Cookie- og Privatlivspolitik
"Jeg krammede mit lyssværd hele dagen"

"Jeg krammede mit lyssværd hele dagen"

Vi mødte Star Wars-skuespilleren John Boyega

Stem op!
22
Stem ned!
0
(reset)

Star Wars: The Force Awakens giver stafetten videre til nye ansigter, mens trekløveret Harrison Ford, Carrie Fisher og Mark Hamill umiddelbart holder sig lidt mere i baggrunden.

Blandt de nye skuespillere finder vi den 23-årige John Boyega, der spiller stormtrooperen Finn, som ifølge traileren forsøger at finde en ny mening med tilværelsen.

Kino.dk var sammen med den øvrige verdenspresse taget til London for at møde skuespilleren, der hurtigt indtog det luksuriøse hotelværelse med en kæk blanding af charme, karisma og kvikke bemærkninger. Boyega ligner en stjerne in spe med et glimt i øjet ikke ulig Han Solo, som i øvrigt har en helt særlig plads hos den unge englænder.

Var du ikke totalt rundt på gulvet, da du fik opringningen fra J.J. Abrams (instruktøren, red.), at du nu havde fået rollen i den nye Star Wars-film?

Jeg fik faktisk en e-mail fra J.J. om, at jeg skulle møde op på en café i London. Vi havde en kort samtale, hvor han forsøgte at lede mig igennem audition-processen. På dette tidspunkt havde det stået på i syv måneder. Så jeg følte mig færdig, træt og ville bare gerne have et ja eller et nej. Og så var det et ja! Det var meget at sluge lige i det givne øjeblik, og jeg kunne ikke reagere, som jeg ville, for jeg ville have slået en baglæns saltomortale. Men jeg var på en offentlig café, så jeg forlod stedet rimelig rolig, ringede til min agent og græd i bogstavelig forstand i telefonen.

Hvordan har du det med, at du sandsynligvis kommer til at bruge de næste 10 år på denne rolle?

Jeg tror ikke, at det er gået op for mig endnu, at det er en livslang situation. Lige nu handler det kun om 'The Force Awakens'. Jeg ved, at det er Star Wars, det er en franchise og en del af historien, men for at kunne udføre mit arbejde, blev jeg nødt til at filtrere visse ting fra.

The Force Awakens © Walt Disney Pictures

Hvordan var din første dag på optagelserne?

Det var i Abu Dhabi. Der var ingen replikker – jeg skulle bare vade rundt i sandet hele dagen. Det var helt surrealistisk at rende rundt i sit stormtrooper-kostume i ørkenen. Det føltes som posttraumatisk stress: Var jeg til audition? Var jeg ikke? Er det her virkeligt? Den følelse skulle lige forsvinde, inden vi kunne starte.

Følte du, at George Lucas havde noget med filmen at gøre, eller er det hele overleveret til Disney?

Jeg mødte ikke George. Men jeg ved, at han har fulgt dele af processen. Men det er helt sikkert J.J., der er instruktøren på filmen. Og han har fået ansvaret for at bringe karaktererne, som folk elsker, tilbage, og sammen med Larry (manuskriptforfatteren Lawrence Kasdan, red.) sørge for, at alt er tro mod det, George skabte.

Så du mødte aldrig George?

Nej, jeg prøvede at ringe til ham, men han svarer ikke. Han mødte ikke op på optagelserne. Jeg har læst et sted, at han bare gerne vil opleve filmen som en fan. Og det synes jeg, at han fortjener.

Hvor bizart er det at have sin egen action-figur?

Det er godt. Jeg kan godt lide, at de ramte rigtigt i forhold til ansigtsudtrykkene. Jeg skulle scannes en del. Og jeg skulle bare stå der. Nogle gange tog dele flere dage. Men det er nu ret sjovt.

Kendte du til alt, hvad de skulle bruge scanningerne til?

Ja, helt bestemt. Jeg er født i 1992, så jeg kender til scanninger til videospil, legetøj, spillekort osv. Jeg så faktisk mit ansigt på en ballon i Disneyland, så deeeet...

Hvordan var det at holde et lyssværd for første gang?

Det var godt. Folkene i effektholdet er alle omkring min alder på 22-23 år, og de kom med lyssværdet i en kasse. Gutterne bragte mig sværdet og sagde: Nu er det tid. Jeg holdt det i hænderne, og jeg følte det, som om himlen åbnede sig og hvide duer kom flyvende ned. Jeg krammede det hele dagen og lod ikke andre tage det fra mig.

Hvilke ligheder har du med Finn?

Den eneste ting, jeg kan komme i tanke om, er, at jeg godt kan lide at grine i ellers ret seriøse situationer. Men ud over det kan jeg ikke forholde mig til at flyve rundt i rummet i Millennium Falcon…

The Force Awakens © Walt Disney Pictures

Hvilken af de tre oprindelige film minder 'The Force Awakens' mest om tonemæssigt?

Jeg tror, det er en hyldest til alle tre film. Men det er en god balance, for vi er jo i 2015, så der er også noget moderne over den.

Hvor stor en del af dit liv har Star Wars været indtil nu?

Den første, jeg så, var The Phantom Menace, og så så jeg alle prequel-filmene derfra. Jeg kendte ikke til originalerne til at begynde med. Først da jeg blev lidt ældre, så jeg originalerne.

Foretrækker du prequel-filmene frem for originalerne?

Jeg kan lide dem alle lige meget til en vis grad, men originalerne er nok at foretrække, fordi Han Solo er min yndlingskarakter. Så hvor Han er, der befinder jeg mig også.

Hvorfor er Han din favorit?

Jeg kan bare godt lide, at han egentlig ikke vil være en del af det mytiske halløj. Han vil ikke kæmpe for nogen større sag. Han vil bare gerne hjem og tjene lidt penge samtidig. Det kan jeg godt lide ved ham. Han er meget ægte. Det er, hvad de fleste af os ville gøre. Lad nu være med at lyve. I ville heller ikke udfordre Darth Vader.

Star Wars: The Force Awakens får premiere den 16. december.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Philip

Jeg synes at JJ.Abrams har valgt godt ved at tage en "ukendt" skuespiller med ligesom man gjorde ved de originale film.
Man kan altid diskutere om skuespillerne er god eller ej, men jeg synes at han har gjort det rigtig godt i filmen.

Det er andre, som allerede har kommenteret på det, og jeg må sige det samme med at den trio sikkert vil gøre det godt i de kommende film :)
Desuden er det jo atypisk, at han kommer fra en baggrund som Stormtrooper!

The Womanuser/8031

Blev nærmest forelsket i John Boyega' charmerende karakter, Finn og håber så inderligt at vi kommer til at se mere til ham igennem de næste 2 film. Kemien mellem Rey og Finn var så sødt at det helt gav mig et smil på læberne. Han passer perfekt ind i dette univers. Og som jeg sagde før, glæder jeg mig vildt meget til at se den dejlige karakter igen <3 <3

Mickey

Jeg er godt nok usikker mht. John Boyega, og det har intet at gøre med hans hudfarve!
Sagen er bare, at Boyega SLET ikke har den karisma som det kræves at spille med i Star Wars. Det ligner, for det første, at han har astma hver gang han er på, og så er han bare ikke særlig sej. Man skal være cool og gennemført når man spiller en så stor rolle i Star Wars -det har jo altid været sådan.
Det virker bare som om de har tænkte: "Okay, vi skal have en sort med, hvad med ham her? Tja, han er sort, så det er vel fint nok". de kunne sgu godt have fundet en sort skuespiller som var sejere synes jeg :/
Men jeg synes de har ramt meget godt plet med hende der spiller Rey, og så bliver det spændende at se lidt mere til Poe, som jeg ikke helt kan tyde endnu ;)

Steffen

Ved godt det er lidt sent at komme med en kommentar på det her nu...
Men hva' snakker du egentlig om?
Siden hvornår skal man være "cool"?
Det er nærmest kun Han Solo der er cool af nogle af de tidligere karaktere

Selvom jeg elsker de gamle film er der ærligt talt ikke rigtigt noget godt skuespil i nogle af dem heller... den eneste der gør et godt stykke arbejde der er... igen... Han, eller retter Harrison Ford.
Leia er svær at læse følelser fra, selvom det nogle gange kommer fint igennem, og Luke (Hammil) spiller generelt ik særligt godt...

Jo jo... ved godt, så var alt skuespil dengang, men det ændre ikke på at det var så'n skuespillet var.

Og Episode 1-3 var heller ikke for heldigt hvad det angår, specielt ikke Hayden Christensen som minder mere om en droide end C-3PO i sin måde af fremvise følelser.

[Mild Tidlig Spoiler]Syntes ærligt talt at Boyega gør et fint stykke arbejde, med at spille den rolle han har, som Stormtrooper der er blevet skræmt for livet over hvad han har set og oplevet... det er ikke meningen at han skal være "cool", det er meningen at man skal kunne se og forstå på ham at han er skræmt fra vid og sans af "The First Order" og det klare han glimrende.

Skoer F!lmseeruser/1283950

Det lød da ret pessimistisk. Udseende (snakker heller ikke om hudfarve) har ikke noget med hvad man kan præstere som skuespiller, og en bestemt rolle at gøre. Tror ikke at dem der så og valgte Boyega til castingen tænkte sådan da der stensikkert dukkede mere end 1000 andre folk op der også ville have rollen. Og om man er (det du kalder) "cool" og om man har det der skal til for at kunne spille den rolle som casting-folket ledte efter, burde kun casting-folket kunne vurdere.

Jacob

... kan den nye trio sagtens blive ligeså populære som Luke, Han og Leia. Der er rigtig nok hyret en ny kvindelig hovedrolle til Episode VIII, men med mindre Rey allerede dør i 'The Force Awakens', så ville det lige nu forbavse mig hvis hun skubbes ud på et sidespor. Hun er så fremtrædende i de forskellige trailers og klip, at det virker ulogisk at tone hendes betydning ned i de næste to film. Især hvis man virkelig vil skabe en stærk trio som i de oprindelige.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Kim
Kim

...der er givet på forhånd, men jeg håber da, at det spiller rigtig meget ind, at Tom Holland er den mest populære Spiderman nogensinde (det ER han

9 timer siden
Kim
Kim

Det er DÆLME godt nok optimistisk at tro, at MK universet NOGENSINDE ville kunne måle sig med MCU !

9 timer siden
Alexanderuser/26783
Alexanderuser/26783

Hvis et filmunivers skal skabes, så kræver det vel, at film 1 klarer sig rigtig godt?

1 dag siden
Casper

Jeg er ikke kæmpe fan af Tom Hollands Spiderman, og jeg har desværre ikke været specielt begejstret for de to foregående film.

2 dage siden
Casper

Mon ikke det hovedsageligt er et spørgsmål om hvorvidt Sony vil betale nok for at forlænge med Holland. Det er jeg nu temmelig sikker på.

2 dage siden

Aktive debatter