Cookie- og Privatlivspolitik
22 danske film i 2016

22 danske film i 2016

Næste år i biografen

Stem op!
28
Stem ned!
0
(reset)

Dansk film går endnu et godt år i møde. I hvert fald hvis man kaster et blik på de mange film, der får premiere i 2016.

Hele 22 film er på nuværende tidspunkt planlagt til biografpremiere, og nærmest alle genrer er repræsenteret. Der er både historiske dramaer, en komedie om swinger-klubber, nye julefilm og gensyn med en ung superhelt, en pessimistisk vicekriminalkommissær og tre modne drengerøve.

Her er et overblik over de danske film i 2016.

Kollektivet
Thomas Vinterbergs første danske film efter 'Jagten' er en meget personlig skildring baseret på instruktørens egen barndom i kollektiv. Ulrich Thomsen og Trine Dyrholm spiller hovedrollerne som parret, der åbner deres hjem for et fællesskab af skøre, sjove og sære mennesker.

Tordenskjold & Kold
Historiske komedier er der ikke mange af, men her kommer en, der fortæller om forholdet mellem den danske søhelt Peter Tordenskjold og hans kammertjener Christian Nielsen Kold. Jakob Oftebro og Martin Buch spiller det umage makkerpar i en film af manden bag den sorthumoristiske 'Frygtelig lykkelig'.

The Model
Mads Matthiesen, der fik en instruktørpris på Sundance filmfestivalen for '10 timer til Paradis', er klar med sin anden spillefilm, der handler om en model, som bliver draget af den parisiske modeverden og de fristelser, den medfører. Traileren til filmen udkom i sidste uge og kan ses her.

Antboy 3 © SF Film

Antboy 3
Trilogien er komplet, når Kenneth Bøgh Andersens superhelt er klar til at tackle hele to superskurke - den velkendte Loppen og direktøren Alicia Dufort, der bliver spillet af Paprika Steen. Myredrengen får heldigvis også hjælp fra en uventet front...

Flaskepost fra P
Den gnavne vicekriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad bliver denne gang viklet ind i en grusom sag om en iskold morder og religiøs fanatisme. Filmen er den tredje i Jussi Adler-Olsens serie om Afdeling Q og følger efter de voldsomt populære 'Kvinden i buret' og 'Fasandræberne'.

Sorgenfri
Danske zombiefilm kan tælles på én hånd, men 'Sorgenfri' gør et forsøg i den oversete genre. Filmen handler om en familie i en dansk provinsby, der må stå sammen, efter lokalsamfundet bliver ramt af en mystisk virus. Mille Dinesen og Troels Lyby er blandt de kendte ansigter i Bo Mikkelsens debutfilm.

De standhaftige © Rolf Konow

De standhaftige
Mikkel Boe Følsgaard spiller Thomas, der har mistet begge sine ben på en mission i Afghanistan, men tilbringer mange timer i træningscenteret for at vende tilbage til sit arbejde i militæret. En dag møde han balletdanseren Sofie, og et venskab tager sin begyndelse.

Der kommer en dag
Historien om om brødrene Elmer og Erik, der planlægger at flygte fra børnehjemmet Gudbjerg og den ubarmhjertige forstander, spillet af Lars Mikkelsen. Sofie Gråbøl har rollen som en ny lærerinde, der bruger blidere metoder. Filmen instrueres af Jesper W. Nielsen, som tidligere har iscenesat bl.a. 'Okay' og 'Store planer'.

En-to-tre-nu
Filmatisering af Jesper Wung-Sungs populære bog fra 2001 om gymnasieeleven Jeppe, der drømmer om at blive professionel basketballspiller. Han forelsker sig i Cecilie, men den spæde kærlighed sættes på prøve, da hun får konstateret kræft. Filmens plot kan sammenlignes med 'En flænge i himlen' og 'Me and Earl and the Dying Girl' men placeret i en dansk kontekst.

I blodet
Rasmus Heisterberg har skrevet manuskript til nogle af de mest populære film i nyere tid, bl.a. 'Mænd der hader kvinder' og 'En kongelig affære'. Nu tager Heisterberg megafonen i egen hånd og debuterer som instruktør med dramaet 'I blodet' om den medicinstuderende Simon og hans venskabskreds.

Fuglene over Sundet
Under Anden Verdenskrig flygtede danske jøder over Øresund til Sverige for at undslippe nazisterne 'Fuglene over Sundet' fortæller en virkelig historie om et flugtforsøg i 1943 og har en imponerende rolleliste bestående af David Dencik, Danica Curcic, Jakob Cedergren og Nicolas Bro.

Livet & døden - og det der er værre
Skuespilleren Sofie Stougaard, kendt fra bl.a. tv-serien 'Langt fra Las Vegas', debuterer som instruktør af en kærlighedskomedie med Lars Rante og Ellen Hillingsø på rollelisten.

Swinger
Instruktør, filmkonsulent og tidligere Filmland-anmelder Mikkel Munch-Fals er klar med sin anden spillefilm – en komedie om Adam, der mangler noget i tilværelsen og derfor tager med sin kone i swinger-klub. Filmen har bl.a. Rytteriet-komikerne Martin Buch og Rasmus Botoft på rollelisten.

Fang Rung
Science fiction-film om et fremtidigt København med stigende verdenshave og manglende ferskvand, hvor efterretningschefen Fang Rung har foretaget molekylær deling for at sende sin ene halvdel tilbage til 2015 og tage banebrydende forskning med sig. Titelrollen spilles af Carsten Bjørnlund, og filmen instrueres af Max Kestner, der ellers tidligere har holdt sig til dokumentarfilm.

Klassefesten 3 - Dåben
Danmarks svar på Hangover-serien er nået til sit tredje kapitel. Det kan man godt forstå, for de to første film fik sammenlagt over en mio. danskere i biografen. Anders W. Berthelsen, Troels Lyby og Nicolaj Kopernikus er igen med som de tre venner, som formentlig ender i problemer. Alsidige Birger Larsen (Fortidens skygge) instruerer.

3 ting © Thomas Marrot

3 ting
Game of Thrones-kollegaerne Nikolaj Coster-Waldau og Birgitte Hjort Sørensen vender for en stund tilbage til fædrelandet i en ny spændingsfilm om en mand i vidnebeskyttelse, der har bedt om tre ting: At PET opdriver en kvinde ved navn Camilla, at han får leveret en særlig kasse fra et opbevaringslager, og at han kan modtage en bestilling på 2 x butter chicken fra en restaurant i Valby.

Den magiske juleæske
Animationsfilm om drengen Julius, der er på børnehjem. Han glæder sig til julen, hvor Julemanden altid kommer på besøg, men er det i virkeligheden bare forstanderen, der er klædt ud? Og hvem er det i så fald, der taler til Julius nede fra kassen?

Uden for Borgen
Anne-Grethe Bjarup Riis' tredje spillefilm som instruktør, efter 'Hvidstengruppen' og 'Tarok', sætter fokus på de danske embedsmænd på Christiansborg i en politisk thriller.

Næstbedst
Instruktøren af 'Klassefesten 2 - Begravelsen', Mikkel Serup, står bag et projekt med titlen 'Næstbedst', som får premiere november næste år. Plottet er indtil videre ukendt.

Familien Jul 2 - I nissernes land
'Familien Jul' fik et flot liv i biografen med 160.000 solgte billetter, og nu er efterfølgeren klar. Vurderet ud fra titlen må man formode, at handlingen denne gang foregår i nissen Pixys hjemland.

Verden for begyndere
Instruktørparret Michael Wikke og Steen Rasmussen har tidligere glædet børn og barnlige sjæle med film som 'Hannibal & Jerry' og 'Flyvende farmor'. Deres næste film hedder 'Verden for begyndere' og er klar til julen 2016.

Dræberne fra Hammel
Plottet til Ole Bornedals næste film er endnu hemmeligt, men instruktøren af bl.a. 'Nattevagten' og tv-serien '1864' lader til at bevæge sig i den dystre genre, hvis man tænker på titlen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Leon

Jeg er ved at lave en lille oversigt over hvilke danske film, der har premiere i 2016. Nu er vi nået til juni 2016 og 9 af filmene har haft premiere. Så skulle der være 13 danske film tilbage i 2016, som har premiere, men jeg kan kun se 7 mere med premieredato i 2016. Yderligere 3 danske film har premiere i 2017 og 3 har ikke fået fastsat datoen.
Hvor vil jeg hen med disse tal?
Jo, her i Danmark er der 800.000 personer med hørerelaterede udfordringer. Mindst 300.000 af dem skønnes til at være afhængige af undertekster på DANSKsprogede film. Her ville jeg finde ud af, hvor mange dansksprogede film, der var tilbage, som vi potentielt kunne få lov til at se, hvis der var undertekster på. Derfor ville jeg undersøge, om de resterende danske film var med undertekster eller ej og det kan man kun finde ud af ved at spørge filmproducenterne.
Men det er da en sandhed med modifikationer at skrive, at der er hele 22 danske film i 2016, når man kun kan finde i alt 16 danske film.

Marie Bille

Oversigten er skrevet i 2015, derfor kan der være sket ændringer af filmenes premieredatoer i mellemtiden.
Da nyheden blev skrevet var alle 22 film planlagt til 2016, men det har ændret sig :)

Med venlig hilsen
Marie
kino.dk

Erik F

Jeg har store forventninger til Thomas Vinterbergs "Kollektivet".

Jeg har selv boet i kollektiv da jeg var ung, og det var en sindsoprivende oplevelse. Jeg håber Vinterberg er klog nok til at give et nuanceret billede af dette fænomen, så det ikke bare er skøre hippier, der knalder på kryds og tværs, som det ofte fremstilles.
Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen - to af vores største skuespillere i hovedrollerne, så den del skulle i hvert fald være ok.

Antaeus

Jeg skal formentlig ikke se nogen af dem i biffen.
Jeg ser kun film i biffen, som virkelig giver noget ekstra og det gør danske film nærmest aldrig. Det er de store sci-fi-, eventyr- og actionfilm som bliver set i biffen.

Den mest interessante af de danske film lyder umiddelbart til at være "Fang Rung"

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Riz
Riz

Så den i dag til forpremiere i BIG BIO Herlev. Fed atmos visning, fed atmosfere og climax var selve filmen.

2 timer siden
Albert

Stark og Thanos er ikke døde de kæmper i soul world sammen med adam warlock stark kommer tilbage og det gør thanos også

1 dag siden
Lars Michael

Det her er godt nok svært , men hvis jeg skulle lave en liste skulle den se sådan

2 dage siden
Louiseuser/520915
Louiseuser/520915

Jeg er vild med hele Ringenes Herre trilogien!

2 dage siden
Rizzo

Det er blevet en heksejagt, hvor man smider folk under bussen for forseelser, som nogle gange er latterligt små.

3 dage siden

Aktive debatter