8 superheltefilm i 2016

Næste år i biografen
Deadpool
(© Deadpool/20th Century Fox)

Nogle af de mest ventede film i 2015 mangler stadig at få premiere (bl.a. Hunger Games og Star Wars), men vi ser alligevel frem mod næste års biograftilbud.

Superheltegenren er stadig en populær genre, især i de amerikanske biografer, og 2016 er ingen undtagelse.

Her er et overblik over superheltefilm i 2016.

Deadpool
Ryan Reynolds får muligheden for at råde bod på den horrible fremstilling af Deadpool i X-Men Origins: Wolverine. Traileren har fået god medfart på grund af sin grove, eksplicit voldelige stil, og det er befriende med en superheltefilm med høj censur. Deadpool bliver en oprindelseshistorie om Wade Wilson (Reynolds), hans tid i specialstyrken og transformationen til superhelt med havnearbejder-jargon.

Antboy 3
Den danske superhelt med myrekræfter står klar til et tredje kapitel, hvor Loppen igen er på spil. Filmens to forgængere har tilsammen solgt over 260.000 billetter i de danske biografer. Ask Hasselbalch instruerer igen.

Batman v Superman: Dawn of Justice/Warner Bros.

Batman v Superman: Dawn of Justice
To af verdens mest kendte og elskede superhelte kommer op og toppes i Zack Snyders efterfølger til Man of Steel. Batman spilles af Ben Affleck, Henry Cavill er igen Superman, og filmen introducerer en række flere helte for derved at danne grobund for Justice League i 2017.

Captain America: Civil War
Marvel fortsætter ufortrødent, hvor de slap i Avengers: Age of Ultron, når uenighederne mellem Iron Man og Captain America eskalerer, efter regeringen vedtager en lov om at overvåge alle superhelte. De fleste Avengers kommer til at optræde i filmen, ligesom den nye Spider-Man gør sin entré.

X-Men: Apocalypse/20th Century Fox

X-Men: Apocalypse
Days of Future Past var både den bedste X-Men-film i nyere tid og en kærkommen tilbagevenden til universet for instruktør Bryan Singer, der introducerede mutanterne i 2000. Efterfølgeren kommer til at foregå i 1983, hvor det hold, vi stiftede bekendtskab med i X-Men: First Class, står over for en fjende af hidtil usete proportioner i den mægtige Apocalypse.

Suicide Squad
Med Guardians of the Galaxy blev det gjort klart sidste år, at ukendte superhelte også har en plads på det hvide lærred, hvis bare filmen er underholdende nok. 'Suicide Squad' vil forsøge at gøre kunsten efter, når en gruppe superskurke fra især Batmans fjendekatalog samles for at udføre farlige opgaver for regeringen.

Gambit
Channing Tatum er hyret til titelrollen, men ellers har processen været temmeligt op ad bakke for dette spin-off på X-Men-filmene. Instruktøren Rupert Wyatt forlod projektet for en måned siden, og Bond-pigen Léa Seydoux er stadig kun rygtet til den kvindelige birolle. Hvorvidt filmens premiere i 2016 holder stik, må tiden vise.

Doctor Strange
Endnu en af Marvels mindre kendte helte, der nu skal prøve kræfter med mainstream-publikummet. Heldigvis hjælper det, at Benedict Cumberbatch spiller titelkarakteren, mens Tilda Swinton og Chiwetel Ejiofor har de største biroller.