"På film havde Vejle ikke det rigtige udtryk"

Den danke pige-instruktøren om fravalget af den jyske by
Billede
(© Den danske pige/Working Title Films)

Den danske pige har nu haft premiere i en uge, og de fleste danskere, som har set filmen, har sikkert lagt mærke til, at Vejle ser en del anderledes ud. Et øde landskab med store bjerge pryder filmens portrættering af byen, som er filmet på en norsk ø.

Der har været en del debat her på kino.dk om årsagen til dette valg, så da filmens instruktør, Tom Hooper, var i Danmark, blev han spurgt om årsagen.

- Først og fremmest vil jeg gerne bede om tilgivelse fra den danske nation. Da jeg tog til Vejle, gik det op for mig, at byen er ret beboet. Der er en kæmpe bro over fjorden, og der er mange træer, så jeg synes ikke, at det lignede Einars malerier, som er meget mere bare og nøgne, udtaler Hooper.

- Der er ret høje standarder, når det kommer til landskaber på film, fx hvis man tænker på The Revenant. De bliver nødt til at være ret storslåede, og på film havde Vejle ikke det rigtige udtryk. Derfor valgte jeg at udforske andre områder, og vi endte med at filme i Norge og i England. Omvendt var København helt fantastisk. Det gav mig præcis det visuelle udtryk, jeg ønskede.

Den danske pige er aktuel i biografen.