Cookie- og Privatlivspolitik
Oscar 2016: overraskelser & rekorder

Oscar 2016: overraskelser & rekorder

Bagom årets nomineringer

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

Hvem blev snydt under gårsdagens Oscar-nomineringer, og hvilke priser kan betyde nye rekorder?

Her er den trivia, du bør have, hvis du skal lege Oscar-haj forud for årets prisuddeling den 28. februar.

Hvem blev snydt?

- I instruktør-kategorien blev giganterne Ridley Scott (The Martian), Todd Haynes (Carol), Steven Spielberg (Bridge of Spies) og Quentin Tarantino (The Hateful Eight) overset.

- Ingen sorte eller latinamerikanske skuespillere blev nomineret, selvom Samuel L. Jackson (The Hateful Eight), Will Smith (Concussion), Michael B. Jordan (Creed), og Idris Elba (Beasts of No Nation) alle havde været på tale.

- Michael Caine (Youth), Jane Fonda (Youth), Helen Mirren (Trumbo, Kvinden i guld), Jacob Tremblay (Room) og Steve Carell (The Big Short) blev også udeladt.

- Bedste film-kategorien ekskluderede populære titler som Carol, The Hateful Eight og Straight Outta Compton.

- Manuskript-veteranerne Aaron Sorkin (Steve Jobs) og Quentin Tarantino (The Hateful Eight) fik heller ikke nomineringer.

- Paul Walker-hyldesten ‘See You Again’ (Fast & Furious 7) dyster ikke i Bedste sang-kategorien.

- Star Wars: The Force Awakens kunne sagtens have fået mere kærlighed end de fem tekniske anerkendelser.

Statistik og rekorder:

- John Williams (Star Wars) har med 50 Oscar-nomineringer rekorden for den nulevende person med flest nomineringer.

- Førstegangs-nominerede inkluderer bl.a. Lenny Abrahamson (Room), Adam McKay (The Big Short), Bryan Cranston (Trumbo), Brie Larson (Room), Charlotte Rampling (45 år), Alicia Vikander (Den danske pige), Tom Hardy (The Revenant), Mark Rylance (Spionernes bro), Jennifer Jason Leigh (The Hateful Eight), Rachel McAdams (Spotlight).

- Hvis en anden film end The Big Short eller Spotlight vinder for Bedste film, er det første gang i 20 år (siden ‘Braveheart’), at prisen går til en film, der IKKE har været nomineret til en SAG Award for Bedste ensemble.

- The Revenant har flest nomineringer (12), hvilket plejer at betyde en sejr i kategorien Bedste film. Skulle dette ske, er det kun anden gang i 50 år, at en film vinder Bedste film uden en manus-nominering. Den anden var 'Titanic’.

- Sylvester Stallone slår rekorden for at være nomineret for den samme karakter med 39 års mellemrum. Paul Newman havde førhen rekorden for de 25 år, der gik mellem ‘The Hustler’ (1961) og ’The Color of Money’ (1986).

- Mad Max: Fury Road og ‘The Revenant’ er den fjerde og femte film, der anerkendes i alle syv tekniske kategorier. De andre er ’Titanic’, ’Master and Commander’ og ’Hugo’.

- Spielberg har som producer nu rekorden for flest Bedste film-nomineringer. Ni er det blevet til.

- Alejandro G. Inarritu, Eddie Redmayne og Mark Ruffalo var alle nominerede sidste år. Vinder Inarritu, deler han æren med John Ford og Joseph L. Mankiewicz, der også har vundet to år i træk. Vinder Redmayne, kommer han i selskab med Tom Hanks og Spencer Tracy.

- Jennifer Lawrence (25 år) er den yngste skuespiller med fire Oscar-nomineringer nogensinde.

- Vinder fotografen Emmanuel Lubezki (The Revenant), sætter han rekorden for at tage prisen hjem tre år i træk.

- Ennio Morricone (The Hateful Eight) er med sine 87 år den ældste komponist, der er blevet nomineret.

- Mustang blev nomineret i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film, hvilket er franskmændenes 40. nominering. Dette gør Frankrig til det land med flest nomineringer nogensinde. Rekorden for flest sejrer tilhører Italien med 14 priser.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Stephanie

.. at Will Smith virkelig fortjente en nominering, frem for Matt Damon for The Martian (ikke at Damon ikke gjorde det godt) og så synes jeg det er mærkeligt at der ikke er nogen overhovedet der nævner Abraham Attah (Beast of no Nation) som en kandidat til nomineringer, her eller andetsteds. Jeg synes helt klart han fortjener noget credit for hans præstation og ærlig talt mere end al det Idris Elba har fået(igen, ikke fordi han gjorde det dårligt, men der er bare nogle der gør det bedre)!

Anders

John Williams har ikke rekorden for flest nomineringer nogensinde. Det har Walt Disney (59). Han har rekorden for flest nomineringer af en nulevende person :)

Stine Teglgaard

hermed rettet

S. Rico

...at en af de nominerede film allerede er at finde på Netflix forud for Oscarfesten. Nemlig "Den Hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt". Nomineret for bedste make-up.

Det hænger selvfølgelig sammen med at den ikke er helt ny (efteråret 2013), men først fik premiere i USA i foråret 2015.

Simon

Og jeg troede jeg vidste meget om Oscar uddelingerne gennem tiderne. Det må jeg tage tilbage.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Jacob

... scenen passer ind i Black Widow, så har jeg ikke noget problem med genbrug.

4 timer siden
Johan

Nu har jeg ikke set filmen endnu, men jeg vil mene det er på tide han bliver belønnet for sin indsat i Hollywood. Brad Pitt er for vild!

12 timer siden
Antaeus

Jeg har efterhånden set en del toplister over de animerede Disneyfilm fra en lang række personer.

1 dag siden
Thomas

I Marvel filmene fik Scarlet Witch og Quicksilver først deres superkræfter efter den første Avengers film, ved hjælp af Hydra og Lokes scepter.

1 dag siden
rene

Syntes på denne list at Munich er en af de dårligst film sammen med Amistad, og Tintin fandt jeg virkelig underholdne

1 dag siden

Aktive debatter