Cookie- og Privatlivspolitik
Afstemning: DreamWorks Animation

Afstemning: DreamWorks Animation

I anledning af Kung Fu Panda 3

Stem op!
283
Stem ned!
0
(reset)

Hvis Pixar er det mest opfindsomme animationshus i Hollywood, er DreamWorks et godt bud på den mere flabede dreng i klassen.

Popkulturelle referencer og action-sekvenser, klippet som en Michael Bay-film, gjorde 'Shrek' til en nyskabende animationsfilm, og forinden havde DreamWorks Animation begået en dyster og fejende flot familiefilm i form af 'Prinsen af Egypten'.

I det hele taget kommer de vidt omkring. Når man har forsøgt at efterligne klassisk Disney med film, som Vejen til El Dorado, er det gået mindre godt, men når man har taget større chancer, har det ofte resulteret i store succeser.

Ikke mindst Kung Fu Panda og 'Sådan træner du din drage' kan ses som deciderede action- og adventurefilm, og det er måske her, at DreamWorks adskiller sig mest fra andre veletablerede animationshuse. 

 - DreamWorks blander sig ikke, når man udstyrer børn med økser og andre drabelige slagvåben, forklarede instruktøren Dean DeBlois meget rammende, da vi for et par år siden mødte ham i forbindelse med 'Sådan træner du din drage 2'.

Men selskabet er ikke kun action-mættede animationsfilm. DreamWorks har begået rene børnefilm (TurboHjem) og bevidst overgearede film som Madagascar-serien, der har sin gakkede stil til fælles med Ice Age-serien fra 20th Century Fox Animation.

Spørgsmålet er, hvad der er animationshusets største bedrift? Vi har kåret vores egen Top 5, og nedenfor kan du stemme på din favorit blandt alle spillefilm fra DreamWorks Animations.

Redaktionens Top 5: 
1. Shrek
2. Sådan træner du din drage 2
3. Prinsen af Egypten
4. Walter & Trofast
5. Kung Fu Panda

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Shrek og Sådan træner du din drage.

Shrek er uden tvivl den mest fantasifulde, men er desværre blevet lidt udvandet af de mange efterfølgere.

Ann-Britt

Flugten fra hønsegården er min klare favorit. Den er så fyldt med humor og spænding, at den blev min nr. 1
Nu kunne man jo kun vælge én, for ellers ville jeg også have stemt på ALLE Shrek filmene. De er så skønne. Alle filmene er mine favoritter! Men scenen i 2., hvor de er på vej mod Landet langt langt borte er en klassiker ;D
Nu er det svært at skrive en lyd, men "blop" siger nok det hele alligevel, ikke? ;)

Derudover er jeg også med på Walter og Trofast. Helt uden ret meget dialog lykkes det at skabe de mest forrygende film :)

Mickey

1. Sinbad - Legenden fra de syv have
2. Shrek 2
3. Spirit – Hingsten fra Cimarron
4. Prinsen af Egypten
5. Shrek den tredje
6. Skyllet væk
7. Madagascar
8. Vejen til El Dorado
9. Stor ståhaj
10. Over hækken

Hvis jeg skal være ærlig, så syne sjeg altså at Dreamworks' magi var i tegnefilmene. De har selvfølgelgi ramt plet med 3D-animationen her og der, men når de lavede tegnefilm, og blandede det med lidt 3D, så var det altså genialt! Se bare på det undervurderede mesterværk "Sinbad - Legenden fra de syv have." Dén film er blevet glemt og overset af yngre generationer, men jeg syens virkelig at den film er fantastisk, da den havde ALt det som Dreamworks blev anerkendt for at mestre ;)

Sten

Ikke nødvendigvis i rigtig rækkefølge:

Sådan træner du din drage 2.
Sådan træner du din drage.
De Eventyrlige vogtere.
Monsters vs. Aliens.
Megamind.
Croods.
Madagascar 3.

Og disse er også værd at gense:

Madagascar.
Shrek.
Hr. Peabody & Sherman.
Kung Fu Panda.
Kung Fu Panda 2.

Simon

Uden tvivl mit valg, har dog ikke set Prinsen af Egypten som skulle være god.

HeleneColor

...da jeg både kan lide Prinsen af i Egypten, Sinbad, Walter & Trofast, Megamind og De eventyrlige Vogtere meget...

Men jeg har valgt Walter & Trofat - det store grønssagkup, da det er den jeg har set flest gange. Og så er jeg helt vildt med stopmotion film :)

- Shrek skal ikke glemmes, det er også en klassiker, men er ikke min favorit fra Dreamworks, men ej skal den ikke glemmes ;)

Fie

Synes både den første og den anden film er helt fantastiske! Historien er fantastisk med både humor, seriøse øjeblikke og et fantastisk univers! Glæder mig utroligt meget til den tredje film!

Alexander

"Hjem" er favoritten her i hytten lige nu, sådan er ihvertfald mine tre yngstes beslutning... jeg selv ville nok gerne have stemt på "Prinsen af Egypten"... Men det er et demokrati... :-)

Thomas

Den har en god blanding af humor, klassisk eventyr og gode danske stemmer.

Kung Fu Panda er for mig den næstbedste.

Jacob

Ligesom hos Disney valgte DreamWorks at lave computeranimerede film i stedet for den klassiske streg, og det er de i en sådan grad lykkedes med, at det kan være svært at se at det er det samme studie bag.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Lotte

Jeg vidste heldigvis at den ikke var 'afsluttet' og var kun glad for, at der ikke var en cliffhanger men derimod et løfte om en spændende part 2.

1 dag siden
Sørenuser/768514
LOL
Sørenuser/768514

Nej, det var sørme ikke en Hunger Games film...

1 dag siden
Henrik

At en film skal laves så lang, at de så kun beskriver halvdelen af første bog på 3 timer, den gamle film kunne beskrive hele historien på 2 timer.

3 dage siden
Wayne

Rogue Squadron - er det eneste der er konkrete planer for.

3 dage siden
Aslanuser/577644
Aslanuser/577644

Kan ikke helt forstå den bølge af mandlige roller som af en eller anden grund absolut skal udskiftes med kvinder?

4 dage siden