Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1984

Årets bedste film 1984

Stem på din favorit

Stem op!
18
Stem ned!
0
(reset)

Sidste år startede vi rækken af afstemninger, der tog udgangspunkt i samtlige filmår siden 1975. Nu tager vi teten op igen med 1984, og du skal vælge din favorit ud fra et udvalg af 10.

1984 var året, hvor en række nye franchises blev søsat. Ghostbusters, GremlinsThe Terminator, The Karate Kid, Beverly Hills Cop, A Nightmare on Elm Street og Police Academy fik alle deres første kapitler, og vi har udvalgt de fem vigtigste til afstemningen forneden.

Indiana Jones vendte tilbage i efterfølgeren til Raiders of the Lost Ark. Indiana Jones and the Temple of Doom delte vandene, men filmen har stadig mange fans, der hylder den for sin mørkere tone og ikoniske skurk. Ka-li-maaa!

Amadeus var årets store Oscar-vinder med otte statuetter, bl.a. for Bedste film. Mozart-filmen blev instrueret af tjekken Milos Forman, der modtog prisen for sit arbejde.

En anden engelsksproget film med europæisk instruktør fik Guldpalmen i Cannes, da Wim Wenders blev hædret for Paris, Texas.

Dansk film er repræsenteret ved Midt om natten, der solgte 922.000 billetter i biografen og bød på nogle af Kim Larsens mest elskede klassikere.

God nok debuterede Lars von Trier i 1984 med Forbrydelsens element, men vi har valgt at vente med at inkludere den danske auteur til nogle af hans senere og mere populære værker.

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Filmaticuser/847204

Amadeus er mit valg blandt en masse gode udvalgte. Jeg så den for mange år siden, og blev alvorligt hooked på klassisk musik derefter.

Historien (opdigtet! det her er ikke en dokumentar!) om Salieri's misundelse og vrede (på Gud) over Mozart utrolige musikalske evner er bare så velfortalt, underholdende og smukt forløst. Musikken væver ind og ud af scenerne, kostumerne er wauw og tidsbilledet er perfekt. Filmen indeholder både humor og tragedie.

Og så skal jeg lige nævne den fantastiske Requiem (dødsmesse) scene mellem Salieri og Mozart. Bare så veludført... suk.

Palleuser/687007

Jeg har valgt Indiana Jones & The Temple of Doom som min favorit-film fra 1984 af den simple grund at Indiana Jones-sagaen bare altid er garanti for storslået underholdning, og som altid flot præsteret af Harrison Ford.

TKHuser/881973

Da Min far levede introduceret han mig for Indiana Jones da jeg fik købt boksen på dvd så min far og jeg dem til ukendligheder. Et kæmpe minde om min far og jeg og vores sjove film aften huskes som uforglemmelige film aftner med ham og jeg. Så stemmer helt klart på den som 1984 bedste film

Ullauser/834146

Det var en utrolig flot film, musikken var selvfølgelig en stor del af oplevelsen og hvis man ikke kendte ret meget til Mozart var det en god indgangsvinkel. Kostumerne var fantastiske og historien fængede.

Camie

Selvom filmens tekniske udførelse er blevet overhalet af tidens tand, så formår den stadig at skabe en helt fantastisk stemning.

Dermed ikke sagt at de andre ikke også er gode. De har bare ikke Arnold i hovedrollen ;-)

Lars Holmuser/923326

Jeg stemmer på Indiana Jones and the Temple of Doom - Steven Spielberg. Fart og spænding fra start til slut.

Alexander

...så er denne her dælme svær.

Der er på denne liste et hav af film, som jeg husker som mindeværdige - dels fordi de var(er) hamrende gode - dels fordi 1984, var det år hvor jeg selv i stor stil begyndte at daffe i biffen alene - og se andet end det obligatoriske Disney Juleshow i Metropol Bio.

Terminator med Arnold var noget helt nyt - og hold da magle, hvor var jeg fascineret af de sidste få minutters stop-motion... hvor sejt var det ikke.

Gremlins var så ufattelig sjov - og hyggelig (og dræbte alle minder om Ewoks)... :-)

Beverly Hills Cop bed sig fast i lattermusklerne....

Amadeus husker jeg som en rigtig særlig aften, da jeg så den med min mor....

A Nightmare On Elm Street... Freddy... need I say more..?

Men mit valg er og bliver Ghostbusters... det var en særforestilling i Imperial - der var en lodtrækning efter filmen... nogle sæder havde et mærker under, som udløste en præmie... og jeg kom hjem med maxi-LP'en... men ud over det - så var Ghostbusters, dén film som jeg husker bedst fra 1984....

Gitte

Terminator er og bliver en legendarisk action film og Schwarzenegger's glansrolle! Og det er derfor jeg har fået Arnold, som Terminator, tatoveret på mit lår! Arnold har altid været min yndlings skuespiller på trods af hans måske lidt tvivlsomme skuespil, og Terminator (II) var min yndlings film som barn, skarpt efterfulgt af denne!

Simon Spahn

Det er en af de bedste Action Thrillers, nogensinde lavet. Så jeg bliver nødt til at sige The Terminator. Arnold er undervurderet, fordi folk tror at han bare ikke viser følelser, men han viser INGEN følelser, og det er noget andet. Det kræver noget, og Arnold spiller rollen til perfektion. Michael Bean som Kyle Reese er fantastisk, og selvfølgelig er Linda Hamilton fantastisk i filmen.

tanja kristine

All the way

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.