Danmarks svar på Black Swan?

Danica Curcic er Darling
Billede
(© Marek Septimus Wieser)

Zentropa har påbegyndt indspilningerne af filmen Darling, der har Danica Curcic i titelrollen samt Gustaf Skarsgård, Ulrich Thomsen, Astrid Grarup Elbo og Solbjørg Højfeldt i de øvrige bærende roller.

Filmen handler om den dygtige balletdanser Darling, der rejser med sin mand, koreografen Frans, hjem til København for at spille hovedrollen i Det Kongelige Teaters opsætning af Giselle. Men ulykken indtræffer, da Darling falder om med smerter og en knust balletkarriere.

Frans, der aldrig har arbejdet uden Darling, må nu finde en ny danser til at spille Giselle, og valget falder på den purunge Polly. I takt med, at Polly begynder at folde sig ud som Giselle, smuldrer Darlings verden.

Plottet kan minde lidt om den amerikanske Black Swan, hvor jalousi mellem balletdansere også er omdrejningspunktet. Den danske pendant handler ifølge pressemeddelelsen dog også om at turde rejse sig igen, efter alt synes at være forbi.

Danica Curcic, kendt fra bl.a. Fasandræberne, får sin største filmrolle som titelkarakteren. Rutinerede Kim Fupz Aakeson har skrevet manuskriptet, og Birgitte Stærmose (Værelse 304) instruerer.

Darling får premiere den 27. april 2017.