Peder

Geoearge Lazenby er Australier, og der har været bud efter bl.a. Tom Cruise før, men Amerikanerne har ikke villet spille James Bond.

6 dage siden
Jan
Jan

Der vil altid være nogle enkelte der ikke ved det, og derfor har journalisten jo fuldstændig ret ;)

1 uge siden

Aktive debatter