Cookie- og Privatlivspolitik
Overblik: Disney har 15 genindspilninger på vej

Overblik: Disney har 15 genindspilninger på vej

Fra 'Den lille havfrue' til 'Bambi'

Stem op!
780
Stem ned!
0
(reset)

Disney er fortsat i fuld gang med at genindspille flere af deres egne klassiske tegnefilm i live action-udgaver. Det seneste skud på stammen er Pinocchio, der for nyligt havde premiere på Disney+.

Det stopper dog ikke der. Vi har således samlet alt nyt om de kommende film i én enkelt artikel. Det er med at holde tungen lige i munden, for Disney har intet mindre end i hvert fald 15 kommende projekter på vej.

The Little Mermaid / Disney

Den lille havfrue

Ligesom Skønheden og Udyret vil live action-genindspilningen af 'Den lille havfrue' indeholde en blanding af de allerede kendte sange samt nye numre af Alan Menken, der stod bag musikken til den oprindelige film.

Sangerinde og skuespiller Halle Bailey indtager titelrollen som Ariel, mens Jacob Tremblay og Awkwafina skal lægge stemme til henholdsvis fisken Tumle og mågen Skralde. Havheksen Ursula skal spilles af Melissa McCarthy.

Lin-Manuel Miranda skriver den nye musik i samarbejde med Menken.

'Den lille havfrue' får premiere den 25. maj 2023.

 Pan & Wendy / Disney

Peter Pan & Wendy

Den visionære instruktør bag Peter og dragen og eventyrfilmen The Green Knight - David Lowery - skal prøve kræfter med den elskede fortælling om den evige dreng og hans nemesis Kaptajn Klo, der skal spilles af henholdsvis Alexander Molony og Jude Law.

Den klassiske tegnefilm har allerede adskillige live-action-genindspildninger på bagen, men dette bliver første gang, at Disney selv tager roret.

’Peter Pan & Wendy’ forventes at få premiere på Disney+ i 2023.

 Løvernes Konge / Disney

Mufasa: The Lion King

Disneys succesrige 2019-genindspilning af Løvernes Konge får nu en forgænger, en såkaldt prequel.

Den Oscar-vindende instruktør Barry Jenkins (Moonlight) vil stå i spidsen for opfølgningen, der vil vise, hvordan Simbas far Mufasa blev konge.

Rafiki, Timon og Pumba vil fungere som fortællere i den nye historie.

’Mufasa: The Lion King’ forventes at få premiere i 2024.

 Snehvide / Disney

Snehvide

Disneys første animerede filmklassiker får såmænd også en genindspilning.

Marc Webb (The Amazing Spider-Man) instruerer den kommende filmatisering. West Side Story-stjernen Rachel Zegler skal spille den ikoniske Disney-prinsesse, mens selveste Wonder Woman, Gal Gadot, påtager sig rollen som hendes stedmor, den onde dronning.

Filmen vil have ny musik fra Benj Pasek og Justin Paul, som skrev sangene til The Greatest Showman og La La Land.

’Snehvide’ forventes at få premiere i 2024.

 LILO & STITCH / Disney

Lilo & Stitch

Forude venter også en live actin-filmatisering af animatinosfilmen om Disney-makkerparret Lilo & Stitch fra 2002.

Filmen er sat til at lande på et tidspunkt i 2024, men har været på tegnebrættet i allerede en god håndfuld år.

KLOKKEREN FRA NOTRE DAME / Disney

Klokkeren fra Notre Dame

Den dystre fortælling om den hjertevarme, pukkelryggede klokker Quasimodo får en genindspilning med både gamle og nye sange, det baseret på et manuskript af David Henry Hwang og med Josh Gad som producer.

Ifølge Deadline, vil live-action-filmen både være en filmatisering af Disney-filmen fra 1996 samt Victor Hugo-romanen.

Det er endnu uklart, hvorvidt genindspilningen vil få premiere direkte på Disney+ eller får en biografudgivelse.

Aladdin / Disney

Aladdin 2

Efter Guy Ritchies genindspilning af 90'er-klassikeren Aladdin tjente over en milliard dollars på verdensplan i 2019, er det naturligt, at man hos Disney gerne vil fortsætte succesen med en efterfølger.

Filmen er dog endnu ikke offentliggjort af Disney, men produceren på den første film, Dan Lin fortalte til Insider allerede tilbage i 2019, at de arbejder på en ny historie.

Disney har allerede lavet to populære efterfølgere til den oprindelige tegnefilm, nemlig 'Jafar vender tilbage' og 'Aladdin og de Fyrretyve Røvere', der begge udkom direkte på dvd. Dog skulle den nye film ikke basere sig på nogen af dem, men i stedet fortælle en helt ny og original historie.

Will Smiths Oscar-skandale har dog formentlig sat projektet på midlertidigt standbye.

Aladdin / Disney

Aladdin-spinoff om Prins Anders

Udover den førnævnte efterfølger, er der også et andet projekt i gang, som udspringer af Aladdin-filmen fra 2019.

Sidekarakteren Prins Anders vil nemlig også få sin helt egen film på Disney+. Anders dukker op i filmen som en prins, der er kommet langvejsfra for at bejle til Prinsesse Jasmin, hvilket mildest talt ikke går, som han havde håbet.

Vi ved ikke meget om projektet endnu, andet end at Billy Magnussen skulle vende tilbage i rollen, mens filmen ikke kommer til at fungere som en decideret efterfølger til hittet fra 2019.

I maj 2022 bekræftede skuespiller, at projektet fortsat var på vej - og at manuskriptet var ved at blive færdigsskrevet.

Robin Hood / Disney

Robin Hood

Historien om den fredløse bueskytte, der tager fra de rige og giver til de fattige, er blevet filmatiseret utallige gange.

I 1973 lavede Disney deres egen tegnede version med det twist, at alle karaktererne blev bragt til live i form af forskellige dyr.

Nu vil Disney lave en genindspilning af 1973-versionen, som vil være en blanding af live-action og animerede antropomorfe dyr. Filmen vil få premiere på Disney+, mens Carlos Lopez Estrada (Raya og den sidste drage) rygtes til at instruere.

Herkules /Disney

Herkules

En live-action-version af tegnefilmen om sønnen af Zeus fra 1997 er lige nu i produktion med Guy Ritchie ved roret, der som bekendt også var instruktør på Aladdin fra 2019.

Filmen bliver produceret af firmaet AGBO, som er ejet af Anthony og Joe Russo, der bl.a. stod bag Avengers: Endgame. Russo-brødrene har udtalt, at filmen vil blive en moderne genfortolkning af det animerede hit, som stadig vil tage meget inspiration fra originalen.

Vi kender fortsat hverken cast eller hvorvidt filmen vil blive en musical i tråd med den oprindelige udgave. Men efter Ariana Grande fremførte en seksdelt solo-harmoni af hittet "I Won't Say I'm In Love" i 2020, er mange fans på internettet blevet enige om, at hun ville være den perfekte til at spille Megara.

 Sværdet i stenen / Disney

Sværdet i stenen

Game of Thrones-manuskriptforfatteren Bryan Cogman er blevet ansat til at sammensætte drejebogen til eventyret om Arthur og Merlin, der dog næppe får helt så meget sex og vold som den populære fantasy-serie.

Disneys originale tegnefilm fra 1963 er løst baseret på en bog af T.H. White om den unge Arthurs eventyr, før han bliver engelsk konge.

Den nye film instrueres af Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later) og vil få premiere på Disney+.

Bambi / Disney

Bambi

Klassikeren fra 1942 om dådyret Bambi, kaninen Stampe og alle de andre dyr fra skoven skal genindspilles med Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) og Lindsey Beer (Chaos Walking) som manuskriptforfattere.

Der vil ikke være tale om et rigtigt dådyr, kanin eller stinkdyr, men karaktererne vil blive animeret på en fotorealistisk måde, som vi også så det i Løvernes Konge fra 2019.

Junglebogen / Disney

Junglebogen 2

Succesen fra den første genindspilning af Junglebogen betød, at der allerede kort tid efter premieren blev annonceret en fortsættelse til eventyret om jungledrengen Mowgli. 

Jon Favreau, som var instruktør på den første samt genindspilningen af Løvernes Konge, forventes også at skulle instruere 'Junglebogen 2' med Justin Marks som tilbagevendende manuskriptforfatter.

Filmen kommer eftersigende til at dykke endnu længere ned i det originale værk af Rudyard Kipling og trække på kasserede idéer fra tegnefilmen fra 1967. Det vil dermed ikke være en genindspilning af den animerede efterfølger fra 2003.

 Jimmy og den store fersken / Disney

Jimmy og den store fersken

Langt de fleste af Disneys genindspilninger er af klassiske tegnefilm, men den oprindelige Jimmy og den store fersken er faktisk stop-motion. Men selvom originalen havde begrænset succes i 1996, holder det altså ikke Disney tilbage fra at lave et reboot af filmen.

Den Oscar-nominerede forfatter Nick Hornby skal skrive manus. Der var desuden også tegnefilm over samme historie ved navn 'Gigantic' på vej, men den er dog nu aflyst, så Disney kan satse mere på denne version.

 Klokkeblomst / Disney

Klokkeblomst
Peter Pans gode veninde og hjælper, Klokkeblomst, opnåede fornyet succes i starten af 10'erne i en række solofilm, som Disney nu vil overføre til "den virkelige verden". 

Reese Witherspoon skal spille hovedrollen og producere filmen, der skrives af Victoria Strouse, som også har arbejdet på Pixars animationsfilm Find Dory - efterfølgeren til Find Nemo.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Vakse Viggo

Til Disney.
Start forfra. Og lav nogle originale film.

Putte

Jeg glæder mig til at se dem alle sammen. :D

Mere Disney. Kom kom kom.. Weeee. :D

Niclas Dalby

Undskyld mig, men jeg forstår ikke helt de, der allerede nu siger, de ikke vil se nogle af ovenstående film (Muligvis fordi det føles som en pengemaskine, der ikke tænker på andet end overskud?).

Der er da helt klart en del af filmene på listen, jeg også rynker på næsen af, film som: Night on Bald Mountain, Rose Red, Maleficent 2 (Den første var virkelig ikke god), Oliver Twist og flere, men sandheden er jo, at folk netop gerne vil se disse genindspilninger: The Jungle Book formåede jo at skrabe næsten 1 mia. dollars sammen, Malecifent 760 mio. og Cinderella 540 mio. dollars - dette er alt sammen tal store nok til at få et studie som Disney til at lave flere og hvorfor skulle de ikke det; Det er trods alt en forretning, der hele tiden skal have overskud.

Jovist, jeg vil da også gerne se flere originale film i fremtiden, men at brokke sig over ovenstående film allerede før man har set noget til dem går altså over mit hoved.
The Jungle Book har pt. en score på 7,5 på IMDB og en Rottentomatoescore på 95 fra kritikere og 86 fra almindelige seere; Filmen var en bragende succes og med Favreau ved roret af eksempelvis den kommende The Lion King film kan jeg da ikke vente med at se, hvad det bliver til.

Jeg er enig i at Disney muligvis har gabt over mere end de kan synke på nuværende tidspunkt; 19 film er alligevel en del og de er da godt klar over, at det slet ikke er alle, der kommer til at indskrabe 1 mia. dollars: Film som The Lion King og Alladin har en mulig chance, men jeg ser da meget frem til hvad de finder på med Pinocchio og Dumbo.

Jeg forstår udmærket at folk har en forkærlighed til de klassiske disney-animerede film; Jeg har også set dem alle og ejer dem på blu-ray, men jeg må stadig indrømme, at jeg virkelig nød min tid med The Jungle Book og højest sandsynlig også kommer til det med The Lion King og flere.

Vi kan ikke gøre andet end at se tiden an; Hvis film som evt. The Lion King, Alladin og flere af de store virkelig ikke får gode anmeldelser og ikke indtjener nok penge, så er jeg da heller ikke sikker på alle ovenstående projekter bliver ved.

Henrik Vinther

Jeg skal som udgangspunkt ikke se en eneste af dem. Synes det er synd at Disney er blevet så sequel/remake fikserede. Med deres Marvel og Star Wars serier og nu alle deres gamle klassikerer også. Det hele handler bare om at maksimere profit og tage så få chancer som muligt.
Flere af de andre store studio har dedikerede kunst/indiefilm afdelinger som Fox Searlight Pictures (20th Century Fox), Focus Features (Universal) og Sony Picture Classics (Sony). Og selv de som ikke har (f.eks. Warner Bros. og Paramount) satser stadig mere på originale film end Disney gør.

Men man må jo sige det har virket for Disney. De har nu klart den største markedsandel. De kan grine hele vejen ned til banken, og så kan de jo være ligeglade med om deres film skaber nogen vedvarende værdi for deres publikum.

DJT

"Synes det er synd at Disney er blevet så sequel/remake fikserede."
De originale Dracula/Frankenstein/Creature From the Black Lagoon havde også sequels og Dracula og Frankenstein er blevet genindspillet ad nauseam, så det er ikke noget nyt, Disney er ikke de eneste der har gjort det.

"Flere af de andre store studio har dedikerede kunst/indiefilm afdelinger som Fox Searlight Pictures (20th Century Fox), Focus Features (Universal) og Sony Picture Classics (Sony). Og selv de som ikke har (f.eks. Warner Bros. og Paramount) satser stadig mere på originale film end Disney gør."
Disney distribuerede bl.a. The Straight Story af David Lynch.

Så er ikke helt sikker på, hvorfor al din galde går udover Disney?

Henrik Vinther

De andre selvskaber er desværre også begyndt at efterligne Disney forretningsmodel med 'shared universe' og remakes, dog satser de stadig mere på originalt indhold end Disney lader det til.

The Straight Story er næsten 20 år gammel, håber ikke det er dit bedste eksempel. Dengang var Disney et helt andet firma end i dag

Ann-Britt

Der er flere som jeg ser frem til at se i biografen.
Spændende projekter.

Laurauser/906212

Jeg er ret sikker på at Mary Poppins ikke er en genindspilning, men en 2er. Tager udgangspunkt i en af de næste bøger og ikke den samme bog som den fra filmen fra 60erne, jeg forstår ikke for den bliver ved med at blive kaldt en genindspilning?

Aslanuser/577644

Uha ja, selv om jeg har et åbent sind omkring "remakes" så har jeg svært ved at se hvordan det kan gå godt. Se bare den første på listen Alladin .. hvordan klarer de den uden Robin Williams holdt den film oppe med sit enorme talent.

Også lidt nervøs over at der skal være rigtige skuespillere indblandet for det går ikke altid så godt som med Maleficent, f.eks. Oz hvor den animerede abe og dukke nærmest overtager filmen og får skuespillerene til at fremstå dårligt (og så hjælper det ikke at de overspiller samtidigt).

Utroligt at Disney ikke kan finde på nye historier, især når Pixar og alle mulig andre godt kan finde ud af det. Tag f.eks. Leap! aka Ballerina (2016) som beviser at et mindre fransk firma med et langt mindre budget sagtens kan lave en ægte energisk "disney princesse" animation i absolut samme høje kvalitet og underholdning. Man må undre sig over at så god en animation og med en efterspørgsel på størrelse med Frost/Frozen ikke er kommet til Danmark endnu. Men måske er det også bedst, for et lille land som os har slet ikke råd til at betale for alle de psyklog timer på knuste pigedrømme og forstuvede ankler som det ville forårsage. I mellem tiden må vi så krydse fingre om at Grusomme 3 og Biler 3 ikke bliver for tamme.

Horsi

Jeg skal ikke se nogle af dem. Gider simpelthen ikke det remake tog der kører lige nu. Her er i stedet to forslag til film jeg ville gide at se.

Snehvide og Rosenrød i en HÅNDTEGNET animeret version som kun omhandler det eventyr og ikke kobler det sammen med Snehvide.
En fortsættelse også håndtegnet til Den Store Muse Detektiv. Den første film er desværre stærkt undervurderet, den fortjener meget mere anerkendelse end den har. Når man ser den, er det tydeligt at Basil lige er begyndt på en ny sag som filmen slutter. Med den rigtige form for skrivning, ville det være helt fantastisk.

Det er to film jeg ville være helt vild med at se.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.