Cookie- og Privatlivspolitik
"Det løb os koldt ned ad ryggen"

"Det løb os koldt ned ad ryggen"

Set-besøg på den danske gyser Finale

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

Nadja Houmøller og Karina Adelgaard fra bloggen HeavenOfHorror.dk var inviteret med på optagelserne til den kommende danske gyser, Finale.

Danmark har en ret imponerende gyser-historik, hvis vi bevæger os en del år tilbage, men desværre er det snart længe siden, vi har set noget rendyrket horror fra dansk side. Der var lige gyser-dramaet Når dyrene drømmer, men den havde mildest talt ikke den store succes (3.499 solgte billetter), og den prøvede måske at ramme samme stil som den anmelderroste Lad den rette komme ind (19.855 billetter).

Derudover var der også Dannys dommedag (26.568 billetter), som dog var mere målrettet den yngre målgruppe. Heldigvis ser det nu ud til, at vi igen får noget solid dansk horror, hvis den nye gyserfilm 'Finale' rammer det høje niveau, som folkene bag kæmper for.

Finale

HeavenOfHorror.dk's to skribenter var på set-besøg, dagen efter de primære optagelser netop var afsluttet. Eller rettere: Finale-holdet havde arbejdet frem til klokken to om natten og var tilbage på settet næste dag kl. 10. Den dag, vi kom på besøg, var det tid til at skyde noget markedsføringsmateriale, men selvom optagelserne ikke skulle bruges i den færdige film, så leverede alle varen 110 procent.

Da vi så teaser-traileren blive optaget, fik vi begge gåsehud, og det løb koldt ned ad ryggen. Og det selvom vi bare kort forinden havde talt med den i øvrigt meget charmerende skuespiller, der spiller skurk, og den utroligt smilende og jokende skuespillerinde, der nu skulle spille dødsensangst i en sådan grad, at man sgu havde lyst til at løbe ind og hjælpe hende.

'Finale' er baseret på Steen Langstrups prisvindende roman "Alt det hun ville ønske hun ikke forstod", og forfatteren har også selv været inde over filmen som medinvestor i dette projekt - ligesom hele filmholdet også har været med til at investere i den. Filmen har selvfølgelig taget nogle kunstneriske friheder, der kommer til at overraske fans af bogen.

Finale

Elementer af selve historiens rammer er i øvrigt skabt ud fra, at man havde fundet sit perfekte cast. Især filmens to kvindelige hovedroller, spillefilmsdebutanterne Anne Bergfeld og Karin Michelsen, har fået karaktererne formet efter deres personlige ophav og/eller forslag. 'Finale' er også Søren Juul Petersens debut i instruktørstolen, og i hans fremgangsmåde var der en enorm respekt omkring hele holdets arbejde.

Det visuelle i 'Finale' er generelt fuldstændig fantastisk, og det var nærmest umuligt at forstå, at den kulisse, vi stod i, kostede en brøkdel af, hvad man ville forvente. Men når man har en set designer, der jager land og rige rundt - og især loppemarkeder og genbrugsbutikker - for at finde de perfekte remedier, så har man også allerede en stor fordel.

En del af markedsføringen vil også være at holde skurken skjult. Man får måske et glimt af ham, men den fulde afsløring skal komme undervejs i filmen. Og der kan vi godt afsløre, at I skal glæde jer! En fantastisk karismatisk skuespiller, der giver os en karakter, som har kultpotentiale.

Finale

Det er oplagt at referere til film som Saw eller Hostel, når vi er ude i torturscener, men instruktøren har også skævet til film som Eden Lake og The Strangers, der er blandt vores absolutte favoritter, da der er meget stærkere karakterportrætter i disse film - og i øvrigt også en intens realisme, der virker langt mere skræmmende.

Altså, det kan siges så kort og kontant som dette: Hvis denne film bliver bare halvt så god, som den lille snas, vi så, kan vi godt forvente, at dansk horrorfilm igen kommer på tapetet, for så er der en succes på vej.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
susanneuser/835483

Glæder mig til at se filmen.....

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Asgeruser/70414
Asgeruser/70414

vi ses

3 timer siden
Kattesjovuser/423704
Kattesjovuser/423704

Havde håbet at Wonder woman ville starte i biografen til maj. Den film havde jeg glædet mig til at se i biografen.

5 dage siden
Jemuser/635531
Jemuser/635531

Dette produkt er skørt nok til at blive lavet i virkeligheden

1 uge siden
TheDayDreamer

Yes! Endelig fik vi lov at få det første kig på hvad den her 2'er kommer til at byde på - and I gotta say, I like what I'm seeing!

1 uge siden
Rasmus/Musen

Det kan da være, at jeg vil overveje at se serien på et tidspunkt også. Hvis den er så populær for tiden, så kan det næsten kun være godt, ;-).

1 uge siden

Aktive debatter