Guide: De kommende Star Wars-film

12 nye film på vej
Billede
(© Disney)

Den 25. maj 1977 havde den første Star Wars-film A New Hope premiere. Det er altså nu over 40 år siden, at George Lucas' banebrydende rumopera satte sit markante aftryk på filmindustrien.

Siden er det blevet til otte episoder og to spin-off-film, senest den biograf-aktuelle Solo: A Star Wars Story. Men mange flere rumeskapader er på vej. Ifølge Disneys direktør Bob Iger kan vi faktisk se frem til mindst 12 yderligere Star Wars-film inden 2030. 

Kun få af projekterne er kommet videre end blot tanken, og skulle man være interesseret eller blot forvirret, guider vi jer her igennem fremtidens Star Wars-planer.

Star Wars: Episode IX
Den tredje og sidste film i den nye trilogi, som er den næste film som lander. Handlingen er endnu ikke offentliggjort, men J.J. Abrams vender tilbage i instruktørstolen i Episode 9, efter at Colin Trevorrow forlod projektet i oktober.

Star Wars: Episode IX får dansk premiere den 19. december 2019.

Lucasfilm

Obi-Wan Kenobi-spinoff
Den tredobbelte Oscar-nominerede Stephen Daldry er på tale til at instruere solofilmen om Obi-Wan Kenobi. Karakteren er blevet portrættet af Alec Guinness og senest af Ewan McGregor. Men hvem der skal overtage rollen i den nye spin-off  film er endnu uvist, McGregor har dog udtrykt interesse for at vende tilbage.

Senest har Lucasfilm meldt ud, at produktionen starter i januar 2019, men ifølge filmsitet Collider er produktioen blevet sat på pause, så status er ukendt for filmen.

Afventer premieredato.


Ny trilogi anført af Rian Johnson
I optakten til den aktuelle Star Wars: The Last Jedi, lukkede Lucasfilm en aftale med instruktør Rian Johnson om en ny trilogi, som han skal stå i spidsen for. Fortællingen vil være adskilt fra Skywalker-sagaen og udforske et nyt hjørne af den kæmpestore Star Wars-galakse. 

Johnson er udset til at skrive og instruere den første af tre film, og derefter producere de to efterfølgende film med makkeren Ram Bergman. Vi afventer mere information om trilogien.

Afventer premieredatoer.

Boba Fett-spinoff film
Dusørjægeren Boba Fett har opnået kultstatus i nogle Star Wars-kredse på trods af, at karakteren kun optrådte kort i The Empire Strikes Back og Return of the Jedi. Sidst vi så Fett var i en børne-udgave, da Lucas' prequel trilogi præsenterede os for faderen Jango Fett og hans hårde skæbne.

Den galaktiske sidehistorie om dusørjægeren har været under udvikling i flere år, men nu har filmen altså fået tilknyttet instruktøren James Mangold, der ligeledes skal stå for manuskriptet. Han er manden bag bl.a. den R-rated og brutale Marvelfilm Logan. Ingen skuespillere, premieredato eller en konkret historie er dog endnu offentliggjort.

Michael B. Jordan er tidligere blevet nævnt som en mulig kandidat til rollen.

Afventer premieredato.

Lando Calrissian-spinoff
Det startede egentlig med at en fransk avis fejlciterede Lucas Films-direktør Kathleen Kennedy, der berettede at en Lando Calrissian med Donald Glover var sat i produktion. Det blev hurtigt rettet til, at "hun gerne så det ske en dag i fremtiden".

Sidenhen har Donald Glover, der spillede den sofistikerede rum-smugler i 'Solo: A Star Wars Story', selv kastet brænde på bålet, da han udtalte, at han meget gerne så en spinoff-film det ske i fremtiden, hvor han også selv udtrykte ønske om at være involveret bag kameraet. En "Fraiser in Space" som han selv udtrykte det.

Premieredato ukendt.

Yoda-spinoff
Den ældgamle jedi-mester Yoda er elsket blandt Star Wars-fans, og står det til Lucasfilm så skal han berige os med endnu flere vise ord i sin egen solo film. Yoda er blandt de mere mystiske eksistenser i sagaen, og vi har således aldrig fået afsløret hans egentlige oprindelseshistorie. Men vil vi overhovedet have det?

Premieredato ukendt.

Return of the Jedi

Jabba the Hutt-spinoff
Rumgangsteren er på tale som en af de mange kommende spin-offs. Filmen ville i så fald handle om de unge år og Jabbas coming of age-fortælling som galaksens svar på en mafioso. Filmen er i sine meget tidligere stadier.

Premieredato ukendt.

HBO

Nye Star Wars-film
Game of Thrones-skaberne David Benioff og D.B. Weiss er blevet hyret til at producere og skrive en række nye film, der hverken bliver en del af Skywalker-sagaen eller Rian Johnsons efterfølgende trilogi.

Premieredato ukendt.

Ny Star Wars-serie
Her bevæger vi os lidt uden for filmens verden, men bliver i en galakse langt, langt væk. En ny Star Wars-serie er nemlig også blevet offentliggjort, og her er instruktør og skuespiller Jon Favreau udset til at have den styrende rolle. Favreau, der har en lille rolle i 'Solo: A Star Wars Story', skal fungere som forfatter og executive producer på den endnu unavngivne live action serie, der vil udkomme på Disneys kommende streaming tjeneste.

Meget lidt vides endnu om serien, men Favreau har afsløret at serien vil udspille sig tre år efter the Battle of Endor fra The Return of the Jedi.