Oscar-vindere i biografen

Se giraffen
Billede
(© Brie Larson/A.M.P.A.S.)

En del Oscar-vindere kan stadig ses i biografen, imens en enkelt (Room) får premiere om et par uger.

Løbet er dog kørt for Mad Max: Fury Road (der vandt seks ud af syv tekniske priser), og det samme gælder Spionernes bro, som udløste en statuette til Mark Rylance for Bedste mandlige birolle.

Du kan læse mere om filmene og se spilletiderne ved at klikke på titlerne nedenfor.

Spotlight
Vinderen af Bedste film og Bedste originale manuskript fik premiere i torsdags. Der er derfor rig mulighed for undersøgende journalistik på det store lærred.

The Revenant
Filmen fik premiere for snart seks uger siden og har solgt 277.000 billetter herhjemme, men den stadig tilgængelig i en lang række biografer landet over. Der var store priser for Bedste mandlige hovedrolle, Bedste instruktion og Bedste fotografering.

Sauls søn
Som ventet måtte 'Krigen' se sig slået af det ungarske Holocaust-drama, der fik dansk premiere for fire dage siden. Vinderen af Bedste udenlandske film kan derfor ses over det meste af landet.

The Big Short
Årets Oscar-vinder for Bedste adapterede manuskript kan stadig ses til 19- og 21-forestillinger, men man skal ikke vente for længe.

Den danske pige
Svenske Alicia Vikander blev hædret med en Oscar for Bedste kvindelige birolle. Dramaet fik premiere for snart en måned siden, men der er alligevel en anseelig mængde spilletider i omløb.

Room
Brie Larson vandt en Oscar for Bedste kvindelige hovedrolle i dramaet om en indespærret mor og søn. Filmen får dansk biografpremiere den 17. marts.

The Hateful Eight
Hvis du vil opleve Ennio Morricones Oscar-vindende musik i biografen, skal du skynde dig. Og helst bo i Aarhus, Odense eller København.