Cookie- og Privatlivspolitik
Star Wars blandt årets 10 bedste film

Star Wars blandt årets 10 bedste film

Ifølge Det Amerikanske Filminstitut

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

Den premiereaktuelle Star Wars: The Force Awakens er blevet kåret til en af årets 10 bedste amerikanske film af AFI.

Det manglede da også bare, idet AFI (Det Amerikanske Filminstitut) har rykket deres deadline for, hvornår medlemmerne skulle stemme, for at de kunne nå at se 'Star Wars'.

De færreste af de øvrige film på listen er overraskende, mens det er værd at bemærke, at Creed, The Hateful Eight og Steve Jobs ikke er at finde.

Top 10 film 2015 ifølge AFI:

The Big Short
Carol
Inderst inde
Mad Max: Fury Road
The Martian
Room
Spionernes bro
Spotlight
Star Wars: The Force Awakens
Straight Outta Compton

Star Wars: The Force Awakens er aktuel i biografen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Hagerup88

De har virkelig formået at ramme det rette stemning og er ikke i tvivl om at den nok skal få succes :)

Henrik Vinther

For meget genbrug, for få gode nye ideer. Det var en okay film, som ikke ville komme på nogens top 10, hvis ikke den hed Star Wars.
Mad Max: Fury Road er indtil videre årets film for mig. Men der er mange interessante "2015" film, der først kommer til Januar-Marts, så venter med at kåre nogen årets bedste.
Synes i øvrigt det er lidt meningsløst at lave disse lister så tidligt. Året er ikke omme endnu, og der er mange film fra 2015 som de Amerikanske kritikere ikke får at se før godt inde i 2016. Så kan det selvfølgelig diskuteres om de er 2015 eller 2016 film, men for at de forskellige lister kan være sammenlignelige, bør de bestå af film der har haft verdenspremiere i 2015.
Det er især mærkeligt at forsinke en afstemning for at få en specifik film med.

Kram

Blev introduceret til universet igennem de klassiske lego spil, og fik sagaens plot og alle andre informationer forklaret for mig. Så der har aldrig været den helt store kærlighed, mellem mig og universet, eller interesse for den sags skyld. Har altid haft undervurderet filmene og har aldrig rigtet givet dem en ordentlig chance for at kunne overbevise mig om, at de var så gode som folk sage (hvori den største grund til min pessimistiske attitude over for dem nok er fordi, filmene er ret gamle og jeg kan være lidt af en kræsen filmseer når det kommer til stykket).

Men jeg valgte at give denne, syvende film, en chance (med ikke-eksisterende-forventninger til følge) og kan sagtens se hvorfor universet er så elsket. Lang tid siden jeg sidst har været så underholdt under en film i biografen, og jeg mener underholdt på så højt et niveau, at det får alle andre filmoplevelser jeg har oplevet på det seneste til at virke som hverdagsturer. Glæder mig bestemt til at gense, The Force Awakens og til at give de 6 andre film en ordentlig chance.
Klart min favorit film fra i år!

Antaeus

Jeg vil anbefale at du ser dem i rækkefølgen:

4-5-6
1-2-3

Jeg tror det vil give den bedste filmoplevelse.

Da 4-5-6 blev lavet var de langt forud for deres tid teknisk og de måtte opfinde alt. I dag virker det selvfølgelig gammeldags, men kan du sætte dig ud over det så har du chancen for at få alle tiders filmoplevelse. Ep. 4,5 og 6 har en langt stærkere historie og personer og er også bedre fortalt.

Kram

Tak for anbefalingen, det vil jeg bestemt gøre så. Har også læst mange andre steder at the prequel-trilogy skal ses efter the original-trilogy. Og de er jo ældre film, så vil se positivt på dem.

Antaeus

Jeg har ikke set ret mange nye film i år og Star Wars må også klart tage min stemme som bedste film.

Det er en superunderholdende film, men desværre ikke en 6'er som alle de andre Star Wars film (jeg er også meget glad for ep. 1-3 selv om den gamle trilogi selvfølgelig er klart bedst).

Jeg er helt enig med Number 9, der er alt for meget genbrug fra den originale trilogi, det ville have klædt filmen med en ny fortælling i stedet for at stjæle alt for meget af plottet fra ep. 4. Og så er selve fortællingen ikke nær så stærk som nogen af de andre Star Wars film. Endvidere er the Dark Side usædvanlig svag og med meget mindre power i personificeringerne end vi har set tidligere, hvilket er ret ærgerligt. Det kan dog ikke ødelægge at det er den bedste film i år.

Aadila

Technically, of course, that was reconfigured as Episode Six, but The Force Awakens makes you forget about the redundancy and pedantry of the prequel-trilogy that came 15 years later. It restores the comedy that Phantom Menace abandoned. The Force Awakens is in touch with the force of action-adventure and fun. My only tiny reservation, which I will get out of the way now, is with a tiny new droid who has a bit of a Scrappy-Doo vibe about him.

Number 9

Birdman

Mad Max: Fury Road

Inderst Inde

Kingsman: The Secret Service

Blade Runner: The Final Cut (Ja ja. Den er ikke ny, men jeg så den altså i biffen i år - og det var stort!)

The Imitation Game

Og årets skuffelse:
Jupiter Ascending

Og Star Wars?
Så den i går til premieren, og var bestemt underholdt det meste af filmen. God stemning, godt lavet, godt flow og alt det der. Desværre er der alt for meget genbrug til at jeg er helt opppe og ringe. Øv øv

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Christian

Hvorfor er det, at hver gang DK laver “storfilm”, så omhandler det krig?

1 dag siden
Jesper

But whyyyy ???!!!! :-S

3 dage siden
Stine Teglgaard
Ja!

Min personlige er:

1: There Will Be Blood
2:Phantom Thread
3:The Master
4: Magnolia
5: Boogie Nights

3 dage siden
Bjarke Friis Kristensen

Det er jeg ikke klar over var tilfældet. Vi har nu slettet kommentaren, da vi netop ikke vil hylde den slags. Mange tak / Mvh. Bjarke, kino.dk

3 dage siden
Camie

Hej Bjarke
Er Kino.dk nu begyndt at belønne SEO?

3 dage siden

Aktive debatter