Cookie- og Privatlivspolitik
Status: Den nye Spider-Man-film

Status: Den nye Spider-Man-film

Vi reder trådene ud

Stem op!
84
Stem ned!
0
(reset)

Forløbet omkring det nye reboot af Spider-Man har været langstrakt og mildest talt forvirrende. Derfor har vi sat os for at kigge nærmere på den omstændelige proces, superheltefilmen har været igennem, og set på dens aktuelle situation.

Når man skal tale om Spider-Man på film, er man nødt til at se på, hvordan rettighederne til karakteren er delt op. Filmrettighederne til Marvels tegneseriehelt har nemlig været placeret hos Sony Pictures, mens Marvel Studios/Disney kun ejer rettighederne til Avengers og en række andre helte.

Sony havde oprindeligt hyret Andrew Garfield til at spille med i mindst tre Spider-Man-film, og han nåede at portrættere Peter Parker to gange i 2012 og 2014, inden filmselskabet i første omgang valgte at udskyde hans tredje optræden fra premieredatoen i 2016 til 2018. Det skete, efter The Amazing Spider-Man 2 fik den laveste indtjening i serien med sølle 709 mio. dollars på verdensplan.

The Amazing Spider-Man/Sony Pictures

Efter udmeldingen omkring udskydningen af Garfields tredje optræden, var alle nok lidt forvirrede omkring, hvad Sony ville med deres dyrebare Spider-Man-rettigheder. Filmselskabet havde nemlig lagt op til et stort, filmisk univers i stil med Disney/Marvels Avengers-film med tilhørende soloprojekter, men udmeldingerne kom meget sporadisk.

The Sinister Six, der fokuserede på Edderkoppemandens modstandere, skulle have fungeret som et mindre poleret spin-off og var officielt årsagen til, at 'The Amazing Spider-Man 3' blev rykket to år tilbage. Samtidig var der lagt op til en solofilm med antihelten Venom og, lidt uforståeligt, en prequel med Aunt May i hovedrollen!

For et år siden skete der noget uforudset. Sony indgik en aftale med Disney og Marvel Studios om sammen at producere de kommende Spider-Man-projekter. Det betød, at Avengers og Spider-Man nu kunne mødes på film - noget rettighedshaverne ellers havde umuliggjort indtil da. Effekten slog hurtigt igennem. Garfields Spider-Man blev kørt ud på et sidespor, og en yngre skuespiller blev hyret til at optræde som netsvingeren - i første omgang i Marvel-filmen Captain America: Civil War.

In the Heart of the Sea/Warner Bros.

Skuespilleren var Tom Holland, og han skulle portrættere Peter Parker som high school-elev. På dette tidspunkt blev det offentliggjort, at der ville komme et reboot med premiere i 2017. Marisa Tomei sluttede sig til genindspilningen som Aunt May, men siden har der været stille omkring nye roller. I dag kunne Deadline så afsløre, at Disney Channel-skuespillerinden Zendaya er med - muligvis som Parkers værelseskammerat og flamme, Michele Gonzales.

Sony har dog ikke helt opgivet deres planer om at fokusere på andre afkroge af Spider-Mans univers, og i går kom det frem, at selskabet stadig arbejder på en spin-off om Venom med Dante Harper som manuskriptforfatter. Forskellen er dog, at denne film ikke kommer til at have noget direkte at gøre med Tom Hollands Spider-Man-film. Samtidig planlægges der en animeret udgave af Spider-Man, som formentlig vil forsøge at ramme en yngre målgruppe.

Konstellationen med Sony og Disneys samarbejde kan meget vel give nyt liv til Spider-Man-karakteren, der i filmsammenhæng har trådt vande et stykke tid, og sammenspillet med andre helte som Iron Man, Captain America og Black Widow vil sandsynligvis være en fordel for begge filmselskaber.

Spider-Man rebootet får premiere den 6. juli 2017.

Tom Holland kan allerede opleves som Spider-Man i Captain America: Civil War den 28. april.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mickey

....seriøst, ALLE de beslutninger som der berretes om her, giver mig virkelig kvalme! :o

Da jég var dreng, var det Spider Man som var den seje, men idag er der jo børn som knap nok kender til ham! Han er blevet latterliggjort gennem nogle latterligt dårlige film, som den forfærdelige Matthew Garfield ikke ligefrem gjorde bedre.

Jeg kan dog slet ikke forstå den nuværende fremgangsmåde. helt ærligt, vi har fået to oprindelseshistorier på 15 år, så en tredje er jo helt gak. Vi HAR set hvordan Peter Parker bliver til superhelt, og vi har set ham som ung!!!!!!
Jég syens derimod, at historien om den voksne Spider Man mangler at blive fortalt på det store lærred. Jeg har læst mange af tegneserierne, og de bedste af dem, ER altså dem som omhandler Peter Parker/Spider Man's voksne og mere etablerede liv, og de gamle traumer og dæmoner som bliver ved med at forfølge ham.

Dét bringer mig så videre til det næste: Cast!
For stod det til mig, så skulle Tobey Maguire altså ringes op med det samme! Han er jo i slut-30'erne, så han passer i dén grad ind som en mere "moden" Spider Man. dertil hører det selvfølgelig, at Tobey Maguire var fantastisk i rollen som Spider Man, og han var faktisk endnu bedre som Peter Parker.
Og lige så vigtigt: Få Sam Raimi tilbage! Han lavede de bedste Spider-film, og han var dygtig til at instruerer unge stjernefrø som Maguire og Franco ;)

Tror virklig at dette er den eneste måde, hvorpå at Spider Man, so helt og brand, kan få nyt liv og et friskt pust, for som det ser ud nu, så bliver det virkelgi noget værre lort -desværre :/

Christina

Stadig ikk overbevist om casting, men der Marvel så håber og tror på det bedste. Godt Sony lyttede til fans og fik ham over til Marvel igen.
Dog lille ting.. "...muligvis værelseskammerat og flamme Michele Gonzales .." nej.. Hvis i læser de flesre artikler om hendes casting er det rimelig tydeligt de siger hun ikke er en kærligheds interesse og det eneste om hendes navn er hun er en Michelle (to L'er) som lige så vel godt kunne være et falsk navn for at skjule hendes virkelige rolle.

Wayne

Efter min mening er de to første Spiderman film, som han lavede stadig det bedste der er lavet med netsvingeren.

Bryan Singer kom også stærkt tilbage til X-Men universet, efter en pause.

Thor

Elementer der fungerer i en tegneserie fungerer ikke nødvendigvis i virkeligheden. Dette tog Christopher Nolan fuldt hensyn til i sin Batman trilogi, hvor han tog alle de elementer han følte der ville passe til en "ægte" batman, og modificerede dem, der ikke ville fungere.

At have denne Tom Holland som den nye spider-man er ikke noget jeg umiddelbart kan forestille mig vil fungere på det store lærred, da jeg har svært ved at se, hvordan jeg skal overbevises om, at han kan bekæmpe kriminalitet med sine ydmyge dimensioner. Jeg håber dog på at blive modbevist, men med Spider-Man som favoritsuperhelt siden jeg kravlede, er denne casting en smule angstprovokerende for mig, da jeg har fået nok skuffelser af spider-man filmatiseringer. Jeg venter stadigvæk på en ny Christopher Nolan der kan gøre det samme for Spider-man, som han gjorde for Batman (:
- Det er dog et stort skridt i den rigtige retning, at Marvel nu er inde over.

DJN

største problem med Tom Holland er, at jeg så ham i sidste års In The Heart Of The Sea og syntes, at han var en elendig skuespiller.
Måske det bare var instruktionen? For der er mange skuespillere jeg ikke er ovenud begejstret for der er med i MCU og jeg elsker de film.

Jacob

... og andre burde overveje samme initiativ. Og grunden til at Venom skal agerer seperat er måske, fordi det vil tillade Sony en R-rated film, hvilket Disneys direktør og Marvel Studios afviser skulle ske med Avengers.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Nannauser/649316
Nannauser/649316

En virkelig god film - omend ikke så coronavenlig idet jeg fik lyst til en lille drink og en dans bagefter :-)

9 timer siden
Samueluser/14193
Samueluser/14193

I MCU er der kun én Tony Stark.

11 timer siden
Camilla

Det er en retig god óg sjov film den kan jeg anbefale at gå ind og se.

16 timer siden
Stine Teglgaard

Den gad jeg godt have været med til. Men desværre, så heldig var jeg ikke.

MVH Stine

20 timer siden
Kennethuser/432225
Kennethuser/432225

Udluftningen er endnu bedre i fly, hvor man ligeledes var ude med at det var sikkert.

20 timer siden

Aktive debatter