Cookie- og Privatlivspolitik
Årets bedste film 1983

Årets bedste film 1983

Stem på din favorit

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

Hvilken film fra 1983 er den bedste? Vi har udvalgt 10 film, som du kan stemme på nedenfor.

1983 har enkelte store film, men er ellers præget af en række mellemtitler.

Begge de første kapitler i den oprindelige Star Wars-trilogi løb med sejren som hhv. den bedste film i 1977 og 1980. Vi går stærkt ud fra, at Return of the Jedi fuldender hattricket?

To af dansk films største instruktører leverede realistiske ungdomsskildringer.

Bille August filmatiserede med stor succes Bjarne Reuters Zappa om tre drenges opvækst i 60ernes Danmark, og Nils Malmros skildrede følsomt forholdet mellem far og datter i Skønheden og udyret.

Årets helt store prisvinder ved Oscar-uddelingen med fem statuetter blev Terms of Endearment, et rørende familiedrama med Shirley MacLaine, Debra Winger og Jack Nicholson i topform.

The Right Stuff fik fire Oscars for sin skildring af en gruppe astronauter og deres forberedelser til en rummission.

Året bød også på en række vellykkede genrefilm: Dansefilmen Flashdance blev en favorit blandt unge kvinder, WarGames spillede på samtidens teknologifrygt, komedien Trading Places cementerede Eddie Murphys popularitet, og Videodrome var en forskruet sci-fi-gyser.

Al Pacino vendte desuden tilbage til gangsterfilmen med sin karismatiske præstation i Scarface (en genindspilning af klassikeren fra 1932).

Listens kandidater er udvalgt på baggrund af enten popularitet, antallet af priser eller for at være generelt anerkendte blandt kritikere og/eller publikum.

Vi trækker lod om 2 x fribilletter blandt alle, der skriver, hvad de stemte på og hvorfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Dominikuser/193800

Selvom mange af de andre film også er super gode og fortjener ros og priser, så var 1983 det der gjorde mig til Danmarks Fanboy#1. Så min stemme kan kun gå til Return of the Jedi :-)

Michael

Fik min stemme fordi jeg synes at den holder mest ved et gensyn idag, ganske vidst jo den forældet mhs til tidsperiode, men selve historien om en ung pige, der er ved at udvikle sig til en ung dame og bor alene med sin far der har svært ved at finde ud af hvad han kan gøre, uden at miste sin lille pige. Jesper Klein spiller rollen som faren fantastisk, synes det er sjældent man ser en så realistisk portræt af en far på dansk film, og som tidligere skrevet virker handlingen så realistisk og tidløs at det kunne ligeså godt være idag handlingen fandt sted.

Camie

Selvom der er mange gode kandidater her, så må det blive Star Wars, der får min stemme.

Jeg kan ikke sige andet end at den kan ses om og om igen uden at miste magien. Derfor vinder den hos mig.

Mikkel

En dybt original og uhyggelig film, som jo længere den skrider frem bare bliver mere og mere mærkelig. Cronenbergs klart bedste film. Dog burde Bressons aller sidste film, Blodpenge også nævnes, når vi snakker filmåret 1983.

xtooms

Uha et godt film år, jeg har set Wargames vildt mange gange og har altid elsket den, Star Wars er altid god, Zappa er en af mine ynglings danske film og Trading Places er sindsygt sjov, men mit valg faldt nu engang på Scarface en af de bedste film med Al Pacino ever. jeg har den i en special cigar kasse blu ray udgave. fantastisk film :)

Henrik Vinther

Her er vist lige lovlig mange Star Wars fans på denne side. Episode IV og V vandt 1977 og 1980, fint, fint. Episode VI er klart den svageste i trilogien i mine øjne, en fin film, men ikke et mesterværk. Og det er en skam at der ikke for en gangs skyld kan falde lidt hyldest af til en anden film, som f.eks. Scarface, som er helt perfekt på sin måde. Har folk virkelig kun set Star Wars? Skal episode I,II og III også vinde? Ep. I får det nok svært mod Fight Club og The Matrix, Ep. II taber nok til The Two Towers, men vil ikke komme bag på mig hvis Ep. III vandt i 2005.

Antaeus

@Henrik
Det tror jeg ikke, jeg tror bare det afspejler holdningen generelt blandt mange film fans. De fleste herinde er endda ikke engang så gamle at de har set dem da de kom frem, så de har ikke den samme nostalgiske følelse som jeg fx får samtidig med at jeg stadig synes det er verdens bedste film.

Jeg har set de fleste film, der nævnes. Men der er ingen af dem der har en chance op mod Star Wars ep. VI, selv om der er nogle rigtig gode film i 1983.
Star Wars er helt unik for rigtig mange mennesker og især den gamle trilogi, der står meget stærkt i folks hukommelse og det er det vi ser i afstemningen.

Og ja så må vi se hvordan afstemningerne skrider frem herefter. Jeg er dog ret overbevist om at Ringenes Herre også løber med topplaceringerne når vi når dertil, men de nye Star Wars får det noget sværere.

@Simon
Hvordan du kommer frem til at den at The Empire Strikes Back får dårlige karakterer på Kino og imdb er helt væk - den får topkarakterer. Det er i øvrigt den film som langt de fleste fans regner som den bedste Star Wars film og også den der ligger øverst af Star Wars filmene på imdb.
Kino: karakteren 5,5 ud af 6
Imdb: karakteren 8,7 ud 10 (nr. 12 toplisten)

Number 9

Jeg ææælsker Star Wars. Filmene, specielt de oprindelige (helt oprindelige - I ved, den gang hvor Han skød først), er sci fi mesterværker, og der er så mange gode ting at sige om dem, at hvis jeg først starter, bliver det alt for sent, inden jeg kommer i seng. Jamen, så stemte du selvfølgelig på Jediridderen vender tilbage. Næ nej, det gjorde jeg nu ikke, og det var af de simple små lodne grunde, der hedder ewoks. De er en jævnligt tilbagevendende irritationsfaktor kun overgået af figur 1 på side 1 i bogen "Don't EVER introduce characters like these", nemlig Jar Jar Binks.
I stedet valgte jeg go'e gamle Bossen & bumsen, der stadig holder som kvalitet fra den gang, hvor Eddie var på toppen, og Dan stadig havde Ghostbusters til gode.

Connie Akhtar

Jeg stemte på Star Wars, super film, som stadig holder stadig.
jeg var dog lidt i vildrede da Bossen og Bumsen (trading places) også var en genial og super sjov film.

Thomas

Jeg synes at Return of the Jedi er den svageste Star Wars film fra den oprindelige trilogi, så den har jeg ikke stemt på.

Trading places, The right stuff og Wargames er også film jeg holder af, men som ikke kommer i nærheden af Brian De Palmas mesterværk Scarface.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.