Cookie- og Privatlivspolitik
Bedste film 1980: The Empire Strikes Back

Bedste film 1980: The Empire Strikes Back

Kraften er med Star Wars-efterfølgeren

Stem op!
10
Stem ned!
0
(reset)

Resultatet af afstemningen om den bedste film i 1980 er på plads, og vinderen er fundet.

Ikke overraskende gik hæderen som topfilm fra det første år i 80erne til Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back. Hele 50 % af de 745 stemmer gik til efterfølgeren, der regnes for en af de bedste fortsættelser nogensinde.

Næstflest stemmer fik gyseren The Shining, der sikkert har givet rigtig mange mareridt med sin knugende stemning og uhyggelige børn. Redrum... redrum...

Robert De Niros Oscar-vindende præstation i Raging Bull overgik lige præcist den musikalske The Blues Brothers, mens David Lynchs usædvanligt lineære, men meget rørende The Elephant Man fik en 5. plads.

Lidt overraskende fik Superman II kun syv stemmer. Superheltefilmen er ellers ofte fremhævet som en meget vellykket af slagsen, men måske er forklaringen, at målgruppen til præcist denne film fandt 'The Empire Strikes Back' endnu bedre.

Resultatet
1. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back - Irvin Kershner (50 %)
2. The Shining - Stanley Kubrick (29 %)
3. Raging Bull - Martin Scorsese (6 %)
4. The Blues Brothers - John Landis (6 %)
5. The Elephant Man - David Lynch (4 %)
6. Fame - Alan Parker (2 %)
7. Superman II - Richard Lester (1 %)
8. Airplane! - Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker (1 %)
9. Ordinary People - Robert Redford (1 %)
10. Kagemusha - Akira Kurosawa (0 %)

I morgen starter afstemningen om 1981. 

Vinderen af lodtrækningen har fået direkte besked.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Det eneste latterlige er - hvad du ikke finder godt, det mener du ikke andre kan finde er godt.

En fem årig forstår i øvrigt ikke Star Wars. Så du kunne kun lide den da du ikke forstod den...

Star Wars har en af de største fangrupper af alle film og en stor del er blandt voksne.

Simon

Bare fordi du er en Star Wars fan, skal du altid lige kommentere på andre folk (og mig) som skriver negativt om Star Wars, og du er der hver gang, og jeg havde forudset det.

Som jeg skriver i "om dig selv", så læg mærke til jeg skriver at jeg har set film siden jeg var helt lille. Derfor skulle Star Wars filmene også ses, fordi at det skal man bare. Jeg tror at jeg er en af de eneste som ikke kan se "kraften" i filmen.

Skriv 5 ting du mener er godt ved Star Wars, og jeg vil forklare hvorfor jeg mener Star Wars er en gang hø.

Og en anden ting - jeg glemte den vigtigste regel af dem alle. Man må ikke skrive sin negative mening om Star Wars her inde på Kino, uden at det bliver straffet af dig.

Antaeus

Hvis du bare kunne holde dig til at DU ikke synes om Star Wars så var det fint så kunne du have dine kommentarer helt for dig selv også selv om det åbenbart skal gentages rigtig mange gange, men det styrer du selv. Jeg "straffer" ikke nogen, men kommenterer indlæg hvis jeg synes de skal kommenteres.

Første gang du skrev omkring Star Wars (1977 afstemningen) så stemte du ikke engang på den film du fandt bedst, men den du troede havde størst chance for at slå Star Wars så den ikke vandt - det er jo helt væk, det fortjente en kommentar eller to så det fik du.

Og når så The Empire Strikes Back vinder stort i 1980 afstemningen så skriver du at du kun troede at små børn kunne lide Star Wars. Det er jo en direkte løgn. Jeg har tidligere fortalt dig at Star Wars har en af de største fangrupper af alle inklusiv mange voksne. Du kommenterede endda dette
så det fortjente selvfølgelig også en kommentar. Længere er den såmænd ikke.

Simon

Jeg skriver at "jeg kender ingen over 18 år som kan lide Star Wars". Det kan godt være at Star Wars har den største fangruppe, men JEG kender ingen over 18 som kan lide Star Wars. Og hvad det angår 'Annie Hall', så ja. Jeg stemte på den fordi jeg troede den ville have en chance over Star Wars. Men du har jo meget svært ved at glemme de små ting, som du hele tiden tager op igen, og igen, og igen. Og du skrev engang, at du synes at Star Wars ikke kunne hypes nok, derfor havde du givet alle 6 Star Wars film 6 stjerner. Jeg tror ikke at du virkelig synes at episode 1 fortjener 6 stjerner.

Antaeus

Jeg ved lige nøjagtig hvad du skriver og svarer på det.
Nu er der andre folk i verden end dem du kender.

Det er dig som igen og igen skriver at Star Wars er noget skidt og det kommenterer jeg hvis jeg har lyst.

Og, Jo

Simon

Og det kan sgu da godt være at der er andre folk i verden end dem jeg kender, men AF DEM JEG KENDER, SÅ KENDER JEG INGEN SOM KAN LIDE STAR WARS SOM ER OVER 18 ÅR. Det er måske svært for dig at forstå, at af dem jeg kender, så er der ingen over 18 år, som ser Star Wars som noget specialt.

Antaeus

Det har du skrevet før og jeg har kommenteret på det. Jeg er ligeglad om du kender folk der kan lide Star Wars eller ej. Jeg ved ikke hvorfor du bliver ved at bringe det op og endda i råb, det hjælper ikke. Du kender få - læs: de er ligegyldige i forhold til den kæmpe store fanskare der findes blandt voksne. Jeg har fortalt dig det før og du skrev, det vidste du ikke - så hvorfor i alverden du bliver ved at køre i det samme forekommer mig underligt når du nu ved det forholder sig anderledes.

Simon

Jeg troede kun det var små børn der kunne lide Star Wars, hvilket jeg selv kunne da jeg var fem, men det voksede væk. Det er åbenbart blevet på nogen, hvilket jeg er glad for ikke er på mig mere.

Camie

Det kan godt være at du er vokset fra Star Wars, men du bliver stadigvæk tøsefornærmet som en 5-årig, når folk ikke stemmer på den film du mener er bedst.

I øvrigt har du en sjov definition af hvad der er "bedst". I 1978 afstemningen kritiserede du folk for at stemme på Grease i stedet for Deer Hunter, men du indrømmede selv at Deer Hunter var den eneste film på listen du havde set. Hvordan kan du så kritisere andres valg? Tilsvarende nævnte du selv på et tidspunkt afstemningen over den mest uhyggelige film, hvor (igen) du kritiserede at The Conjuring vandt over Excorsisten. Og det gjorde du på trods af at du kun havde set traileren til The Conjuring.

Lad nu folk stemme som de selv synes, og accepter at ikke alle har samme filmsmag som dig.

Jeg er i det mindste glad for at du har stemt på Raiders of the Lost Ark i 1981 afstemningen. Så kan det da være at vi andre slipper for at blive kaldt for 5-årige småbørn der.

Kaj

Jeg er selv Ringenes Herre-fan, men man at påstå, at SW er en film for små-børn er alligevel lidt langt ude

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Morten

Det kommer Rian heller ikke til. Ingen i Disney har tiltro til ham, på nær Kathleen Kennedy og hun er på vej ud.

1 time siden
Morten

Rian kommer aldrig til at lave en star wars film. Han alene er skyld i Disney har mistet penge og hans film var tæt på et flop.

1 time siden
Kim "Dragon furry"

Nogle af de små lokale biografer, som Valby bio og Drive-in i Lynge, de har stadigvæk de film som de store biografer boycutter.

1 dag siden
Jesper

Han burde have takket nej til den rolle..

Det bliver en no go herfra. WB får ikke fem flade øre for den film herfra.

1 dag siden
Laurids

Ja det fedt med anbefalingerne af film som man ikke kan se det på største lærreder da det nu kommer frem at flere af de store biografkæder har valg

1 dag siden