Cookie- og Privatlivspolitik
"Luc Besson er en bestemt herre"

"Luc Besson er en bestemt herre"

Alexandre Willaume i Linda og Valentin-filmatisering

Stem op!
425
Stem ned!
0
(reset)

Den danske skuespiller Alexandre Willaume har fået en rolle i Luc Bessons kommende Science Fiction-film Valerian and the City of a Thousand Planets.

Filmen er baseret på kult-tegneserien 'Valerian and Laureline' (på dansk 'Linda og Valentin') om to rumtids-agenter, der sendes på en mission i den intergalaktiske by Alpha.

Udover Willaume har den danske skuespiller Anders Heinrichsen, der er kendt for tv-serien 'Bedrag', også fået en mindre rolle i Bessons film. De to skuespillere tilslutter sig dermed et hold, der bl.a. består af stjernerne Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen og Ethan Hawke.

Vi har interviewet Willaume, hvor vi bl.a. spurgte ind til hans rolle, hans internationale karriere og hvordan det var, at arbejde sammen med en instruktør som Luc Besson.

Alexandre Willaume er snart aktuel i den danske film Hundeliv.

Har du læst tegneserien Linda og Valentin? Havde du et forhold til universet? 

Nej, jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke kendte til det.

Hvordan får man en rolle i en Luc Besson film?  

Via mit agentur fik vi skubbet mig ind i bunken, de ville se nærmere på. Derefter forgik det på den måde, at jeg blev bedt om at lave et selftape (casting her i DK), men fordi manus blev og bliver hemmeligholdt, var det en tekst fra noget helt andet. Jeg fik af vide, at jeg gerne måtte aflevere flere bud på scenen, hvilket jeg syntes var utrolig skønt. Så kameraet stod på stativ og jeg lavede det selv. Første udgave rimelig straight, anden lidt mere energisk og pulserende og sidste bud i helt nær, storrygende og 'Brother Where Art Thou'-stil. Super sjov opgave at prøve at løse.

Kan du afsløre, hvilken rolle du skal spille?

Jeg spiller rollen som Kaptain Kris.

Er det starten på en stor international karriere for dig?

Starten var tv-serierne 'Last Kingdom', 'Crossing lines' og 'Home Fires'. De har bragt mig ud på det internationale marked, men Luc's film er den første udenlandske film, jeg har lavet, og absolut også et af de største sets, jeg har arbejdet på.  

Hvilke andre internationale filmfolk kunne du godt tænke dig at arbejde sammen med?  

Jeg har ikke ønsker på den måde, men jeg elsker historier om det ensomme menneske, og mine ønsker ligger op af de filmfolk, der skaber disse historier. I bund og grund handler det om historien, og det er de bedste af dem, jeg gerne vil ud og lave.

Er du den nye Mads Mikkelsen?

Mads Mikkelsen er Mads Mikkelsen. Jeg er Alexandre Willaume. Hahahaha. Nej, jeg ved bare, at jeg nyder mit arbejde, og lige nu er jeg så forbandet heldig, at jeg har udvidet min arbejdsplads med flere tusinde procent.

Hvad er status? Er I gået i gang med at optage?

Jeg har overstået mine optagelser, og filmen er skudt færdig i midt juni 2016. 

Hvordan er det at arbejde sammen med Luc Besson?

Luc er en bestemt herre. Første dag jeg filmede, var jeg overbevist om, at han hadede mig. Hahahaha. Men så fandt jeg ud af, at der bare var en lidt spids tone på settet, fordi optagelserne lige var gået i gang et par dage forinden. Det blev lettere senere, men jeg kunne godt mærke, at dette er en film med et budget på 180 millioner dollars, så presset var lidt større og tålmodigheden mindre. Flere fra crewet spurgte mig bagefter, om jeg nogensinde ville arbejde med denne instruktør igen og fanme ja! Men nu ved jeg hvilke spørgsmål, der skal stilles på forhånd. Hahahaha.

Valerian and the City of a Thousand Planets får dansk premiere den 20. juli 2017.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Der ligger et kæmpe pres på ham og rigtig mange tegneseriefans tror ikke han kan levere varen. Han har ikke lavet noget rigtig godt i lange tider. Personligt har jeg svært ved at tro på at han er den rigtige, men vælger dog at være positiv og håber han leverer.

Linda og Valentin er en af de helt store europæiske tegneserier.
Hvis Luc Besson ikke præsterer og får en succes så ødelægger han det formentlig for fremtidige Linda og Valentin film og muligvis endda også for en lang række andre europæiske tegneserier, der mangler en god filmatisering. Gør han det til gengæld fremragende er der andre der ser lyset og pengene i filmatisereringer af de store europæiske tegneserier. Akkurat som vi har set hvordan successerne med de første superheltefilm har ført til et væld af film i samme genre.

Der er langt mere på spil end de fleste og måske også Besson umiddelbart tænker over.

Kim

Elskede at læse Linda og Valentin som barn og ung, og med Luc Besson ved roret kan det næsten kun blive godt ! Glæder mig for vildt til at se, hvad den gode Luc kan finde på med dette projekt !

Wayne

Jeg har læst alle Mézières albums med Linda og Valentin og deres fantastiske rejser i tid og rum.

Fedt at Luc Besson tager fat i dem, han har fine forudsætninger for det når man tænker på Det femte element.

Men det må gerne blive bedre end Adèle and the Secret of the Mummy, som han også transformerede fra tegneserie til film.

Niclas Dalby

Jeg kender hverken til historien eller forfatteren, men det lyder som en fed idé og så er det altid skønt at se en dansker komme til udlandet.

Er det nogle historier du kan anbefale?

Antaeus

Men det lånte er ret tydeligt når man sammenligner med Linda og Valentin.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/67/72/e1/6772e181029b60f48caa6...

Læs endelig Linda og Valentin, filmen kan umuligt slå tegneserierne. Så lån/køb de nye samlealbum og start med nr. 1 og læs op til mindst samlealbum nr. 4.
Historierne i samlealbum nummer 4 anses normalt for højdepunktet.

På comicwiki som Wayne også linker til kan ses rækkefølgen af historierne.http://www.comicwiki.dk/wiki/Linda_og_Valentin

Wayne

Jeg synes at man skylder sig selv at se hele serien. Jeg startede i sin tid med at se "Storbyen der druknede", som egentlig er nr. 2 i serien. Men Jean-Claude Mézières tegninger ændrer sig så meget over tid så de er værd at følge fra start til slut - og historierne er vidt forskellige.

George Lucas beskyldes for at stjæle fra serien til Star Wars - og han kan da også være en anelse influeret af den, men også kun en smule efter min mening.

Læs meget mere om Linda og Valentin her;

http://comicwiki.dk/wiki/Linda_og_Valentin

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.