Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1987

Årets bedste film 1987

Stem og vind fribilletter

Stem op!
130
Stem ned!
0
(reset)

1987 er måske 1980ernes bedste år, når det kommer til amerikansk mainstream, og det har sjældent været så svært at afgrænse feltet til blot 10 kandidater.

Gedigne genrefilm som Wall StreetEmpire of the Sun, The Living Daylights, 'Fatal Attraction' og 'Broadcast News' er alle røget i svinget, fordi der skulle blive plads til endnu bedre værker.

Action-milepælene Lethal Weapon, RoboCop og Predator udkom alle i 1987 og er inkluderet på listen, der også har den populære dansefilm, Dirty Dancing, og gangsterdramaet The Untouchables blandt kandidaterne. Blandt de mere kunstneriske bidrag har vi valgt Stanley Kubricks antikrigsfilm Full Metal Jacket, Bernardo Bertoluccis nidobbelte Oscar-vinder 'The Last Emperor' og Wim Wenders' metafysiske Himlen over Berlin.

Men året var ikke kun stærkt i udlandet. I Danmark må 1987 anses som det bedste år, måske nogensinde, idet hele to Oscar-vindere blev udsendt - Babettes gæstebud og Pelle erobreren - hvoraf sidstnævnte tog prisen året efter pga. en senere amerikansk premiere.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Cecilie

Helt klart Dirty Dancing fordi det er bare en klassiker! Jeg havde i hvert fald "the time of my life", da jeg så den første gang. Ydermere, hvilken pige har ikke ønsket at være Baby?

Peter B.

Mange gode film på listen. Men en jeg næsten altid ser, hvis den sendes på tv er Predator. Mange fede effekter af en film fra 1987. Og god historie.

Vivianuser/901693

Som teen-pige i 1987, så er der ingen over og ingen ved siden af Dirty Dancing :)

Camilla

Episk. Max von Sydow er uovertruffen, og han vandt mit hjerte fuldstændig som Lassefar.

Susanne Bislev Sonnenberg

En super god film med rigtig god musik og romantik.

Kadir

Predator er helt klart en af de bedste actionfilm, der nogensinde er optaget. Soundtracket er en klasse for sig selv. Desuden har John McTiernan, der også har lavet Die Hard og Die Hard 3 instrueret filmen pragtfuld at det er svært at få øje på nogle fejl. Arnold er bare på toppen i denne film både med sit skuespil og sin fysik. Historien er mega spændende og anderledes. En af mine ynglingsfilm.

Henrik G.

Var tæt på at stemme Full Metal Jacket men eftersom det kun er den første halvdel som er det man husker den for, blev det den tidsløse actionfilm Predator som næsten er på niveau med Alien.

Tina

Dirty Dancing er da selvfølgelig den bedste af dem - og jeg kan ellers også godt lide action film. Men der er bare noget x-tra godt ved Dirty Dancing og den kan ses igen og igen og igen.
Samtidig synes jeg også, den har det fedeste soundtrack, hvoraf 3 af sangene bliver sunget af Patrick Swayze, som jo også spiller hovedrollen som Johnny. Har du ikke set Dirty Dancing endnu, så kom igang, for som min søster ville sige : Så er det en mangel i din opdragelse ;o)
Samtidig kan jeg varmt anbefale Road House, som også har Patrick Swayze i hovedrollen, med masser af action og kærlighed og damer - samt et godt soundtrack også :o)

Vibmuser/610338

Ingen andre end Dirty Dancing, har ikke tal på hvor mange gange jeg har set filmen, det er rigtig mange gange

Heidiuser/965968

Dirty Dancing. Fordi den er god.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.