Cookie- og Privatlivspolitik

11 x Sherlock Holmes

1 mesterdetektiv. 11 skuespillere.

Stem op!
725
Stem ned!
0
(reset)

I dag er der premiere på den nyeste fortolkning af Sir Arthur Conan Doyles karakter, Sherlock Holmes, når Ian McKellen spiller en aldrende mesterdetektiv med hukommelsessvigt.

Men Gandalf, undskyld McKellen er ikke den første, der portrætterer Holmes på det store lærred. Vi har gravet i arkivet og fundet 10 af hans mest prominente forgængere, hvoraf én er hentet fra tv.

Se galleriet foroven.

Mr. Holmes er aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
daisy

tilslutte mig de øvrige kommentarer...Jeremy Brett mangler helt klart på listen!!!

Lord

Ingen over og ingen ved siden af Jeremy Brett....

Antaeus

Jeg vælger til hver en tid Jeremy Brett som bedste Sherlock Holmes skuespiller.

Langt de fleste af hans præstationer var i serien, men han var også med i flere film så de burde også tælle med som spillefilm og derfor burde han vel også være med i jeres selskab.

Men med eller ej, der er ingen præstationer der er i nærheden af Jeremy Bretts.

jens

Han er min barndoms Sherlock Holmes og den skuespiller, som har indspillet flest originale Sherlock Holmes historier.

En anden, som også fortjener at komme på listen er Jonny Lee Miller fra Elementary - en interessant og moderne Holmes i New York.

Hikuin

... en liste over de mest prominente forgængere, så burde Jeremy Brett være på listen. Hans fortolkning af Holmes-karakteren en af de bedste, hvis ikke den bedste, efter min mening :)

Pernille Thorupuser/696776

den bedste Sherlock Holmes!

Heidi

Jeg er barn af 70'erne og 80'erne (er født i 1972), så min første Sherlock Holmes var Jeremy Brett i tv-serien fra Granada Television (DR1 viser den fra tid til anden), det var den serie, der fik mig hooked på bøgerne for alvor, selvom jeg kun var omkring 12 år, da jeg læste Baskervilles hunde første gang. Så det var min favorit i mange år...

... Lige indtil BBC ramte mig i hovedet og hjertet med Benedict Cumberbatch og Martin Freeman! Det er lynende intelligent tv og en genial udgave af Sherlock Holmes, det er for mig noget af det bedste overhovedet.

Snakker vi film, så er det fx The Private Life of Sherlock Holmes, The Seven-Per-Cent Solution, og nu den nyeste Mr. Holmes som jeg synes er nogle perler, især førstnævnte, den er virkelig genial.
Og så er der også lige Disneys Mesterdetektiven Basil Mus, ham skal vi også have med ;)

Horsi

Måske er jeg ved at blive gammel og få hukommelsen slidt. Men jeg mener at huske at den film har ikke kunne har haft premiere men også blev sendt ud på dvd sidste år den 27/11. Men det er måske en ny film og ikke Mr. Holms vi er ude i eller hvad?

Heidi

Horsi, det er Cinemateket i København der har Mr. Holmes på plakaten fra nu af og hele maj måned i forbindelse med deres tema om Sherlock Holmes, derfor kaldes det en DK biograf premiere. Synes så det er lidt søgt, at kino.dk skriver den er aktuel i biografen, det er kun et enkelt sted i landet.

http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?...

De viser også andre Sherlock Holmes film, bl.a. Billy Wilders "The Private Life of Sherlock Holmes".

Jeg synes personligt det er så træls, at Mr. Holmes ikke kom ud i danske biografer, men det er da fint folk i KBH og omegn har mulighed for at se den, bare træls for alle os der bor vest for Valby bakke.

Horsi

Hej Heidi.

Mange tak, det er godt at vide at hjernen fungere endnu :D. Jeg er enige i at det er lidt voldsomt at rulle det ud på kino som biograf premiere når det kun er en biograf.

Jeg vil lige fortælle dig, at en veninde hjælper mig med at lave en Doctor Strange (som jeg ved du også er hypet på) video. Her vil jeg analysere traileren og komme med baggrundsmateriale på karaktererne. Der er stadig en del vej til den er færdig, men er du interesseret i at jeg smider et link til dig når den er?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

Kejseren dør i Episode VI. Det har J.J. Abrams været ude og sige efter den store afsløring.

34 minutter siden
Antaeus

Nu kender jeg ikke nogle af bøgerne, men hvis man henholder sig til filmuniverset, altså de forrige Star Wars film og især Ep.

4 timer siden
Kasper

At kejseren overlevede er udforsket i ret mange roste EU bøger, og kan næppe betragtes som en hovsa løsning.

5 timer siden
Antaeus

At være den nye "The Force Awakens" (Star Wars) ser jeg ikke som en stor fordel - jo, sammenlignet med hvad der er kommet af Terminator film efter

5 timer siden
Kekkeruser/733889
Kekkeruser/733889

Jeg er klar og haft haft hejst lakridspibe siden, at jeg så den første gang <3 ;) :D

7 timer siden

Aktive debatter