/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik
"Som skuespiller tror man, at hvert job er det hårdeste"

"Som skuespiller tror man, at hvert job er det hårdeste"

Interview med Eddie Redmayne

Stem op!
658
Stem ned!
0
(reset)

Den danske pige er netop nu aktuel i biografen. Hovedrollen som den transseksuelle Lili Elbe spilles af den 34-årige brite Eddie Redmayne.

Vi mødte Hollywood-stjernen til en snak om transseksualitet og om at være nomineret til en Oscar for Bedste mandlige hovedrolle for andet år i træk.

Hvad tiltrak dig ved rollen som Lili Elbe?

Jeg blev dybt rørt, da jeg læste manuskriptet. Det var en utrolig og unik kærlighedshistorie, og jeg spurgte Tom (Hooper, red.), om jeg måtte være en del af den. For mig ville det være et stort privilegium, hvis jeg fik lov til at spille en så usædvanlig karakter som Lili Elbe.

Var du på noget tidspunkt i tvivl om, det var en rolle for dig?

Nej. Som skuespiller drømmer man for det første om beskæftigelse. Om at have et job. For det andet drømmer man om at spille interessante og usædvanlige mennesker. Så at få lov til at spille Stephen Hawkins og Lili Elbe er noget helt særligt.

Den danske pige

Hvordan gjorde du Lili til en del af Einar, inden han anerkendte sin sande identitet?

Tom og jeg startede med at finde ud af, hvem Lili er i slutningen af filmen, og derefter arbejdede vi os tilbage til, hvem hun var, da hun levede som en mand. I den forbindelse var især søvnen interessant for mig, for når vi sover, tager vores underbevidsthed over. Fx i scenen hvor Gerda tegner Lili sovende i sengen, mens hun stadig lever som Einar, er der noget feminint over hende, som hun ikke kan censurere eller skjule.

Som forberedelse til rollen talte du med forskellige transseksuelle mennesker. Hvad lærte du af dem?

En af de komplicerede ting ved denne historie er, at den foregår i 1920erne. Så da Lili levede, var der ikke andre transseksuelle kvinder. Ordet eksisterede ikke. Der var ikke noget sprog eller ordforråd, som hun kunne bruge til at udtrykke, hvem hun var. Så for mig var det svært at snakke med transseksuelle kvinder, der lever i dag, og så prøve at placere deres oplevelser og historier i en kontekst, der passer til 1920erne.

Der har været en del kritik af, at det ikke er en transseksuel kvinde, som spiller Lili Elbe. Hvad synes du om det?

Det er rimeligt og en vigtig diskussion, da der er så meget diskrimination af transseksuelle mennesker. Når det er sagt, synes jeg, at skuespillere skal have mulighed for at spille alt, ligesom at transeksuelle skuespillere ikke ønsker at være begrænset til at spille transseksuelle roller. For mig er dette år et vendepunkt, da vi ser så mange usædvanlige film med transseksuelle skuespillere.

Den danske pige

Du er næsten lige blevet færdig med at filme 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'. Var det nemmere at spille Newt Scamander end Stephen Hawkins og Lili Elbe, der føles som mere komplekse karakterer?

Folk spørger mig tit, om det var hårdest at spille Stephen Hawkins eller Lili Elbe, men det er svært at svare på, for som skuespiller tror man, at hvert job bliver det hårdeste. Man prøver bare at gøre sit bedste, og jeg nød virkelig at lave Fantastic Beasts. Det var dog stadig udfordrende at skulle arbejde foran en green screen og interagere med ting, som ikke var der. Plus det faktum at alle elsker J.K. Rowling, og man ønsker ikke at være den, der ødelægger det.

Der har været en del debat om mangel på mangfoldighed til dette års Oscar-uddeling. Hvad synes du om det?

Det er meget kompliceret, og det inddrager også hele debatten om køn. Jeg synes, det er vigtigt, at der bliver talt om dét, Det Amerikanske Filmakademi har gjort i forhold til race og mangel på mangfoldighed. Det er vigtigt, at enhver form for diskrimination bliver italesat.   

Du er nomineret til en Oscar, og sidste år vandt du. Hvordan føles det?

Det føles fuldstændig surrealistisk. Sidste år prøvede jeg at suge hvert øjeblik til mig, da jeg var overbevist om, at jeg ikke ville komme tilbage, men det er fantastisk, at muligheden byder sig igen år. Når det er sagt, så har jeg set The Revenant, og Leonardo DiCaprio er et geni. Jeg har ingen forventninger. Det er helt sikkert hans år.

Den danske pige er aktuel i biografen. 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anne-Marie

Tankevækkende

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Noobcake

det er hans double

4 dage siden
Nicolai

Vi har lige haft gang i et Spider-man marathon, hvor denne indgik, og det var super fedt at sidde og hygge sig under vores dyner til filmene.

6 dage siden
TheDayDreamer

Det her er uden sammenligning min allermest ventede film NOGENSINDE!

1 uge siden
John

Denne Marvel film distribueres af Sony, så den skulle gerne komme i de sædvanlige biografer :)

1 uge siden
bambiexplorer

... kun gå galt!

1 uge siden

Aktive debatter