Cookie- og Privatlivspolitik
2 filmatiseringer af Den lille havfrue på vej

2 filmatiseringer af Den lille havfrue på vej

Disney vs Universal

Stem op!
305
Stem ned!
0
(reset)

H.C. Andersens eventyr om den lille havfrue er brændvarmt materiale i Hollywood. Universal Pictures har en filmatisering på vej, og ifølge Deadline melder Disney sig nu også på banen.

Som bekendt stod Mickey Mouse-huset allerede bag en tegnefilmversion af eventyret i 1989, og det er denne fortolkning, Disney vil genskabe - dog med rigtige mennesker i stil med Junglebogen.

Deadline understreger, at intet er blevet officielt meldt ud, og filmmediet taler om hvisken i krogene frem for konkrete udtalelser. Men set i lyset af, at Disney efter dagens premiere på Alice i Eventyrland 2 har mindst 17 genindspilninger af deres klassiske tegnefilm på vej, ville det ikke overraske nogen, at de også skulle kaste sig over fortællingen om Ariel, hendes elskede Eric og havheksen Ursula.

Hvis filmselskabet vælger at gå videre med idéen, skal de konkurrere mod Universals version af den danske forfatters historie, der har Chloë Grace Moretz i hovedrollen som benløs heltinde. Den relativt uprøvede Rebecca Thomas instruerer, og filmen skrives af veteranen Richard Curtis (Love Actually).

Ingen af de to havfruefilm har premieredatoer tilknyttet endnu.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lisbeth P.

Please, Disney - lav jeres egen version!
Jeg er så spændt på en 'rigtig' udgave af Den Lille Havfrue, men idéen om at den eneste udgave vi får er med Chloë Grace Moretz i hovedrollen kan jeg næsten ikke have med at gøre... Hun har konstant pout og er mere 'derpy' at se på, af mangel på et bedre ord, end jeg forestiller mig Ariel.

Marianne

Mon noget filmselskab har mod til at filmatisere en version, der er tro mod slutningen i H. C. Andersens historie?

Lisbeth P.

Det tror jeg virkelig ikke vi skal regne med. Disney har ændret rigtig mange af historierne til deres film i forhold til det originale source material, og det har de af en grund. Mange af historierne er virkelig hårde og ville ikke sælge særlig godt som film uden lige at ryge igennem 'Hollywood-maskinen' ;)

I Den Lille Havfrue kan havfruen ikke få prinsen og skal dolke ham I hjertet eller blive til havskum. I Klokkeren fra Notre Dame bliver Esmerelda hængt af Frollo (mens han står og griner), fordi hun ikke vil have ham. Det er nogle barske historier at filmatisere i deres originale form.

Marianne

Jeg har skam ingen illusioner om, at Disney ville turde vise de barske realiteter.

Jacob

... når man ser på hvad de omsætter for, så er det ikke mærkeligt at flere byder ind på samme historie.

Sofie Kodal

Jeg hepper på disney.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Den største bekymring er helt klart brugen af CGI-effekter, som alle film i dag mere eller mindre er smovset ind i.

15 timer siden
jesperuser/104646
jesperuser/104646

Han instruerede den første film - og ved fiaskoen "Forever" var det ikke ham som instruerede. Så glæder mig til at se resultatet her :D

20 timer siden
Marianne Kirkovics

Billy Elliot er en smuk feel good film, om en drengs mod og kamp for at gøre noget helt anderledens end man ville forvente af en dreng fra den enge

1 dag siden
Jens Peteruser/393169
Jens Peteruser/393169

Elsker gode danske dramaer og Jesper Christensen

1 dag siden
VIPER

Sarah Connor, love ya' style!
-Håber filmen holder!

2 dage siden

Aktive debatter