"Luc Besson er en bestemt herre"

Alexandre Willaume i Linda og Valentin-filmatisering
Billede
(© Detektiverne/SF Film)

Den danske skuespiller Alexandre Willaume har fået en rolle i Luc Bessons kommende Science Fiction-film Valerian and the City of a Thousand Planets.

Filmen er baseret på kult-tegneserien 'Valerian and Laureline' (på dansk 'Linda og Valentin') om to rumtids-agenter, der sendes på en mission i den intergalaktiske by Alpha.

Udover Willaume har den danske skuespiller Anders Heinrichsen, der er kendt for tv-serien 'Bedrag', også fået en mindre rolle i Bessons film. De to skuespillere tilslutter sig dermed et hold, der bl.a. består af stjernerne Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen og Ethan Hawke.

Vi har interviewet Willaume, hvor vi bl.a. spurgte ind til hans rolle, hans internationale karriere og hvordan det var, at arbejde sammen med en instruktør som Luc Besson.

Alexandre Willaume er snart aktuel i den danske film Hundeliv.

Har du læst tegneserien Linda og Valentin? Havde du et forhold til universet? 

Nej, jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke kendte til det.

Hvordan får man en rolle i en Luc Besson film?  

Via mit agentur fik vi skubbet mig ind i bunken, de ville se nærmere på. Derefter forgik det på den måde, at jeg blev bedt om at lave et selftape (casting her i DK), men fordi manus blev og bliver hemmeligholdt, var det en tekst fra noget helt andet. Jeg fik af vide, at jeg gerne måtte aflevere flere bud på scenen, hvilket jeg syntes var utrolig skønt. Så kameraet stod på stativ og jeg lavede det selv. Første udgave rimelig straight, anden lidt mere energisk og pulserende og sidste bud i helt nær, storrygende og 'Brother Where Art Thou'-stil. Super sjov opgave at prøve at løse.

Kan du afsløre, hvilken rolle du skal spille?

Jeg spiller rollen som Kaptain Kris.

Er det starten på en stor international karriere for dig?

Starten var tv-serierne 'Last Kingdom', 'Crossing lines' og 'Home Fires'. De har bragt mig ud på det internationale marked, men Luc's film er den første udenlandske film, jeg har lavet, og absolut også et af de største sets, jeg har arbejdet på.  

Hvilke andre internationale filmfolk kunne du godt tænke dig at arbejde sammen med?  

Jeg har ikke ønsker på den måde, men jeg elsker historier om det ensomme menneske, og mine ønsker ligger op af de filmfolk, der skaber disse historier. I bund og grund handler det om historien, og det er de bedste af dem, jeg gerne vil ud og lave.

Er du den nye Mads Mikkelsen?

Mads Mikkelsen er Mads Mikkelsen. Jeg er Alexandre Willaume. Hahahaha. Nej, jeg ved bare, at jeg nyder mit arbejde, og lige nu er jeg så forbandet heldig, at jeg har udvidet min arbejdsplads med flere tusinde procent.

Hvad er status? Er I gået i gang med at optage?

Jeg har overstået mine optagelser, og filmen er skudt færdig i midt juni 2016. 

Hvordan er det at arbejde sammen med Luc Besson?

Luc er en bestemt herre. Første dag jeg filmede, var jeg overbevist om, at han hadede mig. Hahahaha. Men så fandt jeg ud af, at der bare var en lidt spids tone på settet, fordi optagelserne lige var gået i gang et par dage forinden. Det blev lettere senere, men jeg kunne godt mærke, at dette er en film med et budget på 180 millioner dollars, så presset var lidt større og tålmodigheden mindre. Flere fra crewet spurgte mig bagefter, om jeg nogensinde ville arbejde med denne instruktør igen og fanme ja! Men nu ved jeg hvilke spørgsmål, der skal stilles på forhånd. Hahahaha.

Valerian and the City of a Thousand Planets får dansk premiere den 20. juli 2017.