Adam Driver i Don Quixote-film?

Filmatisering på rette spor
Billede
(© This Is Where I Leave You/Warner Bros.)

CANNES. Ifølge branchebladet Screen International har Adam Driver fået den ene hovedrolle i ’The Man Who Killed Don Quixote’, der måske endelig bliver til noget.

Siden 1998 har Terry Gilliam forsøgt at filmatisere Cervantes' verdensberømte roman om den selvbestaltede ridder, der har læst lidt for mange bøger om ridderlige gerninger og prinsesser i nød.

Produktionen startede for 16 år siden. Jean Rochefort spillede Don Quixote, og Johnny Depp spillede en moderne mand, der sendes tilbage til 1600-tallets Spanien. Men alt gik galt, og det eneste, der kom ud af strabadserne, var ’Lost in La Mancha’ - en dokumentar om filmens skæbne.  

Nu kommer Adam Driver tilsyneladende til at erstatte Johnny Depp, imens Michael Palin har overtaget rollen som Quixote. Det betyder også, at Jack O'Connell og John Hurt, der tidligere har været på tale til rollerne, er ude af billedet. 

Driver forventes i øvrigt at ankomme til Cannes i løbet af festivalen pga. sin rolle i Jim Jarmusch-filmen, 'Paterson', der deltager i hovedkonkurrencen.

Hvis alt går som planlagt, starter optagelserne af ’The Man Who Killed Don Quixote’ til efteråret. Vi krydser fingre!