Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: Disneys kommende genindspilninger

Guide: Disneys kommende genindspilninger

Over 15 film er på vej!

Stem op!
768
Stem ned!
0
(reset)

Disney er i fuld gang med at genindspille flere af deres egne, klassiske tegnefilm i live action-udgaver. Vi har derfor samlet alt nyt om de kommende film i en nyhed, der løbende opdateres.

Og det er med at holde tungen lige i munden, for Disney er oppe på intet mindre end i hvert fald 15 kommende projekter.

Premiere i 2020:

Mulan
Disney har købt et manuskript af Elizabeth Martin og Lauren Hynek om den kinesiske pige, der forklæder sig som mandlig kriger for at kæmpe for sit land. Det er ikke første gang, at historien om Mulan laves med rigtige skuespillere. I Kina udkom filmen 'Mulan: Rise of a Warrior' i 2009, men den nye film skal dog forventes at blive mere a la tegnefilmen fra 1998. Det bliver den kinesiske Liu Yifei, som skal spille Mulan i genindspilningen. På rollelisten finder vi ydereligere en række kinesisk films stærkeste navne som Donnie Yen, Jet Li og Li Gong

'Mulan' har dansk premiere d. 26. marts 2020

DisneyCruella
Skurken fra tegnefilmen '101 Dalmatinere', der allerede er blevet lavet med rigtige skuespillere to gange, får sin egen film, der bliver en forhistorie. Emma Stone overtager rollen fra Glenn Close som den pels-besatte hundetyv Cruella de Vil, og filmens handling vil ligesom Maleficent tage udgangspunkt i karakterens unge dage med fokus på, hvorfor hun blev ond. Emma Thompson kommer også til at optræde i filmen, men som hvem er endnu uvidst. 

'Cruella' har dansk premiere den 25. december 2020.

Afventer premieredato:

Walt Disney PicturesDen lille havfrue
Ligesom Skønheden og Udyret vil live action-genindspilningen af 'Den lille havfrue' indeholde en blanding af de allerede kendte sange samt nye numre af Alan Menken, der stod bag musikken til den oprindelige film. Sangerinden Halle Bailey indtager titelrollen som Ariel, mens Jacob Tremblay og Awkwafina skallægge stemme til henholdsvis fisken Tumle og mågen Skralde. Havheksen Ursula skal spilles af Melissa McCarthy. Lin-Manuel Miranda rygtes at skulle skrive musikken med Menken og producere.


Klokkeren fra Notré Dame
Den mere dystre fortælling om den varmhjertede, pukkelryggede klokker Quasimodo får en genindspilning med både gamle og nye sange baseret på en manuskript af David Henry Hwang og med producer Josh Gad rygtet til at spille klokkeren.

Peter Pan
Instruktøren bag Peter og dragen, David Lowery, skal prøve kræfter med den elskede fortælling om den evige dreng og hans nemesis Kaptajn Klo. Den klassiske tegnefilm har allerede adskillige live-action-genindspildninger på bagen, men dette bliver første gang, at Disney selv tager roret. Jim Whittaker, der også stod bag Disneys Et spring i tiden, skal producere filmen. 

Oliver Twist
Denne hører til de lidt mere sære af slagsen. Ice Cube skal spille Fagin og producere en ny hiphop-version af Charles Dickens' klassiske 'Oliver Twist', som Disney tidligere fortolkede i Oliver & Co.


Pinocchio

Manuskriptet til den levende trædukkes filmatisering var i færd med at skrives af Chris Weitz (Det Gyldne Kompas) og Peter Hegdes (About a Boy), men som det seneste er Jack Thorne, nok mest kendt for 'Harry Potter og det forbandede barn', trådt til i stedet. Det nyeste er dog, at Robert Zemeckis (Forrest Gump) står for instruktionen og skriver manus med Weitz, men lad os nu se, hvor det hele ender. Tom Hanks er på tale til at spille rollen som dukkemageren Gepetti. To yderligere Pinocchio-film har været under udvikling: en med Robert Downey Jr., der fokuserer på trædukkens skaber, Gepetto, og en stop motion-film af Guillermo del Toro. Sidstnævnte er dog pt. gået i stampe. 

James and the Giant Peach
Langt de fleste genindspilninger er af klassiske tegnefilm, men 'James and the Giant Peach' er stop-motion, og selvom originalen havde begrænset succes i 1996, holder det ikke Disney tilbage fra at prøve igen med rigtige mennesker. Den Oscar-nominerede forfatter Nick Hornby skal skrive manus. En tegnefilm over samme historie, ved navn 'Gigantic', blev aflyst, så filmstudiet kan satse mere på denne version.

Prince Charming
Prinsen på den hvide hest, som man kender ham på dansk, skal være omdrejningspunktet i en ny film. Ifølge rygterne bliver der dog ikke tale om en specifik karakter, fx prinsen fra 'Askepot', men derimod en nyfortolkning af hele ideen om Prince Charming. Producenterne bag Skønheden og Udyret er tilknyttet projektet. Filmen skal instrueres af Stephen Chbosky, som tidligere bl.a. har stået bag The Perks of Being a Wallflower.


Tinker Bell

Peter Pans gode ven og hjælper, Klokkeblomst, har opnået fornyet succes i en række solofilm, som Disney nu vil overføre til "den virkelige verden". Reese Witherspoon skal spille hovedrollen og producere filmen, der skrives af Victoria Strouse, som også har arbejdet på Pixars animationsfilm Find Dory, efterfølgeren til Find Nemo.

Junglebogen 2
Succesen fra den første genindspilning af Junglebogen betød, at der allerede kort tid efter premiere blev annonceret en fortsættelse til eventyret om jungledrengen Mowgli. Jon Favreau, som er instruktør på genindspilningen af 'Løvernes Konge', skal også instruere 'Junglebogen 2' med Justin Marks som tilbagevendende manuskriptforfatter. Denne skal ikke forveksles med Andy Serkis' filmatisering af historien om Mowgli, Jungle Book: Origins, med bl.a. Christian Bale og Benedict Cumberbatch. Filmen kommer eftersigende til at dykke endnu længere ned i det originale værk af Rudyard Kipling og drage på kasserede idéer fra tegnefilmen i 1967. 

Walt Disney PicturesRose Red
Disney vil kombinere Grimms eventyr ’Snehvid og Rosenrød’ med selskabets egen klassiske historie om Snehvide i en live action-version med titlen ’Rose Red’. Filmen følger Rose Red, som forsøger at vække sin søster, der har spist et forgiftet æble. Manuskriptet skrives af Evan Daugherty, der også skrev Snow White and The Huntsman, og Justin Merz. Der er rygter om, at Disney forsøger at få Brie Larson i titelrollen. 

Night on Bald Mountain
Dracula Untold-forfatterne Matt Sazama og Burk Sharpless er hyret til at forvandle den ca. 11 minutter lange Fantasia-sekvens til en dyster historie i spillefilmslængde. En del af filmen kommer til at fokusere på baggrundshistorien for det mørke bevingede monster Chernabog, der spreder uhygge fra sit bjerg.

Lilo and Stitch
Det desktruktive, blå rummonster og hans umage bedste ven Lilo får sin helt egen live-action/CGI-genindspildning. Filmen skal skrives af Mike Van Waes, der mest har befærdet sig inden for gyser-genren som bl.a. 'The Conjuring' spin-off'et 'The Crooked Man'. 

Bambi
Klassikeren fra 1942 om dådyret Bambi, kaninen Stampe og de andre dyr fra skoven skal genindspilles med Geneva Robertson-Dworet og Lindsey Beer som manuskriptforfattere og Chris og Paul Weitz som producere. Meget mere ved vi ikke på nuværende tidspunkt.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Vakse Viggo

Til Disney.
Start forfra. Og lav nogle originale film.

Putte

Jeg glæder mig til at se dem alle sammen. :D

Mere Disney. Kom kom kom.. Weeee. :D

Niclas Dalby

Undskyld mig, men jeg forstår ikke helt de, der allerede nu siger, de ikke vil se nogle af ovenstående film (Muligvis fordi det føles som en pengemaskine, der ikke tænker på andet end overskud?).

Der er da helt klart en del af filmene på listen, jeg også rynker på næsen af, film som: Night on Bald Mountain, Rose Red, Maleficent 2 (Den første var virkelig ikke god), Oliver Twist og flere, men sandheden er jo, at folk netop gerne vil se disse genindspilninger: The Jungle Book formåede jo at skrabe næsten 1 mia. dollars sammen, Malecifent 760 mio. og Cinderella 540 mio. dollars - dette er alt sammen tal store nok til at få et studie som Disney til at lave flere og hvorfor skulle de ikke det; Det er trods alt en forretning, der hele tiden skal have overskud.

Jovist, jeg vil da også gerne se flere originale film i fremtiden, men at brokke sig over ovenstående film allerede før man har set noget til dem går altså over mit hoved.
The Jungle Book har pt. en score på 7,5 på IMDB og en Rottentomatoescore på 95 fra kritikere og 86 fra almindelige seere; Filmen var en bragende succes og med Favreau ved roret af eksempelvis den kommende The Lion King film kan jeg da ikke vente med at se, hvad det bliver til.

Jeg er enig i at Disney muligvis har gabt over mere end de kan synke på nuværende tidspunkt; 19 film er alligevel en del og de er da godt klar over, at det slet ikke er alle, der kommer til at indskrabe 1 mia. dollars: Film som The Lion King og Alladin har en mulig chance, men jeg ser da meget frem til hvad de finder på med Pinocchio og Dumbo.

Jeg forstår udmærket at folk har en forkærlighed til de klassiske disney-animerede film; Jeg har også set dem alle og ejer dem på blu-ray, men jeg må stadig indrømme, at jeg virkelig nød min tid med The Jungle Book og højest sandsynlig også kommer til det med The Lion King og flere.

Vi kan ikke gøre andet end at se tiden an; Hvis film som evt. The Lion King, Alladin og flere af de store virkelig ikke får gode anmeldelser og ikke indtjener nok penge, så er jeg da heller ikke sikker på alle ovenstående projekter bliver ved.

Henrik Vinther

Jeg skal som udgangspunkt ikke se en eneste af dem. Synes det er synd at Disney er blevet så sequel/remake fikserede. Med deres Marvel og Star Wars serier og nu alle deres gamle klassikerer også. Det hele handler bare om at maksimere profit og tage så få chancer som muligt.
Flere af de andre store studio har dedikerede kunst/indiefilm afdelinger som Fox Searlight Pictures (20th Century Fox), Focus Features (Universal) og Sony Picture Classics (Sony). Og selv de som ikke har (f.eks. Warner Bros. og Paramount) satser stadig mere på originale film end Disney gør.

Men man må jo sige det har virket for Disney. De har nu klart den største markedsandel. De kan grine hele vejen ned til banken, og så kan de jo være ligeglade med om deres film skaber nogen vedvarende værdi for deres publikum.

DJT

"Synes det er synd at Disney er blevet så sequel/remake fikserede."
De originale Dracula/Frankenstein/Creature From the Black Lagoon havde også sequels og Dracula og Frankenstein er blevet genindspillet ad nauseam, så det er ikke noget nyt, Disney er ikke de eneste der har gjort det.

"Flere af de andre store studio har dedikerede kunst/indiefilm afdelinger som Fox Searlight Pictures (20th Century Fox), Focus Features (Universal) og Sony Picture Classics (Sony). Og selv de som ikke har (f.eks. Warner Bros. og Paramount) satser stadig mere på originale film end Disney gør."
Disney distribuerede bl.a. The Straight Story af David Lynch.

Så er ikke helt sikker på, hvorfor al din galde går udover Disney?

Henrik Vinther

De andre selvskaber er desværre også begyndt at efterligne Disney forretningsmodel med 'shared universe' og remakes, dog satser de stadig mere på originalt indhold end Disney lader det til.

The Straight Story er næsten 20 år gammel, håber ikke det er dit bedste eksempel. Dengang var Disney et helt andet firma end i dag

Ann-Britt

Der er flere som jeg ser frem til at se i biografen.
Spændende projekter.

Laurauser/906212

Jeg er ret sikker på at Mary Poppins ikke er en genindspilning, men en 2er. Tager udgangspunkt i en af de næste bøger og ikke den samme bog som den fra filmen fra 60erne, jeg forstår ikke for den bliver ved med at blive kaldt en genindspilning?

Maxuser/577644

Uha ja, selv om jeg har et åbent sind omkring "remakes" så har jeg svært ved at se hvordan det kan gå godt. Se bare den første på listen Alladin .. hvordan klarer de den uden Robin Williams holdt den film oppe med sit enorme talent.

Også lidt nervøs over at der skal være rigtige skuespillere indblandet for det går ikke altid så godt som med Maleficent, f.eks. Oz hvor den animerede abe og dukke nærmest overtager filmen og får skuespillerene til at fremstå dårligt (og så hjælper det ikke at de overspiller samtidigt).

Utroligt at Disney ikke kan finde på nye historier, især når Pixar og alle mulig andre godt kan finde ud af det. Tag f.eks. Leap! aka Ballerina (2016) som beviser at et mindre fransk firma med et langt mindre budget sagtens kan lave en ægte energisk "disney princesse" animation i absolut samme høje kvalitet og underholdning. Man må undre sig over at så god en animation og med en efterspørgsel på størrelse med Frost/Frozen ikke er kommet til Danmark endnu. Men måske er det også bedst, for et lille land som os har slet ikke råd til at betale for alle de psyklog timer på knuste pigedrømme og forstuvede ankler som det ville forårsage. I mellem tiden må vi så krydse fingre om at Grusomme 3 og Biler 3 ikke bliver for tamme.

Horsi

Jeg skal ikke se nogle af dem. Gider simpelthen ikke det remake tog der kører lige nu. Her er i stedet to forslag til film jeg ville gide at se.

Snehvide og Rosenrød i en HÅNDTEGNET animeret version som kun omhandler det eventyr og ikke kobler det sammen med Snehvide.
En fortsættelse også håndtegnet til Den Store Muse Detektiv. Den første film er desværre stærkt undervurderet, den fortjener meget mere anerkendelse end den har. Når man ser den, er det tydeligt at Basil lige er begyndt på en ny sag som filmen slutter. Med den rigtige form for skrivning, ville det være helt fantastisk.

Det er to film jeg ville være helt vild med at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Bjarke Friis Kristensen

Mange tak for din kommentar :) Vi har lige klargjort tallene i artiklen. Så tak igen for at holde os til ilden. Mvh. Bjarke, kino.dk

5 timer siden
Bjarke Friis Kristensen

Mange tak for din kommentar :) Vi har lige klargjort tallene i artiklen. Så tak igen for at holde os til ilden. Mvh. Bjarke, kino.dk

5 timer siden
Carl
God

Dygtig skuespiller!

6 timer siden
Carl

Har ventet længe på denne dag!

6 timer siden
Kim
Kim

Det er hverken "nogensinde" eller "1951-2020". Listen er baseret på salget af billetter til danske film i perioden 1976-2020.

1 dag siden

Aktive debatter