Verdens sjoveste film... er ikke en komedie

Overraskende vinderfilm
Billede
(© Deadpool/20th Century Fox)

23.000 brugere deltog, 103.000 stemmer er blevet fordelt, og verdens sjoveste film er nu fundet!

Deadpool, en voldelig superheltefilm om en skamferet og sexfikseret hævner, vandt med 29 % af stemmerne og overlevede i alt fem runder - inklusiv en nomineringsrunde og fire afstemningsrunder.

Resultatet er overraskende, da 'Deadpool' ikke er en rendyrket komedie. At 'Deadpool' vinder, fortæller os alligevel flere ting.

For det første er Ryan Reynolds-filmen umådelig populær og - endnu vigtigere - stadig højaktuel. Undervurder aldrig behovet for noget nyt og frisk, hvilket 'Deadpool' i dén grad er! Superheltens grove, sarkastiske humor er langt fra klassisk komik med Adam Sandler eller Ben Stiller og samtidig anderledes end superheltefilmens gængse formel. Nytænkning giver pote!

Ovennævnte fordele har med sikkerhed fået en del yngre brugere til at stemme, og dermed er ældre komedier-klassikere som fx Monty Python-filmene røget i svinget allerede før finalen.

De fire andre finalekandidater, Blinkende lygter, Dumb and Dumber, Ace Ventura og The Hangover, led muligvis samme skæbne. Hver film var frisk for sin tid, men kun Anders Thomas Jensens actionkomedie, 'Blinkende lygter', gav oprigtig konkurrence til 'Deadpool'. 

Dernæst åbner det faktum, at både første- og andenpladsen ikke er komedier i den traditionelle forstand, op for et oplagt spørgsmål om, hvorvidt den rendyrkede komedie hører fortiden til?

Hvad tror du? Hvorfor vinder en film som Deadpool? Og er den rendyrkede komedie forældet? 

Resultatet:
1. Deadpool (29 %)
2. Blinkende lygter (28 %)
3.  Dumb and Dumber (18 %)
4.  Ace Ventura: Pet Detective (
13 %)
5.  The Hangover (13 %)